Οριστικά ΑΘΩΟΙ οι συνάδελφοι Φιλιππόπουλος και Κυριόπουλος για την υπόθεση της Κινέτας – Μόνος «ΕΝΟΧΟΣ» ο κ. Κολλάτος για τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του!


Με απόφασή του την Παρασκευή 19/7 το Εφετείο Αθηνών έκρινε ομόφωνα και οριστικά αθώους τους συναδέλφους Σαράντο Φιλιππόπουλο και Φάνη Κυριόπουλο για την υπόθεση της αγοραπωλησίας του οικοπέδου του Συλλόγου Εργαζομένων (ΣΥΙΛΤΕ) στην Κινέτα.


Συνάδελφοι,

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η πώληση του οικοπέδου του ΣΥΙΛΤΕ στην Κινέτα ουσιαστικά αποτέλεσε το «φιλί της ζωής» για τη συνέχιση της λειτουργίας του Συλλόγου της Ιονικής σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του χώρου της Ιονικής και ενώ είχαν αρχίσει να εποφθαλμιούν την περιουσία των Ιονικάριων και να επιδιώκουν να μπει «λουκέτο» στο Σύλλογό μας διάφοροι… καλοθελητές και γνωστοί εχθροί της Ιονικής Οικογένειας. Όπως θα δούμε βέβαια στη συνέχεια, το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλοι, αυτήν τη φορά εσωτερικοί εχθροί…

Η πώληση του οικοπέδου στην Κινέτα επέτρεψε να συνεχίσει ο ΣΥΙΛΤΕ να προασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του χώρου μας μέσα στην περίοδο της κρίσης και της υποβάθμισης των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Επέτρεψε ουσιαστικά να υφίσταται μία υπεύθυνη εκπροσώπηση και δυνατή φωνή των Ιονικάριων απέναντι στις αυθαιρεσίες της τράπεζας και τη ραγδαία υποβάθμιση των ασφαλιστικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Επέτρεψε, επιπλέον, τη δημιουργία της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, τη συνδρομή του Συλλόγου μας στις περίπου 1.800 επιτυχημένες δικαστικές υποθέσεις υπέρ των συναδέλφων μας και σε βάρος της τράπεζας, τη συμπαράσταση στους διωγμούς και τις απειλές που υφίστανται οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας και βέβαια την αύξηση του εφάπαξ και των κύριων συντάξεών μας μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας.

Και ενώ η αγοραπωλησία του οικοπέδου είχε ολοκληρωθεί από πλευράς του ΣΥΙΛΤΕ και των τότε εκπροσώπων μας Προέδρου Σαράντου Φιλιππόπουλου και Γεν. Γραμματέα Φάνη Κυριόπουλου με ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ορισμένες παρατυπίες στην κατάτμηση του οικοπέδου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από πλευράς του μηχανικού των αγοραστών, είχαν ως συνέπεια η υπόθεση να πάρει το δρόμο του δικαστηρίου, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτριες του συνορεύοντος οικοπέδου κκ. Χριστίνα και Μαρία Πηγάκη. Εκεί εμφανίστηκαν εκ νέου οι προαναφερθέντες «καλοθελητές», οι οποίοι άσκησαν πρόσθετες παρεμβάσεις στις αστικές διεκδικήσεις των κκ. Πηγάκη, ταυτιζόμενοι απόλυτα με τα συμφέροντά τους. Ουσιαστικά ο κ. Κολλάτος «άρπαξε την ευκαιρία», συντασσόμενος με τον κ. Γκιάτη, επιδιώκοντας να ακυρωθεί η αγοραπωλησία και να διαλυθεί ο Σύλλογος της Ιονικής!

Μετά από πολύμηνη διαδικασία και παρά την αθωωτική εισήγηση του Εισαγγελέα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε επιβάλει ποινή 8 μηνών στους συναδέλφους Σαράντο Φιλιππόπουλο και Φάνη Κυριόπουλο, με μία απόφαση που ήταν προφανές ότι έπασχε, αγνοώντας μάλιστα και την εισαγγελική πρόταση.

Ο κ. Κολλάτος, ο οποίος συνηθίζει να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους συναδέλφους, να προκαταλαμβάνει συνειδήσεις και να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις, έσπευσε τότε με πηχυαίους, διθυραμβικούς τίτλους να πανηγυρίσει για αυτήν την εξέλιξη… Έκτοτε μάλιστα, συνέχισε να κατασυκοφαντεί τους συναδέλφους για την υπόθεση ακολουθώντας τη γνωστή τακτική του «πες, πες, κάτι θα μείνει», αδιαφορώντας προκλητικά για το γεγονός ότι είχε ασκηθεί έφεση και η υπόθεση βρισκόταν υπό εξέταση από το Εφετείο Αθηνών :

Μετά και την τελεσίδικη ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών που έκρινε οριστικά αθώους τους συναδέλφους, είναι φανερό ότι ο μόνος «ΕΝΟΧΟΣ» στις συνειδήσεις των συναδέλφων είναι ο κ. Κολλάτος για τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του!

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόθεσης, τόσο στις συνεδριάσεις του Πλημμελειοδικείου, όσο και του Εφετείου, ήταν μόνιμα παρόντες ο κ. Κολλάτος, ο κ. Βέργος και η κ. Καραδελή, προκειμένου να συμπαρασταθούν στις αδερφές Πηγάκη, περιμένοντας με αγωνία την καταδίκη των συναδέλφων μας!

Η πανηγυρική αθώωση των συναδέλφων με ομόφωνη πρόταση του Εφετείου Αθηνών, τόσο από την Εισαγγελέα όσο και από τα μέλη του Δικαστηρίου, δεν αποκαθιστά μόνο την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων, αλλά συνιστά απόλυτη δικαίωση μίας μακράς συνδικαλιστικής προσπάθειας που αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες, τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες μίας ξεχωριστής περιόδου για το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου μας. Είναι μία απόφαση που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να κόβουμε τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας του εργοδοτικού συνδικαλισμού και αποτελεί το εφαλτήριο ώστε το φθινόπωρο να κατατεθούν υπογραφές για μομφή και έκπτωση της διοίκησης των συνταξιούχων που έχει απαξιώσει το συνδικαλισμό στο χώρο μας, που υπονομεύει τους αγώνες και τις προσπάθειές μας και έχει εμφανέστατα ζημιώσει τα συμφέροντα των συναδέλφων. Αυτή η επιλογή είναι μονόδρομος και πιστεύουμε είναι καθήκον όλων να τη στηρίξετε, αφενός μεν για να επιβραβεύσετε τις προσπάθειές μας και τον ανιδιοτελή αγώνα που έχουμε κάνει για το συνδικαλισμό στο χώρο μας και αφετέρου δε για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο της πολυπόθητης συγχώνευσης των Συλλόγων του χώρου της Ιονικής.

 


Υ.Γ. Μέχρι σήμερα σε αντίστοιχα συκοφαντικά δημοσιεύματα είχα δώσει τόπο στην οργή και είχα αποδεχθεί την έγγραφη συγγνώμη ανθρώπων που με κατασυκοφάντησαν. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Κολλάτος και οι ακόλουθοί του με τις ενέργειές τους και με τη στάση τους υπονόμευσαν τα συμφέροντα του Συλλόγου και των συναδέλφων, ενώ ταυτόχρονα διέσυραν την τιμή και την υπόληψή μου. Τονίζω ότι θα επιδιώξω να λογοδοτήσουν μέχρι τέλους με κάθε τρόπο και μέσο, γιατί το χρωστάω στην οικογένειά μου, τους συναδέλφους και τα 40 χρόνια που ασχολούμαι με το συνδικαλισμό.

Σαράντος Φιλιππόπουλος