Οι ενέργειες των ασφαλιστικών και νομικών μας συμβούλων οδήγησαν σε μία ακόμα επιτυχία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που ωφέλησε δεκάδες συναδέλφους μας – Σπεύσατε να συμμετάσχετε στις ομαδικές αγωγές μέχρι 28.6.21

Συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η πιο πρόσφατη επιτυχημένη ενέργεια της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αφορά τη δυνατότητα ανάκλησης και έκδοσης νέας συνταξιοδοτικής απόφασης με πιο συμφέρον τρόπο για ορισμένους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν προ Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/2016), αλλά η οριστική απόφαση συνταξιοδότησής τους εκδόθηκε μετά τις 13/5/16.

Ήδη εκατοντάδες συνάδελφοί μας έχουν επωφεληθεί από αυτήν τη διαδικασία, την οποία οφείλουμε βεβαίως στο νομικό μας σύμβουλο δρ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου και ιδιαιτέρως στην ασφαλιστική μας σύμβουλο συναδέλφισσα Μαρία Φιλιπποπούλου, η οποία έχει επεξεργαστεί τις υποθέσεις καθενός συναδέλφου ξεχωριστά. Ο δρ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τη συναδέλφισσα Φιλιπποπούλου ερεύνησαν το θέμα εξ αρχής και βρήκαν ότι είναι εφικτή αυτή η διαδικασία και βεβαίως συνεργάστηκαν για την υλοποίησή της. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους δύο και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που έχουμε τόσο ικανούς συνεργάτες προς όφελος των συναδέλφων μας.

 .

Όσοι μπορείτε, σπεύσατε να συμμετάσχετε στις ομαδικές αγωγές μέχρι 28.6.21

Βεβαίως, το θέμα αυτό συνδέεται και με την αντίστοιχη κίνηση για την κατάθεση ομαδικών αγωγών για όλους τους υπόλοιπους παλαιούς συνταξιούχους συναδέλφους (που δηλαδή έχουν συνταξιοδοτηθεί προ Νόμου Κατρούγκαλου) που δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Μέσω αυτών των ομαδικών αγωγών που θα κατατεθούν μέσω του Συλλόγου μας από το νομικό γραφείο του δρ.  Παπακωνσταντίνου διεκδικούμε τον ίδιο υπολογισμό, δηλαδή να επανυπολογιστεί η σύνταξή τους από 1.1.19 με τις πάσης φύσεως αποδοχές.

Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική διεκδίκηση, η οποία εφόσον δικαιωθεί, θα αποφέρει σημαντικές διαφορές (αυξήσεις) στους συμμετέχοντες συναδέλφους.

Ωστόσο, τονίζουμε ότι για να μπορέσει να συμμετάσχει κάποιος συνάδελφος, θα πρέπει να προσκομίσει οπωσδήποτε τα απαιτούμενα από το δικηγορικό γραφείο στοιχεία (βλ. εδώ), καθόσον η διεκδίκηση δεν είναι γενική και αόριστη, αλλά θα πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα η διαφορά στη σύνταξη με τα εν λόγω στοιχεία του καθενός προσωπικά.

Βεβαίως λυπούμαστε ιδιαιτέρως για τους συναδέλφους που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν τα απαιτούμενα στοιχεία (ιδιαιτέρως αυτοί που έχουν αποχωρήσει αρκετά παλιά και είναι δύσκολο να τα έχουν κρατήσει) και να συμμετάσχουν στις ομαδικές αγωγές, γιατί είναι αυτονόητο ότι η πιλοτική δίκη που θα γίνει το Νοέμβριο θα αφορά μόνο όσους μπορούν να αποδείξουν τις διαφορές τους και δεν μπορεί δυστυχώς με κανέναν τρόπο να επεκταθεί γενικώς και αορίστως σε όλους, όπως μας έχει τονίσει ο δρ. Παπακωνσταντίνου, διότι στην περίπτωση αυτή θα είχαμε απόρριψη λόγω αοριστίας.

Δυστυχώς λοιπόν, μόνο όσοι έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τα απαιτούμενα στοιχεία και να αποδείξετε τα παραπάνω μπορείτε να συμμετάσχετε και σας συμβουλεύουμε να μην απεμπολήσετε το δικαίωμα συμμετοχής στις ομαδικές αγωγές, γιατί οι διαφορές που πιστεύουμε ότι θα προκύψουν θα είναι σημαντικές.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των απαιτούμενων στοιχείων είναι η 28η Ιουνίου 2021 και επειδή το διαδικαστικό της υπόθεσης είναι πολύ περίπλοκο (υπολογισμός συντάξεων, διαφορών, σύνταξη αγωγής, κατάθεση στο Πρωτοδικείο, συμμετοχή στην πιλοτική δίκη του ΣτΕ), ο δρ. Παπακωνσταντίνου μας έχει τονίσει ότι δε θα μπορέσει να αναλάβει νέες υποθέσεις μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας.

 .

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ τα κρίσιμα χρόνια της κρίσης στάθηκε στο πλευρό σας και ήδη έχουμε κατορθώσει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πολλά για τους συναδέλφους μας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι στην επιτυχημένη πορεία που έχουμε χαράξει, την οποία οφείλουμε στο γεγονός ότι πάντοτε είμαστε επί ποδός και δεν εφησυχάζουμε, αναζητώντας με τους έμπειρους συνεργάτες μας προς κάθε κατεύθυνση το καλύτερο δυνατόν για τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

 .

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω δε θα είχαν κανένα νόημα αν δεν είχαμε αντιληφθεί έγκαιρα τις δυνατότητες που μας έδινε ο Νόμος Κατρούγκαλου (Ν4387/2016), τις οποίες εκμεταλλευτήκαμε, υποβάλλοντας το υπόμνημα Κουτρουμάνη-Αλεξόπουλου με αδιάσειστα στοιχεία, το οποίο έγινε δεκτό από την Εθνική Αναλογιστική Υπηρεσία και τις αρμόδιες Αρχές, ώστε να ωφεληθούμε από τα σημαντικά επιπλέον ποσοστά αναπλήρωσης στον υπολογισμό της σύνταξής μας.