Μετατίθεται η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού του Συνεταιρισμού

Την Πέμπτη 18/6/15 διεξήχθη η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού του. Δυστυχώς, η Γ.Σ. στην οποία έδωσαν το παρών 72 συνάδελφοί μας, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρώσει τις διεργασίες τροποποίησης του καταστατικού λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αναλαμβάνουμε από την πλευρά μας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και υποσχόμαστε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση στην επόμενη απόπειρα για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του καταστατικού του Συνεταιρισμού. Εντούτοις, οφείλουν και τα μέλη του Συνεταιρισμού να συνειδητοποιήσουν ότι μόνο μέσα από συλλογικές διαδικασίες είναι δυνατή η περαιτέρω ενεργοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία του και ελπίζουμε να ανταποκριθούν με ευθύνη στο επόμενο κάλεσμα της διοίκησης.

Μπορεί η συγκεκριμένη διαδικασία να μην ολοκληρώθηκε και η τροποποίηση του καταστατικού να πήρε μία μικρή αναβολή, αλλά η ουσία βρίσκεται στη διάθεση και το σχεδιασμό που υπάρχει από τη νέα διοίκηση για να καταστεί ο Συνεταιρισμος ένα; σύγχρονος και αποτελεσματικός οργανισμός που θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους συναδέλφους.

Ήδη το Δ.Σ. έχει προγραμματίσει επαφές κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου ώστε να προχωρήσει σε σύναψη επωφελών συνεργασιών με εμπορικές εταιρείες που θα καλύπτουν μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων που διατίθενται στην αγορά, ώστε να παρέχονται στους συναδέλφους μεγάλες ευκαιρίες και εκπτώσεις για τις αγορές τους.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα μας έχει αναρτηθεί το προτεινόμενο καταστατικό (εδώ) ώστε ο κάθε συνάδελφος να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις επικείμενες αλλαγές, αλλά και να προχωρήσει σε προτάσεις και υποδείξεις για βελτίωσή του. Συνολικά, εμείς επιθυμούμε η διαμόρφωση των αποφάσεων του Συνεταιρισμού να γίνεται μέσα από μία μαζική, συμμετοχή διαδικασία και περιμένουμε τις σκέψεις και τις επισημάνσεις των συναδέλφων για να χτιστεί ένας οργανισμός που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Ευελπιστούμε μέχρι το τέλος της θερινής περιόδου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα διαμορφώσουν την υποδομή ενός σύγχρονου οργανισμού, ώστε με την τροποποίηση του καταστατικού που θα επιδιωχθεί εκ νέου το Σεπτέμβριο, να υλοποιηθούν οι φιλόδοξοι στόχοι της διοίκησης που έχει θέσει ως κεντρικό πυρήνα την εξυπηρέτηση των συναδέλφων και την εξοικονόμηση χρημάτων σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για όλους.

Επιπλέον, κεντρική επιδίωξή μας είναι αμέσως μετά την τροποποίηση του καταστατικού να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες υγείας, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σοβαρή υποχώρηση σε όλα τα επίπεδα και θεωρούμε ότι η λειτουργία του Συνεταιρισμού μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τη συμπλήρωση και κατοχύρωση της κάλυψης της υγείας των συναδέλφων.

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αισθάνεται την ανάγκη να επιστήσει σε όλους την προσοχή στη σημασία της διαδικασίας των καταστατικών τροποποιήσεων που μετατέθηκαν για το Σεπτέμβριο και απευθύνει σε όλα τα μέλη του κάλεσμα να προσέλθουν για την έγκριση και επικύρωση του καταστατικού. Ας είναι αυτή μονάχα η αρχή μίας νέας αντίληψης των μελών του Συνεταιρισμού για μία πιο υπεύθυνη συμμετοχική διαδικασία, για τη διαρκή ενασχόληση με τα κοινά και τη συλλογική προσπάθεια.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποσταλούν σε όλους τους συναδέλφους αιτήσεις για την εγγραφή τους στο Συνεταιρισμό ώστε να καταστεί ακόμα πιο ισχυρός μέσα από τη μεγέθυνσή του.

Με νεότερες αναρτήσεις μας θα σας κρατάμε ενήμερους για την εξέλιξη και πρόοδο των κινήσεων του Συνεταιρισμού.

Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Κάβουρας                     Σαράντος Φιλιππόπουλος