Απορρίφθηκε το αίτημα παράστασής μας ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για την καταστροφική επένδυση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην ATTICA BANK – Το επόμενο διάστημα κρίνεται η διάσωση ή κατάρρευση της επικουρικής μας σύνταξης – Όλοι σε αγωνιστική ετοιμότητα!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 9.3.23 εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής το αίτημα των Συλλόγων μας που αγωνιζόμαστε για τη διαφάνεια και τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης, προκειμένου να μας δοθεί η δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και να παραστούμε ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη που ξεκινά στις 26.4.23 και αφορά την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK. Στη δίκη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου μας κατηγορούνται 6 μέλη της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που έλαβαν αυτήν την απόφαση.

Η απορριπτική απόφαση που εκδόθηκε στο αίτημά μας για προσωρινή διαταγή δεν μας πτοεί, αφού δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας σε όλα τα νόμιμα επίπεδα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην επικουρική σύνταξη – όπως βεβαίως και στο νομικό, δικαστικό επίπεδο. Σας υπενθυμίζουμε άλλωστε, ότι η μηνυτήρια αναφορά που είχαμε καταθέσει οι Σύλλογοι της Ιονικής για την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK, αρχικά είχε απορριφθεί από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και αν δεν επιμέναμε προσφεύγοντας στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, δεν θα διερευνούνταν η υπόθεση όπως έγινε, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη και οι κατηγορούμενοι να δικάζονται για κακουργηματική απιστία!

Ωστόσο, η απόφαση της Πρωτοδίκη δυστυχώς δεν αξιολόγησε ορθώς τα την ουσία της υπόθεσης, ιδίως δε ότι :

1. Έχει ήδη εκδοθεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο παραπέμπει τους κατηγορούμενους – υπεύθυνους της επένδυσης για κακουργηματική απιστία.

2. Αμέσως μετά την έκδοση του παραπεμπτικού σε δίκη βουλεύματος, προσφύγαμε στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και οι τότε διοικούντες παραιτήθηκαν για να μην εκδικαστεί η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων, γνωρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα βρίσκονταν εκτός διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

3. Προκήρυξαν στη συνέχεια μία Γ.Σ. – παρωδία, έχοντας προηγουμένως ουσιαστικά μετατρέψει ένα ταμείο υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης σε Εταιρεία Επιστροφής Εισφορών και η «Συνέλευση δια αντιπροσώπων» τους επιβράβευσε για τη διοίκησή τους και την… ορθή απόφαση της επένδυσης (!!!) και μάλιστα αποφάσισε ότι το Ταμείο όχι μόνο δεν πρέπει να στραφεί κατά των κατηγορουμένων για τη ζημιά που υπέστη, αλλά θα τους καλύψει και όσα δικαστικά έξοδα απαιτηθούν (χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιο εύρος και ποσό)!!!!

Δυστυχώς, χωρίς υπερβολή, όσα διαδραματίζονται στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν συνάδουν με τη λειτουργία ενός Ταμείου υποχρεωτικής ασφάλισης σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Η δικάσασα με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής Πρωτοδίκης, δηλαδή σε μία διαδικασία χωρίς δυνατότητα διεξοδικής εμβάθυνσης και πλήρους αποδεικτικής διερεύνησης των ζητημάτων της υπόθεσης, και με κύριο γνώμονα το στοιχείο του κατεπείγοντος, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση απέρριψε το αίτημά μας. Ωστόσο, εμείς θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την απόφαση, αφού μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες ασφαλισμένους.

Συμβουλεύουμε τους υπεύθυνους της καταστροφής της επικουρικής μας ασφάλισης να μη νιώθουν ανακουφισμένοι από αυτήν την απόφαση, γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, δεν πρόκειται να ησυχάσουμε αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο! Άλλωστε, υπάρχουν και άλλοι βαθμοί δικαιοδοσίας και πληθώρα ενεργειών των Συλλόγων μας που είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να κριθούν η σημαντικότατη αυτή υπόθεση και όσοι πρωταγωνίστησαν στην καταστροφή της επικουρικής μας ασφάλισης!

 

Νυν υπέρ πάντων αγών για την επικουρική μας σύνταξη

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η συνέχεια των νομικών μας ενεργειών είναι δεδομένη. Παράλληλα συνεχίζουμε την ενημέρωση των κομμάτων του Κοινοβουλίου για το ιστορικό της υπόθεσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, τις πρόσφατες εξελίξεις με την επικείμενη δίκη των μελών της διοίκησης που κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία και βεβαίως για την αναγκαιότητα ένταξης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ.

Εκείνο που θα χρειαστεί και θα το απαιτήσουμε το επόμενο διάστημα, είναι όταν κριθεί αναγκαίο και κληθείτε από τους Συλλόγους μας, να ανταποκριθείτε για να ενισχύσετε τις ενέργειές μας, αφού πλέον κανείς δεν θα έχει ελαφρυντικό για την απουσία του! Πρέπει όλοι να κατανοήσετε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον της επικουρικής μας ασφάλισης! Η κινητοποίηση όλων των ασφαλισμένων το επόμενο διάστημα μπορεί να γίνει ο καταλύτης για την ευνοϊκή εξέλιξη της υπόθεσης και των αιτημάτων μας.

Από την έκδοση της απορριπτικής απόφασης μέχρι την έναρξη της δίκης για την επένδυση στην ATTICA BANK, απομένει περίπου 1,5 μήνας. Σε αυτό το διάστημα οι μηχανές μας θα δουλεύουν στο φουλ και είναι καιρός να επαναφέρουμε το διαχρονικό σύνθημα «Νυν υπέρ πάντων αγών» για να συνειδητοποιήσουμε όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα για μαζική, δυναμική συστράτευση και κινητοποίηση, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για τη διερεύνηση των πράξεων όσων κατέστρεψαν το Ταμείο μας και τη δικαίωσή μας, που θα αποτελέσει την αφετηρία για την αποκατάσταση και κατοχύρωση της επικουρικής μας σύνταξης.

Όλοι ενωμένοι μπορούμε και θα δικαιωθούμε!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος                            Παναγιώτης Χαλικιάς

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος                                                          Η Γ. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Στεφανής                               Παναγιώτα Αναγνωστάκη

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

Η Πρόεδρος                                                 Η. Γ. Γραμματέας

Α. Οικονόμου                                               Ε. Μερκούρη

 

Για το Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος                                                Ο Γ. Γραμματέας

Χ. Δάσκαλος                                                Ε. Καλαρίτης

 

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK

Η Πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Χ. Πιπέρα                                                    Κ. Κέντρος