ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ: Τέλος η ανοχή στις διαλυτικές ενέργειες – Άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης ή προσφυγή στη δικαστική οδό

Οι χειρισμοί της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην ανοικτή πληγή της επόμενης μέρας του επικουρικού μας φορέα, είναι πλέον ανεξέλεγκτοι και κινδυνεύουν να αποβούν καταδικαστικοί για τα συμφέροντα των συναδέλφων. Οι μέχρι σήμερα ενέργειες της διοίκησης έχουν ήδη παραβιάσει κάθε έννοια νομιμότητας, δημιουργώντας καταστάσεις αποσύνθεσης και διάλυσης της επικουρικής μας ασφάλισης.

Ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα φαίνεται ότι έχουν αναλάβει δράση σαρώνοντας στο πέρασμά τους τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Είναι λυπηρό και αδιανόητο λόγω της ανοησίας του κου Κολλάτου και του κου Βέργου που προσέφυγαν δικαστικά για το διπλασιασμό των συντάξεων, η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, χωρίς κανένα νομικό ή ηθικό δικαίωμα, να προχωρά σε επιλογές που οδηγούν σε αδιέξοδο την προοπτική της επικουρικής σύνταξης.

Διαχρονικά, πιστεύουμε ότι ο σύλλογός μας έχει σταθεί με υπευθυνότητα στο θέμα του επικουρικού ταμείου. Το μέλος του Δ.Σ. της Ιονικής Ενότητας και τέως πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, συνάδελφος Σαράντος Φιλιππόπουλος, είχε καταψηφίσει ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ το 2006 το διπλασιασμό των επικουρικών συντάξεων, δυσαρεστώντας τότε τους συνταξιούχους, αλλά πράττοντας ορθά και υπεύθυνα για τα συμφέροντα του ταμείου, όπως πλέον αποδεικνύεται περίτρανα. Δυστυχώς βέβαια, δεν κράτησαν την ίδια υπεύθυνη στάση οι συνεργάτες του κου Γκιάτη, ψηφίζοντας τελικά το διπλασιασμό των συντάξεων που αποτέλεσε και την ταφόπλακα της οικονομικής επιβίωσης του επικουρικού μας φορέα.

Και σαν να μην έφταναν οι μέχρι σήμερα απανωτές διαλυτικές τους ενέργειες και αποφάσεις, προχωρούν ακάθεκτοι στο καταστρεπτικό τους έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες του συλλόγου μας, η διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ συνεχίζει να επιλέγει το δρόμο της παρανομίας, αφού δεν παρακρατεί την εισφορά του 6% υπέρ υγείας, όπως ορίζει ο νόμος για τα ασφαλιστικά ταμεία. Και επειδή η παράνομη αυτή απόφασή τους δε θα μπορέσει ποτέ να δικαιολογηθεί νομικά, σας ενημερώνουμε ότι κάποια στιγμή θα αναγκασθούν να εισπράξουν την εισφορά σωρευτικά, αιφνιδιάζοντας και προσθέτοντας ένα αβάστακτο βάρος στους συναδέλφους!

Εμείς δεν υιοθετούμε ούτε συμμεριζόμαστε αυτές τις παράνομες αποφάσεις και ενέργειες. Καλούμε άμεσα τους διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να αφήσουν τους ανώφελους λεονταρισμούς και να προχωρήσουν σε τμηματική αναδρομική παρακράτηση των εισφορών που δεν εισπράχθηκαν μέχρι σήμερα.

Επιπροσθέτως, έχουμε στη διάθεσή μας πληροφορίες ότι οι “φωστήρες” του επικουρικού μας ταμείου προσανατολίζονται τον επόμενο μήνα να αποδώσουν τις συντάξεις σύμφωνα με το τροποποιημένο καταστατικό. Μία τέτοια ενέργεια είναι παράνομη και θα την προσβάλλουμε με κάθε τρόπο!

Τους καλούμε να μην προχωρήσουν σε περαιτέρω αδιέξοδες επιλογές και για παν ενδεχόμενο, ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνοκάρτας και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Τράπεζας Αθηνών, αποστέλλουν από κοινού εξώδικο στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, θέτοντάς της προ των ευθυνών της.

Εμείς, σε μία τελευταία προσπάθεια συνεννόησης και υπεύθυνης επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων του επικουρικού μας ταμείου, καλούμε τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση σε αίθουσα μεγάλης χωρητικότητας (για να αποφευχθούν ιλαροτραγικά φαινόμενα του παρελθόντος), προκειμένου να υπάρξει δημιουργικός διάλογος και μία πλήρης ενημέρωση από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους όλων των χώρων που αντιπροσωπεύονται στο ταμείο και τους ασφαλιστικούς συμβούλους που συνεργάζονται με τους συλλόγους.

Αυτό είναι και το τελευταίο κέλευσμά μας για εξεύρεση ρεαλιστικής λύσης, διαφορετικά η επικουρική ασφάλιση θα οδηγηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα των διοικούντων το ταμείο στον προκρούστη του αδιεξόδου και των δικαστικών αιθουσών. Ελπίζουμε να επικρατήσει η σύνεση και η ευθύνη έναντι των 11.000 ασφαλισμένων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και η πρότασή μας να βρει ευήκοα ώτα.