Συνέντευξη με τη συναδέλφισσα Μαιρηλί Χαραμή, με αφορμή την Έκθεσή της «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο Σύλλογός μας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» της συναδέλφισσας Μαιρηλί Χαραμή, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων  (βλ. εδώ).

Η έκθεση ήταν ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα και σίγουρα η παρουσία της ίδιας της συναδέλφισσας – δημιουργού προσέδωσε μία διαφορετική νότα στην επίσκεψή μας αφού είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε από την ίδια την καλλιτέχνιδα!

Με αφορμή την επίσκεψή μας στην έκθεση της συναδέλφισσας, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί της, συνεχίζοντας το νέο κύκλο επικοινωνίας με τα μέλη μας μέσω της προβολής βίντεο.

Μάλιστα, η συνέντευξη που πήρε η συναδέλφισσα Αντιόπη Μάγγου από τη Μαιρηλί αποδείχθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού επεκτάθηκε σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα και πέραν της ίδιας της έκθεσης.

Η Μαιρηλί, αφού πρώτα θυμήθηκε το κοινό της παρελθόν με τη συναδέλφισσα Μάγγου (αφού είχαν συνυπηρετήσει μαζί), μας μίλησε για τον εαυτό της και την πορεία της στην τράπεζα, αλλά και πώς ήρθε κοντά στην ελληνική, παραδοσιακή, λαϊκή τέχνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, κατά τη γνώμη μας, η σύντομη συζήτηση που είχαν οι δύο συναδέλφισσες για τον ψυχολογικό αντίκτυπο που έχει στους συναδέλφους η αποχώρηση με συνταξιοδότηση και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ξεπεραστεί.

Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έκθεση. Η Μαιρηλί μας ενημερώνει ότι η ιδέα της ήρθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για τις δημιουργίες της. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για την ιστορία της Επανάστασης ιδωμένη από την πλευρά των γυναικών που έφτιαξαν τις σημαίες.

Και για όσους συναδέλφους δεν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αυτήν την πραγματικά ενδιαφέρουσα έκθεση, η Μαιρηλί μας ξεναγεί στο χώρο της και μας μιλά για καθεμία από τις δημιουργίες της.

Ευχαριστούμε θερμά τη συναδέλφισσα για τη συνέντευξη, για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που μας είπε και βεβαίως για την «ιδιωτική» ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης: