Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου επίσκεψη του Συλλόγου μας στο Νομισματικό Μουσείο  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Μετά από την απαραίτητη ξεκούραση που επιβάλλει η θερινή περίοδος και η απουσία πολλών συναδέλφων μας, η Επιτροπή Πολιτισμού επιστρέφει δυναμικά για μία νέα, γεμάτη δραστηριότητες, ταξίδια, εκδηλώσεις και εκπλήξεις, σεζόν!

Η πρώτη μας εξόρμηση μάλιστα, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα επισκεφθούμε για πρώτη φορά το Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Ίλιον Μέλαθρον)! Το Νομισματικό Μουσείο στεγάζεται στο νεοκλασικό κτήριο Ιλίου Μέλαθρον στην οδό Πανεπιστημίου και κτίστηκε το διάστημα 1878-1879 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ερνέστου Tσίλλερ, ως κατοικία της οικογένειας Σλήμαν.

Το Μουσείο είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο, αφού διαθέτει περισσότερα από 500.000 νομίσματα, μολυβδόβουλλα, σταθμία, μετάλλια και σφραγιδόλιθους, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους συγγενείς τους να απολαύσουμε όλοι μαζί την ξενάγηση που θα περιλαμβάνει περιήγηση στη θαυμάσια ανακτορική οικία του Σλήμαν, αναφορά στο έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Τσίλλερ, ενώ βέβαια θα θαυμάσουμε τη νομισματική συλλογή του μουσείου.

· Η συνάντησή μας θα γίνει έξω από την είσοδο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12), ώρα 11:45 π.μ.. Καλούμε όσους προσέλθουν να είναι συνεπείς με την ώρα συνάντησης, ώστε να μην κινδυνεύσουν να χάσουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν μαζί με το γκρουπ μας.

· Είναι απαραίτητη η προσκόμιση ταυτότητας ή άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

· Η είσοδος κοστίζει για τους άνω των 65 ετών 3 ευρώ, για τους κάτω των 65 ετών 6 ευρώ και για τα παιδιά και νέους μέχρι 25 ετών είναι δωρεάν.

· Θα υπάρξει ξεναγός που θα είναι δωρεάν – προσφορά του Συλλόγου μας.

· Οι ενδιαφερόμενοι βεβαίως μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σύλλογό μας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.

· Δηλώστε άμεσα συμμετοχή στη γραμματεία του Συλλόγου μας!

Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο υπέροχο Νομισματικό Μουσείο μαζί με το Σύλλογό μας για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί τη νέα, πολιτιστική σεζόν.

Άλλωστε, να είστε βέβαιοι ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κι άλλες δραστηριότητες της Πολιτιστικής Επιτροπής, για αυτό να παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας.