Η διοίκηση της τράπεζας παραμένει αμετακίνητη στην ανάλγητη θέση της για απόλυση των συναδελφισσών μας καθαριστριών ! Ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με επιστολή που αποστείλαμε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, πριν εγκατασταθούμε έξω από το Κεντρικό !

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,

  • Δυστυχώς, η διοίκηση της Alpha Bank παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για απόλυση των συναδελφισσών μας καθαριστριών !

  • Ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης πριν τη μόνιμη εγκατάστασή μας έξω από το Κεντρικό !

.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ήταν ο μοναδικός σύλλογος που από την πρώτη στιγμή στήριξε τις συναδέλφισσές μας καθαρίστριες ενάντια στην πρόθεση της τράπεζας να καταργήσει τον κλάδο τους. Οι ενέργειές μας προκάλεσαν την παρέμβαση του Γραφείου του Πρωθυπουργού και τη διενέργεια τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης την Τετάρτη 22/11, μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, των στελεχών του συλλόγου μας και νομικών εκπροσώπων της τράπεζας, υπό την προεδρία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κου. Ανδρέα Νεφελούδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναπτύξαμε τεκμηριωμένα τις αδιάσειστες θέσεις των συναδελφισσών και του συλλόγου μας σύμφωνα με τις οποίες οι συναδέλφισσες που δε λύγισαν στις απειλητικές προτροπές της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού κας. Πηνελόπης Κονιδάρη και δεν “αυτοαπολύθηκαν”, πρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους. Οι συγκεκριμένες συναδέλφισσες δε δικαιούνται σύνταξη και έχουν σοβαρούς οικογενειακούς, οικονομικούς λόγους και λόγους υγείας για να αντιστέκονται σθεναρά στην “οικειοθελή αποχώρησή” τους και να επιθυμούν τη συνέχιση της εργασίας τους, που ουσιαστικά συνεπάγεται να συνεχιστεί ομαλά η ζωή τους και των οικογενειών τους!

Δυστυχώς, η προκλητική στάση της τράπεζας κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν άφηνε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, γεγονός που επαληθεύτηκε από το 24/11/17 υπόμνημά της προς το Υπουργείο, στο οποίο εμμένει στη θέση της για απόλυση των συναδελφισσών μας.

Εν όψει της άρνησης της τράπεζας να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα και να κρατήσει τις συναδέλφισσες, καταγγέλλουμε την αναλγησία της διοίκησης της Alpha Bank στο συγκεκριμένο ζήτημα, που εκτός από την κοινωνική του διάσταση, πλήττει βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθόσον οι ανακεφαλαιοποιημένες με χρήματα του ελληνικού λαού τράπεζες στοχοποιούν αδύναμους κρίκους μεταξύ των εργαζομένων, τη στιγμή που διοικητικά στελέχη της Alpha Bank παραπέμπονται στη δικαιοσύνη για “αεροδάνεια” και “θαλασσοδάνεια” και ελέγχονται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα για τα μετοχοδάνειά τους!

Σε μία ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, αποστείλαμε εκ νέου επιστολή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, με την οποία τον καλούμε να παρέμβει για την αίσια έκβαση του ζητήματος και την παραμονή των συναδελφισσών μας στην εργασία τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο σύλλογός μας πλέον προσανατολίζεται σε αγωνιστικές ενέργειες, με την εγκατάστασή μας μαζί με τις συναδέλφισσες και τις οικογένειές τους έξω από το Κεντρικό για όσο διάστημα απαιτηθεί, για να γνωστοποιήσουμε στον ελληνικό λαό την προκλητική και ανάλγητη στάση της τράπεζας, αφού τα ΜΜΕ εξαρτώμενα από τις διαφημίσεις της τηρούν σιγήν ιχθύος.

.

Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι ,

· Θεωρούμε αδιανόητη την άκαμπτη στάση της τράπεζας

· Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να προσφέρει τη νομική και ηθική στήριξη στις συναδέλφισσες μέχρι την οριστική λύση του θέματος

.

Αν προχωρήσουν σε καταγγελία των συμβάσεων των συναδελφισσών μας, να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν απέναντί τους! Για όσο διάστημα απαιτηθεί θα εγκατασταθούμε μαζί με τις συναδέλφισσες καθαρίστριες έξω από το Κεντρικό !

.

Δεσμευόμαστε στις συναδέλφισσες

να αγωνιστούμε μέχρι τέλους !