Όλοι αύριο, Τετάρτη 8.3.23, ώρα 13:00 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, για να μην υπάρξουν ξανά «νέα Τέμπη»

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έφερε για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια την εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης των θεσμών στη χώρα μας, αυτή τη φορά με θύματα δεκάδες συνανθρώπους μας, εκ των οποίων πολλά νέα παιδιά και φοιτητές.

Οι πολιτικές εξαΰλωσης του κράτους, η υποβάθμιση των υπηρεσιών του, η υποστελέχωσή του, το εξευτελιστικό ξεπούλημα βασικών δομών και αγαθών σε ιδιωτικά συμφέροντα, έχουν δυστυχώς πάντα αυτές τις τραγικές συνέπειες.

Οι Σύλλογοι της Ιονικής δε θα σιωπήσουμε μπροστά στην υποβάθμιση των ζωών μας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας!

· Απαιτούμε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες σε αυτούς που έχουν αφήσει γυμνό τον ελληνικό σιδηρόδρομο εδώ και χρόνια! Στους επιτήδειους που τον διέλυσαν και τον ξεπούλησαν! Που χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα και ζητούν ψεύτικες συγγνώμες, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο τη λαϊκή αγανάκτηση!

· Απαιτούμε τα κοινωνικά αγαθά, όπως οι σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορές, να μη γίνονται βορά των αντιλαϊκών πολιτικών για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και κέρδος!

· Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στους σιδηροδρόμους, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας και κοινωνικού ενδιαφέροντος!

Πάνω από όλα,

· Απαιτούμε να πέσει αυτή η δικτατορία της διαπλοκής που έχει μολύνει την Ελλάδα, έχει υποβιβάσει τις ζωές μας, έχει δηλητηριάσει την Πολιτεία και προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για τη νεολαία μας!

Οι Σύλλογοι της Ιονικής στηρίζουμε την 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου, στηρίζουμε όσους αγωνίζονται για το λαό και τη ζωή, συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις!

Όλοι στις 13:00 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος!