Οι Σύλλογοι της Ιονικής συμμετέχουμε δυναμικά στην αυριανή (Πέμπτη 16.3.23) Πανελλαδική Απεργία

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την περασμένη Τετάρτη οι δρόμοι όλης της χώρας πλημμύρισαν με εκατοντάδες χιλιάδες (κυριολεκτικά) συμπολίτες μας, στη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει δει η χώρα εδώ και δύο δεκαετίες!

Η λαοθάλασσα αυτή εξέφρασε το ξέσπασμα μίας κοινωνίας που θρηνεί ακόμα τους νεκρούς στα Τέμπη και διαμαρτύρεται για τη βαθιά κρίση της χώρας μας που ψάχνει διέξοδο σε μία κανονικότητα.

Αύριο (Πέμπτη 16.3.23) σύσσωμη η χώρα θα βρίσκεται εκ νέου σε απεργιακό πυρετό, αφού τα αιτήματα για να σταματήσει η υποβάθμιση των ζωών μας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας και της πατρίδας απαιτούν διαρκή αγώνα για να ανατραπεί η δικτατορία της διαπλοκής που έχει επαναφέρει την Ελλάδα στους ρυθμούς του… καρβουνιάρη!

· Απαιτούμε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε αυτούς που έχουν αφήσει γυμνό τον ελληνικό σιδηρόδρομο εδώ και χρόνια! Στους επιτήδειους που τον διέλυσαν και τον ξεπούλησαν! Που χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα και ζητούν ψεύτικες συγγνώμες, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο τη λαϊκή αγανάκτηση!

· Απαιτούμε τα κοινωνικά αγαθά, όπως οι σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, να μη γίνονται βορά των αντιλαϊκών πολιτικών για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και κέρδος!

· Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στους σιδηροδρόμους, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας και κοινωνικού ενδιαφέροντος!

· Απαιτούμε να σταματήσουν οι πολιτικές εξαΰλωσης του κράτους, η υποβάθμιση των υπηρεσιών του, η υποστελέχωσή του, το εξευτελιστικό ξεπούλημα βασικών δομών και αγαθών σε ιδιωτικά συμφέροντα που έχουν δυστυχώς πάντα τραγικές συνέπειες.

Οι Σύλλογοι της Ιονικής στηρίζουμε την 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στηρίζουμε όσους αγωνίζονται για το λαό και τη ζωή, συμμετέχουμε μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις!