ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ σχετικά με τις ομαδικές αγωγές που έχουν κατατεθεί μέσω του Συλλόγου Συνταξιούχων από το γραφείο του κ. Μπούρλου (μετά από συμφωνία με προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Αμέσως μετά την εκλογή του το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων, ξεκίνησε να συγκεντρώνει πληροφορίες και να ασχολείται ενεργά με όλες τις ανοιχτές υποθέσεις που αφορούν τα μέλη του.

Σχετικά λοιπόν με τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων που έχουν προκύψει μετά από τις μνημονιακές περικοπές και για τις οποίες αρκετά μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων έχουν συμμετάσχει σε ομαδικές αγωγές μέσω του γραφείου του κ. Δημητρίου Μπούρλου, το νέο Δ.Σ. θέλησε να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη αυτών των αγωγών, καθόσον μάλιστα η συμφωνία αυτή είχε συναφθεί με το προεδρείο που βρισκόταν στη διοίκηση του Συλλόγου μέχρι το 2020.

Δυστυχώς, παρά τις επίμονες και πολυήμερες προσπάθειες να υπάρξει επικοινωνία με το γραφείο του κ. Μπούρλου, είτε τηλεφωνική είτε δια ζώσης, αυτό στάθηκε αδύνατο. Καθόσον μάλιστα αρκετοί συνάδελφοι βλέπουν τη θετική εξέλιξη των ομαδικών αγωγών που έχουν κατατεθεί μέσω της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, επικοινωνούν με το Σύλλογο Συνταξιούχων για την εξέλιξη των ομαδικών αγωγών κατατέθηκαν από τον κ. Μπούρλο. Η δυσκολία επικοινωνίας με το γραφείο του κ. Μπούρλου οδήγησε τη διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων να αποστείλει το κάτωθι email προκειμένου να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτές τις διεκδικήσεις:



Subject: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012

 

Προς Δικηγορικό Γραφείο κ. Δημητρίου Μπούρλου

 

Κύριε Μπούρλο,

Είμαστε το νέο αιρετό Δ.Σ. του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας που εξελέγη από τις πρόσφατες εκλογές. Επειδή δεχόμαστε καθημερινά ερωτήματα από τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετέχουν στις ομαδικές αγωγές που έχετε αναλάβει σε συνεργασία με την προηγούμενη διοίκηση του Συλλόγου μας προκειμένου να διεκδικήσετε τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012, αλλά και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας και καθώς μάλιστα οι συμμετέχοντες συνάδελφου μας εκφράζουν τα παράπονά τους ότι δεν μπορούν να σας βρουν σε επανειλημμένες προσπάθειές τους στο τηλέφωνο, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εκδικάσεις αυτών των ομαδικών αγωγών:

Α. Αν έχουν δικαστεί κάποιες από αυτές τις αγωγές

Β. Εάν έχει βγει κάποια απόφαση για τις αγωγές αυτές

Γ. Τι μέλλει γενέσθαι για όσες δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί (πότε έχει οριστεί η εκδίκασή τους και αν χρειάζεστε κάτι από τα μέλη μας για αυτές τις εκδικάσεις)

Δ. Όλες τις ημερομηνίες των δικασίμων που έχουν ήδη γίνει και όσων έχουν οριστεί προκειμένου να έχουμε μία εικόνα και να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Ε. Συνολικά, αν μπορείτε να φέρετε εις γνώση μας οτιδήποτε θεωρείτε χρήσιμο για τις εν λόγω ομαδικές αγωγές ώστε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους.

Αναμένουμε την απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                          Ο Γ. Γραμματέας

Σαράντος Φιλιππόπουλος             Παναγιώτης Χαλικιάς


.

Μετά το email από το Σύλλογο Συνταξιούχων, ο κ. Μπούρλος απέστειλε το κάτωθι απαντητικό email:

.


Από: ΜΠΟΥΡΛΟΣ – ΚΟΥΤΑΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Date: Πέμ, 24 Φεβ 2022, 09:17
Subject: RE: ΣΣΙΛΤΕ – Ενημέρωση ομαδικών αγωγών για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051.2012 και Ν4093/2012
To: ΣΣΙΛΤΕ <
info@syntaxilte.gr>

Καλημέρα.

 

Εύχομαι να έχετε καλή θητεία. 

Οι αγωγές είναι πολλές και δικάσιμοι δεν έχουν ορισθεί ακόμη.  Ούτως ή άλλως ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι όταν πρόκειται να δικασθούν, γιατί χρειαζόμεθα εξουσιοδοτήσεις. 

Είμαστε στην διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση,

Δημ. Μπούρλος


 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπούρλου, όπως αντιλαμβάνεστε ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί δικάσιμες για όλες τις ομαδικές αγωγές.

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι σύμφωνα με όσα έχουν έρθει σε γνώση της νέας διοίκησης του Συλλόγου Συνταξιούχων, το δικηγορικό γραφείο το κ. Μπούρλου έχει επιλέξει να εντάξει σε μία αγωγή τις διεκδικήσεις για τις μνημονιακές περικοπές των Ν4051/2012 και Ν4093/2012 και για τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας (σε αντίθεση με το δικηγορικό γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου που θεώρησε ότι οι δύο αυτές διεκδικήσεις δεν έχουν την ίδια νομική βάση και κατέθεσε δύο ξεχωριστές αγωγές – στη μία μάλιστα σχετικά με τις μνημονιακές περικοπές βλέπουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τους συμμετέχοντες συναδέλφους μέσω της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ). Συνεπώς, όταν θα προσδιοριστούν οι ομαδικές αγωγές από το γραφείο του κ. Μπούρλου, αυτές θα αφορούν και τις δύο αυτές διεκδικήσεις (μνημονιακές περικοπές Ν4051/2012 και Ν4093/2012 & δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας).

Επιπλέον, να σας υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση που συνεργάστηκε στις διεκδικήσεις αυτές με το γραφείο του κ. Μπούρλου, αποφάσισε να μη διεκδικήσει την εισφορά αλληλεγγύης, σε αντίθεση με την ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που σε συνεργασία με το γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου έχουν ήδη κατατεθεί οι ομαδικές αγωγές και για αυτό το θέμα.

Συνεπώς, σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπούρλου, όσοι έχετε συμμετάσχει στις ομαδικές αγωγές μέσω του γραφείου του, θα ενημερωθείτε απ’ευθείας για να του παρέχετε τα απαραίτητα για την εκπροσώπηση έγγραφα.

.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τέλος, επειδή κάποιοι συνάδελφοι πιθανόν να έχετε συμμετάσχει σε ομαδικές αγωγές και των δύο γραφείων (του δρ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Μπούρλου), θα πρέπει να προσέξετε ότι αν έχετε δώσει εξουσιοδότηση να σας εκπροσωπήσει το γραφείο του δρ. Παπακωνσταντίνου (μιας και αυτές οι ομαδικές αγωγές κινήθηκαν πολύ πιο γρήγορα και έχουν ήδη φτάσει στα δικαστήρια), όπως μπορείτε να αντιληφθείτε δεν μπορείτε για το ίδιο θέμα και αντικείμενο να συμμετάσχετε σε δύο διαφορετικές ομαδικές αγωγές. Θα πρέπει, λοιπόν, να  επιλέξετε ποιο από τα δύο γραφεία θα εξουσιοδοτήσετε να σας εκπροσωπήσει.