Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ώρα 16:30, η επίσκεψη του Συλλόγου μας στην Έκθεση  «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» της συναδέλφισσας Μαιρηλί Χαραμή, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Την Κυριακή 31 Μαρτίου έχουμε “ραντεβού” με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο θέατρο «Άλσος» – Δηλώστε άμεσα συμμετοχή!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε τις αμέσως επόμενες πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου μας. Πρόκειται για την Έκθεση «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» της συναδέλφισσας Μαιρηλί Χαραμή, στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων και την παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο θέατρο “Άλσος” :


Ο Σύλλογός μας παραδοσιακά στηρίζει τις καλλιτεχνικές προσπάθειες των συναδέλφων και είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι όταν προβάλλουμε τις δημιουργίες τους. Είναι μεγάλη μας χαρά που θα επισκεφθούμε αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ώρα 16:30, την ατομική έκθεση της συναδέλφισσας Μαιρηλί Χαραμή (Κεντρικό, Αγία Παρασκευή, Μεσογείων ΕΡΤ, Νέα Ιωνία και Χολαργό), «Σημαίες μας, Πανιά περίλαμπρα, Σημάδια ιστορικά» που λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΝΔΑ. 

Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί συνάδελφοι ενδιαφέρονται να τιμήσουν τη συναδέλφισσα και δημοσιεύσαμε με μικρή καθυστέρηση και μέσα στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου την επίσκεψή μας, την επαναφέρουμε και σας καλούμε να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή.  

Στην έκθεση η αγαπητή συναδέλφισσα αναπαράγει μια σειρά από λάβαρα, φλάμουλες, θυρεούς,  μπαϊράκια, παντιέρες, φλάμπουρα και σημαίες που σημάδεψαν τον τόπο μας και την ιστορία του. Άλλοτε σε φυσικό μέγεθος, άλλοτε σε αναλογία, η Μαιρηλί χρησιμοποιεί λινά υφάσματα που τα βάφει με φυτικές βαφές, τα ζωγραφίζει, τα κεντά και τα ράβει στο χέρι με τεχνικές εποχής σε μια προσπάθεια να αποδώσει το ύφος και τη εικόνα των αυθεντικών.

Πρόκειται για μία σπάνια συλλογή από πενήντα περίπου ιστορικά πανιά με συμβολικές προεκτάσεις, που σημάδεψαν σημαντικές στιγμές στον Ελλαδικό χώρο, από την αρχαιότητα μέχρι τον Γενάρη του 1822, όταν και καθιερώθηκε από τη  Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, η ενιαία Ελληνική γαλανόλευκη σημαία με τον Σταυρό. Ο επισκέπτης της έκθεσης καλείται να δει από κοντά αυτή τη μεγάλη ποικιλία από εμβληματικά πανιά που είτε συναντά μεμονωμένα σε διάφορα μουσεία της Ελλάδας και λόγω ιστορικότητας απαγορεύεται να μετακινηθούν, είτε γνωρίζει μέσα από γραπτές αναφορές, είτε πλάθει με τη φαντασία του μέσα από μύθους.

 

Για κάθε σημαία, υπήρξαν πάμπολλοι αγωνιστές που πολέμησαν με πάθος. Κάποιοι μάλιστα την υπερασπίστηκαν με την ίδια τους τη ζωή. Όμως προηγήθηκαν μανάδες που έγνεσαν μαλλιά, αδερφάδες που έβαψαν νήματα, γυναίκες που ύφαναν, ονειροπόλοι που σχεδίασαν, τεχνίτες που ζωγράφισαν, κορίτσια που κέντησαν. Σήμερα,  περισσότερα από 200 χρόνια μετά από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα του Έθνους μας, πόντο-πόντο, βελονιά-βελονιά, ας ακολουθήσουμε τα χνάρια τους μέσα από αυτήν την εικαστική περιπλάνηση.

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική προσπάθεια της συναδέλφισσάς μας και βεβαίως μία ακόμα δραστηριότητα του Συλλόγου μας με σεβασμό και τιμή στον Εθνικοαπελευθερωτικό μας Αγώνα και την ιστορία μας!

·       Η είσοδος και ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης θα είναι ΔΩΡΕΑΝ

·       Θα έχουμε την ευκαιρία να μας ξεναγήσει η ίδια η συναδέλφισσα και δημιουργός της έκθεσης

·       Η συγκέντρωσή μας θα γίνει έξω από το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων (Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής), την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ώρα 16:30

·       Σπεύσατε να κλείσετε άμεσα θέσεις!

 Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι βεβαίως ένας από τους πλέον αγαπημένους σύγχρονους μουσικοσυνθέτες, έχοντας στο ενεργητικό του εδώ και χρόνια μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που συντροφεύουν τις ζωές μας.

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται στο θέατρο «Άλσος» κάθε Κυριακή και δε θα χάσουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε σε μία όμορφη μουσική βραδιά με πολλά καινούργια και παλιά τραγούδια του!

Αυτήν την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 20:30, θα δώσουμε το παρών στο θέατρο «Άλσος» (Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως) για να απολαύσουμε μεγάλες, διαχρονικές, λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια και καημούς και ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, με ηγέτη πάντα τον Σταμάτη Κραουνάκη και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν τα βράδια της Κυριακής στα ωραιότερα όνειρα!

Σταμάτης Κραουνάκης και μαζί με μια ψυχή, αλφαβητικά

Δημήτριος Ανδρεάδης – πιάνο
Χρήστος Γεροντίδης – τραγούδι
Νίκος Κατσίκης – μπουζούκι ισπανικό λαούτο
Κοσμάς Κοκόλης – μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι
Κώστας Μπουγιώτης – τραγούδι
Πένυ Ξενάκη – τραγούδι
Θεολόγος Παπανικολάου – βιολί, τραγούδι
Λάμπρος Παπανικολάου – κοντραμπάσο
Γιώργος Στιβανάκης – τραγούδι
Γιώργος Ταμιωλάκης – βιολοντσέλο

 

Ο Σύλλογός μας βεβαίως εξασφάλισε πολύ καλές θέσεις με τραπέζια μπροστά στη σκηνή και εισιτήρια στην προνομιακή τιμή των 25 ευρώ (από 30 ευρώ), επομένως σπεύσατε άμεσα να κλείσετε θέσεις! Στην τιμή περιλαμβάνεται ανά 4 άτομα μία πιατέλα με φρούτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι θέσεις κλείνονται αποκλειστικά μετά την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου!