Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Με το από 14.09.23 (βλ. εδώ) δημοσίευμά μας, σας ενημερώναμε ότι όσοι συνάδελφοι έχουν συμμετάσχει σε ομαδικές αγωγές με το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπούρλου, θα πρέπει να απευθύνονται οι ίδιοι στο γραφείο του για ενημέρωση, καθόσον δεν παρέχεται ενημέρωση προς το Σύλλογο για τις ενέργειες και την εξέλιξη των υποθέσεων.
Αίφνης, τις τελευταίες ημέρες, λάβαμε ηλεκτρονικά, χωρίς καμία προειδοποίηση ή συνεννόηση, από το γραφείο του κ. Μπούρλου λίστες με εκατοντάδες συμμετέχοντες συναδέλφους στις εν λόγω ομαδικές αγωγές, με την παράκληση από το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπούρλου να συνδράμουμε στην ενημέρωση των συμμετεχόντων συναδέλφων ώστε να καταρτίσουν τις απαραίτητες για το δικαστήριο εξουσιοδοτήσεις.
Όπως βέβαια μπορεί να γίνει κατανοητό από τον καθένα, η ενημέρωση των συμμετεχόντων συναδέλφων για τις απαραίτητες, ξεχωριστές εξουσιοδοτήσεις που χρειάζεται να καταρτίσει ο καθένας, είναι βεβαίως αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει τις υποθέσεις. Πόσο μάλλον όταν εμείς εξ αρχής είχαμε τεθεί στη διάθεσή του για την ενημέρωση των συναδέλφων, την οποία όμως το δικηγορικό γραφείο ήθελε να κρατήσει κατά αποκλειστικότητα.
Μετά από επικοινωνία με συμμετέχοντες συναδέλφους στις ομαδικές αγωγές με το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπούρλου, μαθαίνουμε ότι λαμβάνουν sms για άμεση (εντός ελαχίστων ημερών) αποστολή εξουσιοδοτήσεων για τις ορισθείσες δικασίμους.
Κατά τη γνώμη μας βεβαίως, αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και να γινόταν σταδιακά από το ίδιο το δικηγορικό γραφείο, μιας και γνώριζαν από το Μάρτιο του 2023 ότι είχαν οριστεί οι δικάσιμοι για το Σεπτέμβριο. Παράλληλα, εμείς σαφώς παραμένουμε πάντα στη διάθεσή του επικουρικά για να παρέχουμε όσα στοιχεία μας ζητούνται και όση βοήθεια μπορούμε να παρέχουμε.
Δεν είναι όμως δυνατόν ο Σύλλογος να αναλάβει την ενημέρωση εκατοντάδων συναδέλφων ξαφνικά μέσα σε ελάχιστες μέρες, κάτι που άλλωστε απαιτεί και νομική εξειδίκευση που μόνο το ίδιο το δικηγορικό γραφείο δύναται να παρέχει.
Μάλιστα, οι εξουσιοδοτήσεις, από ό,τι διαπιστώσαμε, δεν είναι ίδιες για όλες τις αγωγές και διαφέρουν ανάλογα με τη δικάσιμο στην οποία συμμετείχε ο κάθε συνάδελφος.
Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους δημοσιεύοντας ένα κείμενο το οποίο θα μπορούσαν να συμπληρώσουν και να το αποστείλουν όλοι το ίδιο και συνεπώς θα πρέπει να επικοινωνήσει το δικηγορικό γραφείο με τον καθένα ξεχωριστά. Λόγω δε προσωπικών δεδομένων, δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύσουμε τις λίστες με τα ονόματα.
Άλλωστε, δε γνωρίζαμε όλο αυτό το διάστημα τίποτα για τις συγκεκριμένες δίκες, ούτε αν δικάζονται για πρώτη φορά, ούτε αν είναι εξ αναβολής κ.λπ. (όπως συμβαίνει συνήθως), επειδή ακριβώς το δικηγορικό γραφείο δε μας παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι το είχαμε ζητήσει. Μόλις σήμερα μάλιστα, πληροφορηθήκαμε ότι αυτές οι δίκες είχαν προσδιοριστεί αρχικά για το Μάρτιο και αναβλήθηκαν σε δικασίμους εντός του Σεπτεμβρίου.
Επειδή βέβαια εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνδράμουμε πραγματικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους συναδέλφους μας, αποστείλαμε ήδη στο δικηγορικό γραφείο του κ. Μπούρλου λίστες με τους αποθανόντες συμμετέχοντες, αλλά και όσους από αυτούς διασταυρώσαμε ότι έχουν συμμετάσχει σε ομαδικές αγωγές με άλλο δικηγορικό γραφείο και έχουν ήδη δικάσει για το ίδιο θέμα.
Επιπλέον συνεχίζουμε σταδιακά την ενημέρωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Μπούρλου με τα επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας και ό,τι άλλο μας ζητηθεί.
Προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, σας παραθέτουμε την αλληλογραφία με το δικηγορικό γραφείο του κ. Μπούρλου :
———————————————–
From: ΣΣΙΛΤΕ <info@syntaxilte.gr>
Sent: Wednesday, February 23, 2022 12:10 PM
To: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ <info@nom-ika.gr>
Subject: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012
Προς Δικηγορικό Γραφείο κ. Δημητρίου Μπούρλου
Κύριε Μπούρλο,
Είμαστε το νέο αιρετό Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας που εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές. Επειδή δεχόμαστε καθημερινά ερωτήματα από τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στις ομαδικές αγωγές που έχετε αναλάβει σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου μας προκειμένου να διεκδικήσετε τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012, αλλά και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας και καθώς μάλιστα οι συμμετέχοντες συνάδελφου μας εκφράζουν τα παράπονά τους ότι δεν μπορούν να σας βρουν σε επανειλημμένες προσπάθειές τους στο τηλέφωνο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εκδικάσεις αυτών των ομαδικών αγωγών:
Α. Αν έχουν δικαστεί κάποιες από αυτές τις αγωγές
Β. Εάν έχει βγει κάποια απόφαση για τις αγωγές αυτές
Γ. Τι μέλλει γενέσθαι για όσες δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί (πότε έχει οριστεί η εκδίκασή τους και αν χρειάζεστε κάτι από τα μέλη μας για αυτές τις εκδικάσεις)
Δ. Όλες τις ημερομηνίες των δικασίμων που έχουν ήδη γίνει και όσων έχουν οριστεί προκειμένου να έχουμε μία εικόνα και να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας.
Ε. Συνολικά, αν μπορείτε να φέρετε εις γνώση μας οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο για τις εν λόγω ομαδικές αγωγές ώστε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους.
Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σαράντος Φιλιππόπουλος Παναγιώτης Χαλικιάς
—————————————————————–
Θέμα: |
RE: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012 |
Ημερομηνία: |
Thu, 24 Feb 2022 09:16:27 +0200 |
Από: |
ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ <info@nom-ika.gr> |
Προς: |
‘ΣΣΙΛΤΕ’ <info@syntaxilte.gr> |
Καλημέρα.
Εύχομαι να έχετε καλή θητεία.
Οι αγωγές είναι πολλές και δικάσιμοι δεν έχουν ορισθεί ακόμη. Ούτως ή άλλως ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι όταν πρόκειται να δικασθούν, γιατί χρειαζόμεθα εξουσιοδοτήσεις.
Είμαστε στην διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Δημ. Μπούρλος
———————————————–
From: Syntaxilte <info@syntaxilte.gr> Sent: Tuesday, September 12, 2023 11:11 AM
To: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ <info@nom-ika.gr>
Subject: ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ
Καλημέρα σας,
με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων συνταξιούχων μας σχετικά με την ομαδική αγωγή (αρ. κατάθεσης ΑΓ11006/2019) με αντικείμενο διεκδίκηση αναδρομικών των συνταξιούχων μελών μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με το μήνυμα που διαβιβάζετε στα μέλη μας, προκειμένου να δίνουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις καθότι είναι ηλικιωμένοι και με προβλήματα στην ηλεκτρονική επικοινωνία.
Με εκτίμηση
———————————————–
Subject: |
RE: ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ |
Date: |
Tue, 12 Sep 2023 11:57:58 +0300 |
From: |
info@nom-ika.gr |
To: |
‘Syntaxilte’ <info@syntaxilte.gr> |
Καλημέρα σας.
Η εν λόγω αγωγή θα εκδικαστεί στα Διοικητικά Δικαστήρια στις 18-09-2023.
Ως εκ τούτου το Δικαστήριο μάς ζήτησε πρόσφατες εξουσιοδοτήσεις από όλους τους ενάγοντες και εμείς τους ενημερώνουμε σχετικά.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στην διάθεσή σας.
Σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση,
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΠΟΥΡΛΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 15, ΑΘΗΝΑΙ
ΤΗΛ. 210 38.06.079, 210 38.35.151
FAX 210 38.44.081
E-mail: info@nom-ika.gr
Internet site: www.nom-ika.gr
———————————————–
Subject: |
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ – RE: ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ |
Date: |
Thu, 14 Sep 2023 17:35:43 +0300 |
From: |
info@nom-ika.gr |
To: |
‘Syntaxilte’ <info@syntaxilte.gr> |
Καλησπέρα σας.
Σας αποστέλλουμε συνημμένα μία λίστα με ονόματα και σας παρακαλούμε θερμώς όπως μεσολαβήσετε, ώστε να καταρτίσουν τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις για το Δικαστήριο, καθώς λόγω φόρτου εργασίας στο γραφείο μας ενδέχεται να καθυστερήσει η διαδικασία.
Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν έως 22-09-2023 να κάνουν το γνήσιο υπογραφής σε ένα ΚΕΠ στην εξουσιοδότηση που σας επισυνάπτουμε, στην οποία θα συμπληρώσουν μόνο τα προσωπικά τους στοιχεία, και θα μας την αποστείλουν σε έγχρωμη μορφή ή θα την φέρουν στο γραφείο μας στον πρώτο όροφο, είτε να κάνουν ψηφιακή βεβαίωση αυτής μέσω gov.gr (αφού συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία) πατώντας στον κάτωθι σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou Ενδέχεται εντός του επόμενου διαστήματος να σας αποστείλουμε και άλλα ονόματα.
Σας ευχαριστούμε θερμώς εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΠΟΥΡΛΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 15, ΑΘΗΝΑΙ
ΤΗΛ. 210 38.06.079, 210 38.35.151
FAX 210 38.44.081
E-mail: info@nom-ika.gr
Internet site: www.nom-ika.gr
———————————————-
Subject: |
RE: ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ |
Date: |
Mon, 18 Sep 2023 15:45:22 +0300 |
From: |
info@nom-ika.gr |
To: |
‘Syntaxilte’ <info@syntaxilte.gr> |
Καλησπέρα σας.
Σας αποστέλλουμε τρεις ακόμα λίστες ονομάτων από τους οποίους χρειαζόμαστε επικαιροποιημένες εξουσιοδοτήσεις για τις αγωγές των αναδρομικών τους.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει έως 27-09-2023 να κάνουν το γνήσιο υπογραφής σε ένα ΚΕΠ στην εξουσιοδότηση που σας επισυνάπτουμε, στην οποία θα συμπληρώσουν μόνο τα προσωπικά τους στοιχεία, και θα μας την αποστείλουν σε έγχρωμη μορφή ή θα την φέρουν στο γραφείο μας στον πρώτο όροφο, είτε να κάνουν ψηφιακή βεβαίωση αυτής μέσω gov.gr (αφού συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία) πατώντας στον κάτωθι σύνδεσμο https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/psephiake-bebaiose-eggraphou
Σας ευχαριστούμε θερμώς.
Με εκτίμηση,
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΜΠΟΥΡΛΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 15, ΑΘΗΝΑΙ
ΤΗΛ. 210 38.06.079, 210 38.35.151
FAX 210 38.44.081
E-mail: info@nom-ika.gr
Internet site: www.nom-ika.gr
—————————————————
Θέμα: |
ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΛΟΥ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ |
Ημερομηνία: |
Wed, 20 Sep 2023 10:17:47 +0300 |
Από: |
Syntaxilte <info@syntaxilte.gr> |
Προς: |
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ <info@nom-ika.gr> |
ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΛΟΥ
ΘΕΜΑ : ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ
Κύριε,
Τις 2 τελευταίες μέρες έχουμε γίνει αποδέκτες κάποιων e–mails από το γραφείο σας με λίστες ονομάτων. Μας παρακαλείτε να μεσολαβήσουμε σε εκατοντάδες συναδέλφους να καταρτίσουν άμεσα εξουσιοδοτήσεις για το δικαστήριο, επειδή το γραφείο σας λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Εξουσιοδοτήσεις οι οποίες απαιτούν γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ και τις οποίες θα πρέπει να προσκομίσουν οι συνάδελφοι και εντολείς σας στο γραφείο σας ή να σας τις αποστείλουν με έγχρωμη μορφή.
Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι αυτή η αιφνίδια ενημέρωση από το γραφείο σας – η οποία μάλιστα δεν είναι ολοκληρωμένη, αφού εκτός από τις λίστες ονομάτων δεν περιέχει λεπτομέρειες δικασίμων – μας εκπλήσσει γιατί, όπως γνωρίζετε, στις 23.2.22 με το κάτωθι e–mail επιδιώξαμε να συνεργαστούμε, να έχουμε συνολική πληροφόρηση από το γραφείο σας για όλα τα στοιχεία που αφορούσαν τα μέλη μας και εντολείς σας, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε πληροφόρηση στα μέλη μας οποτεδήποτε μας ρωτούσαν για τις ομαδικές αγωγές και τις δικασίμους:
——————————————————————————————————-
From: ΣΣΙΛΤΕ <info@syntaxilte.gr>
Sent: Wednesday, February 23, 2022 12:10 PM
To: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ <info@nom-ika.gr>
Subject: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012
Προς Δικηγορικό Γραφείο κ. Δημητρίου Μπούρλου
Κύριε Μπούρλο,
Είμαστε το νέο αιρετό Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας που εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές. Επειδή δεχόμαστε καθημερινά ερωτήματα από τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στις ομαδικές αγωγές που έχετε αναλάβει σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου μας προκειμένου να διεκδικήσετε τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012, αλλά και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας και καθώς μάλιστα οι συμμετέχοντες συνάδελφου μας εκφράζουν τα παράπονά τους ότι δεν μπορούν να σας βρουν σε επανειλημμένες προσπάθειές τους στο τηλέφωνο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εκδικάσεις αυτών των ομαδικών αγωγών:
Α. Αν έχουν δικαστεί κάποιες από αυτές τις αγωγές
Β. Εάν έχει βγει κάποια απόφαση για τις αγωγές αυτές
Γ. Τι μέλλει γενέσθαι για όσες δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί (πότε έχει οριστεί η εκδίκασή τους και αν χρειάζεστε κάτι από τα μέλη μας για αυτές τις εκδικάσεις)
Δ. Όλες τις ημερομηνίες των δικασίμων που έχουν ήδη γίνει και όσων έχουν οριστεί προκειμένου να έχουμε μία εικόνα και να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας.
Ε. Συνολικά, αν μπορείτε να φέρετε εις γνώση μας οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο για τις εν λόγω ομαδικές αγωγές ώστε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους.
Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σαράντος Φιλιππόπουλος Παναγιώτης Χαλικιάς
——————————————————————————————————-
Στις 24.2.22 μας απαντήσατε ότι ενημερώνετε άμεσα τους εντολείς σας και δε χρειάζεται να ενημερώνετε το Σύλλογο:
——————————————————————————————————-
Θέμα: |
RE: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012 |
Ημερομηνία: |
Thu, 24 Feb 2022 09:16:27 +0200 |
Από: |
ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ <info@nom-ika.gr> |
Προς: |
‘ΣΣΙΛΤΕ’ <info@syntaxilte.gr> |
Καλημέρα.
Εύχομαι να έχετε καλή θητεία.
Οι αγωγές είναι πολλές και δικάσιμοι δεν έχουν ορισθεί ακόμη. Ούτως ή άλλως ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι όταν πρόκειται να δικασθούν, γιατί χρειαζόμεθα εξουσιοδοτήσεις.
Είμαστε στην διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,
Δημ. Μπούρλος
——————————————————————————————————-
Έκτοτε δεν είχαμε καμιά άλλη ενημέρωση, παρά μόνο ανταλλαγή κάποιων ελάχιστων e–mails για ερωτήματα συγκεκριμένων συναδέλφων και ξαφνικά μας ζητάτε να διεκπεραιώσουμε το σύνολο της ενημέρωσης των εντολέων σας.
1. Είναι αδύνατον μέσα σε αυτό το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να ενημερωθούν όλοι αυτοί οι συνάδελφοι από εμάς, που όπως γνωρίζετε μάλιστα οι περισσότεροι είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορούν να χειριστούν ηλεκτρονικά μέσα. Λόγω δε των προσωπικών δεδομένων, αδυνατούμε να κάνουμε μία συνολική ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας με τα ονόματα που συμμετέχουν στις ομαδικές αγωγές.
2. Ένα ποσοστό από αυτούς έχει αποβιώσει και θα πρέπει το γραφείο σας να εξετάσει αν υπάρχουν συγγενείς που θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη διεκδίκηση και με ποια νομικά-νομιμοποιητικά έγγραφα.
Αν θέλετε πραγματικά, επικουρικά και μόνο, να λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα, θα πρέπει να μας ενημερώσετε έγκαιρα με όλες τις δικασίμους που έχετε προσδιορίσει, με όλα τα ονόματα που συμμετέχουν σε αυτές, ποια είναι τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται και βεβαίως σε όσους από αυτούς τους συναδέλφους διαθέτουμε e–mails θα μπορούσαμε σταδιακά να τους ενημερώσουμε για να ανταποκριθούν.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ευθύνη της ενημέρωσης των εντολέων σας βαραίνει αποκλειστικά το γραφείο σας, πόσο μάλλον για τόσο σύντομα χρονικά διαστήματα.
Εμείς μπορούμε να σας ενημερώσουμε ποιοι από αυτούς έχουν αποβιώσει.
Επιπλέον, από τις καταστάσεις που μας στείλατε διαπιστώνουμε ότι ορισμένοι που συμμετέχουν στις αγωγές που άσκησε το γραφείο σας, συμμετέχουν επίσης και σε αντίστοιχες ομαδικές αγωγές που έχουν ασκηθεί από άλλο δικηγορικό γραφείο, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη εκδικαστεί και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εκδοθεί και δικαστικές αποφάσεις. Σας παρακαλούμε, αφού συνεννοηθείτε μαζί τους, να φροντίσετε να πράξετε τα δέοντα, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι δυνατόν να εκδικαστεί το ίδιο θέμα δύο φορές για το ίδιο πρόσωπο. Επιπλέον, από τις καταστάσεις που μας αποστείλατε, θα σας γνωρίσουμε προς διευκόλυνσή σας τα ονόματα των συναδέλφων που έχουν ασκήσει αγωγές και μέσω του άλλου δικηγορικού γραφείου, καθόσον και αν αυτές οι αγωγές αφορούν μόνο τις μνημονιακές περικοπές ή και τα δώρα, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.
Επιπλέον, αν για κάποιους εντολείς σας μέλη του Συλλόγου μας δεν έχετε στοιχεία και εφόσον διαθέτουμε εμείς, μπορούμε να σας τα παρέχουμε.
Σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο χρόνος για τη συγκέντρωση των εξουσιοδοτήσεων, παρακαλούμε να πράξετε το καλύτερο για τα συμφέροντα των εντολέων σας και συναδέλφων μας και πιθανόν να είναι απαραίτητο να ζητήσετε αναβολή της συζήτησης των αγωγών αυτών.
Ωστόσο, για αυτές τις σύντομες δικασίμους δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αναλάβουμε το βάρος του συνόλου της διαχείρισης αυτών των αγωγών, που όπως αντιλαμβάνεστε έχουν και αρκετές ιδιαιτερότητες.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σαράντος Φιλιππόπουλος Παναγιώτης Χαλικιάς
————————————————–
On 20/9/2023 7:39 μ.μ., ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ wrote:
Σε απάντηση του μηνύματός σας, παρακαλείσθε να λάβετε υπόψιν σας τα συνημμένα στο παρόν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έγγραφα.
Ευχαριστούμε πολύ.
Με εκτίμηση,
ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Ναυαρίνου 15, 2ος όροφος
Αθήνα, 106 81
τηλ.: 2103835151, Fax: 2103844081
e–mail: info@nom–ika.gr
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ (πατήστε εδώ)
———————————————————
Subject: |
Re: ΠΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΥΡΛΟΥ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ |
Date: |
Thu, 21 Sep 2023 15:17:10 +0300 |
From: |
Syntaxilte.gr <info@syntaxilte.gr> |
To: |
ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ <info@nom-ika.gr> |
Κύριε Μπούρλο,
Με την από 24.02.2022 απάντησή σας στο mail μας, μας γνωρίζατε ότι εσείς αποκλειστικά χειρίζεστε την ενημέρωση των εντολέων σας συναδέλφων μας σχετικά με τις υποθέσεις των ομαδικών αγωγών και συνεπώς δε θα προβαίνατε σε ενημέρωση προς το Σύλλογό μας.
Με το σημερινό σας mail, μας γνωρίζετε ότι οι αγωγές είχαν αρχικά προσδιοριστεί το Μάρτιο του 2023, όταν και αναβλήθηκαν και προσδιορίστηκαν σε δικασίμους το Σεπτέμβριο του 2023.
Επιπλέον συνεχίζετε να μας αποστέλλετε λίστες με εκατοντάδες ονόματα, των οποίων οι αγωγές ήδη εκδικάστηκαν και μας παρακαλείτε να σας αποστείλουμε επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας προκειμένου οι εντολείς σας συνάδελφοί μας να ενημερωθούν για το κείμενο της εξουσιοδότησης που πρέπει άμεσα να σας αποστείλουν. Διότι οι εξουσιοδοτήσεις, από ό,τι διαπιστώσαμε, δεν είναι ίδιες για όλες τις αγωγές και διαφέρουν ανάλογα με τη δικάσιμο στην οποία συμμετείχε ο κάθε συνάδελφος.
Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους δημοσιεύοντας ένα κείμενο το οποίο θα μπορούσαν να συμπληρώσουν και να σας αποστείλουν όλοι το ίδιο και συνεπώς θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον καθένα ξεχωριστά.
Μας γεννάται βέβαια η απορία πότε θα προλάβει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και θα προσκομιστούν αυτές οι εξουσιοδοτήσεις στο δικαστήριο, αφού, όπως μας αναφέρετε, οι υποθέσεις έχουν ήδη εκδικαστεί.
Είμαστε βέβαια πάντα στη διάθεσή σας για να συνεχίσουμε να σας παρέχουμε στοιχεία των εντολέων σας συναδέλφων μας και βεβαίως σταδιακά θα σας παρέχουμε επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας και για τις 9 λίστες που μας αποστείλατε.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σαράντος Φιλιππόπουλος Παναγιώτης Χαλικιάς
Υ.Γ. : Θα ακολουθήσουν καταστάσεις με ενημερωτικά στοιχεία για τις 9 λίστες