Διαφάνεια και Κάθαρση ή Αδιαφάνεια και Συγκάλυψη;

Συνάδελφοι,

Όσα «περίεργα» και ανάρμοστα συντελούνται στο Σύλλογο Συνταξιούχων συνεχίζουν, δυστυχώς, να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν. Οι αποφάσεις και η λειτουργία αυτών που βρίσκονται καταχρηστικά στη διοίκησή του οδηγούν το σύλλογο σε πλήρη απαξίωση, ενώ παράλληλα φθείρουν το όνομα και την ουσία του συνδικαλισμού.

Συγκεκριμένα, ο κος Κολλάτος και οι συνεργάτες του, κκ Προκόπης, Βέργος, Λαδά και Καραδελή προκειμένου να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στις καρέκλες τους, αγωνίζονται μέχρις εσχάτων, επιβαρύνοντας το σύλλογο με ανούσιες και δαπανηρές δικαστικές ενέργειες, ώστε να μην παραδοθεί στα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Φιλιπποπούλου και Χρήστος Ζαβακόπουλο το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, ανατρέποντας πραξικοπηματικά και αυθαίρετα τη σαφή εντολή-απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Θαυμάστε διαδικασίες: Ο κος Κολλάτος, αφού πρώτα έβαλε τους συνεταίρους του άκουσον άκουσον -χωρίς να περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη ούτε καν να προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου- να του ξαναδώσουν ψήφο εμπιστοσύνης για να «σιγουρευτεί» (διαδικασίες… κολλάτειας έμπνευσης), αμέσως μετά σε συνθήκες αδιαφάνειας τους έδωσε ποινικό συγχωροχάρτι (!), προτείνοντας να μην κινηθεί ποινικά ο σύλλογος εναντίον όσων εμπλέκονται στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών.

Επειδή η υπόθεση αυτή είναι βεβαίως μείζονος σημασίας και μπορεί να αποβεί καθοριστική για το μέλλον του συλλόγου, πρέπει να συγκληθεί εκ νέου Γ.Σ. ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επέλθει επιτέλους πλήρης κάθαρση στη λειτουργία του συλλόγου.

Ήδη, τα προαναφερθέντα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων που δίνουν αγώνα για τη διάσωση του κύρους του συλλόγου, απηύθυναν επιστολή προς το προεδρείο με την οποία ζητούν το αυτονόητο: αφενός να κατατεθεί το πόρισμα στον Εισαγγελέα που είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει το βαθμό εμπλοκής του καθενός και να παραπέμψει όσους πρέπει στη δικαιοσύνη και αφετέρου, όπως είχε αποφασίσει το Δ.Σ. του συλλόγου παλαιότερα, εφόσον τα ίδια άτομα διοικούσαν το σύλλογο και τις προηγούμενες τριετίες και διαπιστώθηκαν ατασθαλίες, να επεκταθεί ο έλεγχος και στα προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς, όμως, η πρόταση αυτή έλαβε μόνο την ψήφο των συναδέλφων Φιλιπποπούλου και Ζαβακόπουλου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, έφτασε η ώρα για να αποκτήσει ο Σύλλογος Συνταξιούχων μία διοίκηση που θα προασπίζει το κύρος, την αξιοπιστία, την εντιμότητα και τη δημοκρατική λειτουργία. Όσο πιο σύντομα αποπεμφθεί το προεδρείο της σημερινής διοίκησης, τόσο πιο γρήγορα θα επέλθει η λύτρωση.