Ντροπιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ της 15.09.23 όταν ο συνάδελφος Χρήστος Τσιλώνης προπηλάκισε αναίτια τον συνάδελφο Γιάννη Μυλωνά με αποτέλεσμα την άμεση διακοπή της διαδικασίας!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά από το Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες της ΟΣΤΟΕ που είχαν δημιουργήσει ελπίδες για επιστροφή της σε μία κανονικότητα και σε μία σοβαρή διοίκηση που θα αφουγκραζόταν τις ανάγκες των συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων και θα αγωνιζόταν για τα συμφέροντά τους, δυστυχώς το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής αυτές τις ελπίδες.

Αντίθετα, οι παιδικές ασθένειες του συνδικαλισμού έχουν επανεμφανιστεί, οι σκοπιμότητες, οι «ανίερες συμμαχίες» και τα προσωπικά συμφέροντα έχουν προταχθεί, με αποτέλεσμα η ΟΣΤΟΕ να έχει εισέλθει εκ νέου σε μία κρίση διαρκείας.

Στην Ομοσπονδία έχει σχηματιστεί ένα ευκαιριακό Προεδρείο με έλλειψη νομιμότητας, αφού δεν έχει εκλεχθεί με πλειοψηφία ο Γ. Γραμματέας συνάδελφος Παύλος Δερμενάκης.

Σαν να μην έφτανε αυτή η εξόφθαλμη παρανομία, προϊόν υπόγειων συνεργασιών, όσα εκτυλίχθηκαν στο Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ στις 15.09.23 αποτελούν όνειδος για την Ομοσπονδία και στιγματίζουν την πορεία της, αφού μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω…


ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ ΤΗΣ 15.09.23 ΟΤΑΝ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΛΩΝΗΣ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΑΝΑΙΤΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ!

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι ο συνδικαλισμός έχει ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες του παρελθόντος και έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο σοβαρό του ρόλο. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα μας διαψεύδει… Για αυτό και όχι άδικα, ο συνδικαλισμός είναι σταθερά από τους πλέον απαξιωμένους θεσμούς στην ελληνική κοινωνία.

Κανένας δεν έχει τη φιλοδοξία ή την επιδίωξη να μετατραπεί ο συνδικαλισμός σε μία εκκλησιαστική διαδικασία. Αλλά να μετατρέπεται – στην κυριολεξία – σε.. κατς, αυτό δεν είναι απλό πισωγύρισμα, αλλά όνειδος για τη λειτουργία του!

Την Παρασκευή 15.9.23 συνήλθε το Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ. Στο πρώτο θέμα των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες και πυρκαγιές επεδείχθη πνεύμα ομοφωνίας και αποφασίστηκε από κοινού η συγκρότηση επιτροπής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του δεύτερου θέματος, της επίσκεψης της ΟΣΤΟΕ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και τα αποτελέσματα αυτής, ζήτησε το λόγο το μέλος του Δ.Σ. συνάδελφος Γιάννης Μυλωνάς, ρωτώντας στην εκκίνηση της τοποθέτησής του αν επιτρέπεται η κριτική στη λειτουργία και τα αποτελέσματα της Ομοσπονδίας. Αφού πράγματι ο συνάδελφος ανέλυσε ότι η επίσκεψη ήταν πρόχειρη και δεν έθεσε τα πραγματικά ζητήματα της ασφάλισης, ώστε να μπορεί η ΟΣΤΟΕ να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, εν συνεχεία έθεσε ένα ακόμα θέμα που άπτεται της συνάντησης και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η ΟΣΤΟΕ να πραγματοποιεί τέτοιες συναντήσεις όταν δεν έχει εκλεγεί νόμιμα ο Γενικός Γραμματέας της συνάδελφος Παύλος Δερμενάκης.

Ενώ λοιπόν στο πνεύμα ομοφωνίας που είχε επικρατήσει στο πρώτο θέμα, ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημά μας για συζήτηση του θέματος της αντικαταστατικής εκλογής του Γ. Γραμματέα της ΟΣΤΟΕ – όπως αναφέρουμε στην επιστολή που παραθέτουμε στο τέλος του παρόντος – σε αυτό το σημείο ο έφορος δημοσίων σχέσεων και διεθνών δραστηριοτήτων της ΟΣΤΟΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής συνάδελφος Χρήστος Τσιλώνης επιτέθηκε στο συνάδελφο Μυλωνά εξυβρίζοντάς τον και βιαιοπραγώντας εναντίον του! Γίναμε μάρτυρες μίας οδυνηρής επίθεσης μέχρι που επενέβησαν υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και απέσπασαν τον συνάδελφο Μυλωνά από τον ωρυόμενο Τσιλώνη!

Μετά από αυτές τις ντροπιαστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν, όπως ήταν φυσικό, άμεσα η πλειοψηφία των Συμβούλων αποχώρησε και διακόπηκε η διαδικασία.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, το Δ.Σ. της Παρασκευής 15.9.23 στιγμάτισε την Ομοσπονδία!

Δε χωρούν εκπτώσεις σε τέτοιες συμπεριφορές. Η Ομοσπονδία οφείλει να αποβάλει τον συνάδελφο Τσιλώνη από το Προεδρείο και να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιες συμπεριφορές, αν θέλει βεβαίως να προστατέψει στοιχειωδώς ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία και την αξιοπρέπειά της! Σε διαφορετική περίπτωση, η συνέχιση της συνεργασίας τους σημαίνει και αποδοχή, από τους υπόλοιπους, της συμπεριφοράς του και των τραμπουκισμών!

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές από κανέναν και ειδικά από εκείνους που έχουν τη θεσμική ευθύνη  του Προέδρου. Δεν μπορεί κανείς να αναλαμβάνει αυτόκλητα το ρόλο του «σερίφη» του Προέδρου, σαν να είναι κάποιος ανίκανος να διευθύνει τη λειτουργία του Δ.Σ. της ΟΣΤΟΕ!

Μάλιστα, οι 5 υπογράφοντες το παρόν σύμβουλοι (Ευσταθίου Κώστας, Κάλτσας Γιάννης, Κυριακάκης Βασίλης, Φιλιπποπουλος Σαράντος, Ψωμιάδης Γιάννης) καταθέσαμε αίτημα στον Πρόεδρο της ΟΣΤΟΕ κ. Αλέξανδρο Τζούλη με το εξής περιεχόμενο :

ΑΙΤΗΜΑ (πατήστε εδώ)


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά από αυτές τις εξελίξεις και τις σκηνές – όνειδος που εκτυλίχθηκαν στη διαδικασία του Δ.Σ., θεωρούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος από τη λήψη έκτακτων μέτρων που θα αποκαταστήσουν τη νομιμότητα, την κανονικότητα και την αξιοπιστία της ΟΣΤΟΕ. Επιβάλλεται άμεσα η αποβολή του συνάδελφου Τσιλώνη από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας για να μπορέσουμε να επανέλθουμε τουλάχιστον σε μία στοιχειώδη κανονικότητα.