Ένα μεγάλο "γιατί" διαπερνά τις τυφλές επιθέσεις στο Παρίσι: Οι σύγχρονες Σταυροφορίες και ο φονταμενταλισμός απειλούν την παγκόσμια ειρήνη!

Η 11η Σεπτεμβρίου αποτέλεσε για το Δυτικό Κόσμο την αρχή μίας αλυσίδας αντίστοιχων φαινομένων σε όλα τα μέρη της Γης που ονομάσαμε θρησκευτική τρομοκρατία. Με αφετηρία τη φρικιαστική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και κορύφωση το χθεσινό μακελειό στη Γαλλία, οι Δυτικοί προσέγγισαν την υπόθεση εστιάζοντας στο αποτέλεσμα και αγνοώντας προκλητικά το αίτιό του. Και επειδή αυτή η λανθασμένη προσέγγιση συνεχίζει να κυριαρχεί μέχρι σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα χθεσινοβραδινά γεγονότα δεν ήταν το τελευταίο χτύπημα εναντίον αθώων πολιτών. Με μαθηματική ακρίβεια, ελέω της διαμορφωμένης τραγικής κατάστασης, το πρόβλημα θα διογκωθεί, απειλώντας την παγκόσμια ειρήνη!

Γιατί, αν κοιτάξουν οι Σύμμαχοι του Δυτικού Κόσμου τον καθρέφτη με αυτοκριτική στάση, θα δουν πολύ εύκολα ότι οι ίδιοι ευθύνονται για αυτές τις επιθέσεις!!! Κανείς δεν είχε το πολιτικό θάρρος, την παρρησία, ή έστω την ευθιξία να ακουμπήσει τις πραγματικές αιτίες του φαινομένου της φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας. Οι αλόγιστες και συνάμα αδυσώπητες επεμβάσεις σε ανεξάρτητες χώρες του αραβικού κόσμου για τη χυδαία προστασία και προώθηση οικονομικών, ενεργειακών και εμπορικών συμφερόντων, εκμηδένισαν την αξία της ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης ζωής σε αυτές τις περιοχές, δημιουργώντας χιλιάδες τζιχαντιστές που είναι έτοιμοι να εκδικηθούν φτάνοντας στο έσχατο σημείο.

Ενδεικτικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν πλέον στο Ιράκ και τη Συρία όπου, έπειτα από τη Δυτική επέμβαση, εξαφανίστηκε η έννοια της κανονικότητας της ζωής και εξαϋλώθηκε ο κοινωνικός ιστός των χωρών αυτών, γεννώντας μέσα από τα συντρίμμια τους τους μισαλλόδοξους ιερούς πολεμιστές του Ισλάμ και κορυφώνοντας την προσφυγική κρίση. Σε δύο χώρες μάλιστα, που για τα πρότυπα της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου θεωρούνταν πιο κοντά σε έναν κοσμικό τρόπο ζωής και απείχαν παρασάγγας από αντίστοιχες ισλαμικές κοινωνίες που πράγματι λειτουργούσαν με φονταμενταλιστικό καθεστώς και κουλτούρα.

Οι δύο αυτές χώρες ισοπεδώθηκαν αναίτια και απροκάλυπτα γιατί αυτό επίτασσε το συμφέρον των Δυτικών πανίσχυρων οικονομικών κύκλων που έδωσαν εντολή στις κυβερνήσεις-μαριονέτες τους να προχωρήσουν σε μία σύγχρονη σταυροφορία, καπηλευόμενες το όνομα της Δημοκρατίας. Με πρόφαση την “ένεση δημοκρατίας” οι Δυτικοί Σύμμαχοι με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ και τα γεράκια του Μπους, έπαιξαν για πολλοστή φορά το επικίνδυνο παιχνίδι της υποστήριξης ακραίων ομάδων που γύρισε μπούμερανγκ και εν τέλει όχι μόνο δε λύτρωσαν τις αραβικές χώρες από τους τυράννους που τις κυβερνούσαν, αλλά τις οδήγησαν στο χάος και την καταστροφή.

Οι κοινωνίες των χωρών αυτών διαλύθηκαν, αναγκάστηκαν να θρηνήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και μοιραία όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες, καθώς εξώθησαν τους ανθρώπους αυτούς σε εξτρεμιστικές επιλογές και στην άνθιση καθεστώτων που αντιπροσωπεύουν το μίσος και την εκδίκηση και θέτουν την τρομοκρατία ως στρατηγική τους επιδίωξη. Το μάρμαρο βέβαια, όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, το πληρώνουν οι αθώοι πολίτες, συχνά και με το πιο ακριβό αντίτιμο, την ίδια τους τη ζωή! Καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις και εκφράζουμε και εμείς με τη σειρά μας τη συμπάθεια και τη στήριξή μας στο γαλλικό λαό και στους αθώους πολίτες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στο χθεσινό λουτρό αίματος.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να τονίσουμε και την ευθύνη όλων μας, με την υποκρισία να ξεχειλίζει ακόμα και σήμερα, καθώς όταν τα γυναικόπαιδα εξολοθρεύονταν από τις “έξυπνες” βόμβες των Συμμάχων, όταν στοιβάζονταν τα πτώματά τους στον υγρό τάφο της Μεσογείου, ήταν για όλους εμάς απλά η αφορμή για μία στιγμή αναστεναγμού παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων. Κατά τα άλλα, σήμερα “είμαστε όλοι Γάλλοι”…

Συνεπώς, τα γεγονότα της τρομοκρατίας έχουν φυσικούς, αλλά και ηθικούς αυτουργούς, που δεν είναι άλλοι από τα τεράστια συμφέροντα που προκάλεσαν αυτές τις επεμβάσεις και την παντελή έλλειψη αποτελεσματικότητας και συχνά εκκωφαντική σιωπή των διεθνών οργανισμών, όπως ο ΟΗΕ και παρόμοιοι θεσμοί, που σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που επιτάσσει ο ρόλος τους και παραμένουν απλά παραρτήματα των ανεπτυγμένων Μεγάλων Δυνάμεων της Δύσης.

Η επιδερμική αντιμετώπιση του φαινομένου της φονταμενταλιστικής τρομοκρατίας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση αστάθειας που απειλεί την ασφάλεια του λεγόμενου δυτικού τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Αν συνεχισθεί η αντίληψη της αντιπαράθεσης με τους “κακούς” Μουσουλμάνους όπου γης και με το αδυσώπητο ISIS, χωρίς να γίνει ανάλυση των αιτιών αυτού του φαινομένου, είναι μοιραίο το προσφυγικό ρεύμα, οι τυφλές επιθέσεις, η μισαλλοδοξία και η συνεπακόλουθη έξαρση των ρατσιστικών φαινομένων να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Αν ο Δυτικός Κόσμος θέλει να βρει την άκρη του νήματος οφείλει αφενός με σοβαρό σχεδιασμό να αντιμετωπίσει τον τυφλό φανατισμό των φονταμενταλιστών, αφετέρου όμως να αναλύσει αυτοκριτικά το φιάσκο αυτών των επεμβάσεων που υποβίβασαν τον αραβικό λαό σε ανθρώπους β’ κατηγορίας και να καθίσει στο σκαμνί τις μεγάλες συμμορίες συμφερόντων και τον εντολοδόχους τους πολιτικούς ηγέτες που στην κυριολεξία ρήμαξαν τον αραβικό κόσμο δημιουργώντας μία χαοτική κατάσταση.

Είναι η μοναδική οδός για να μπορέσει σταδιακά να επέλθει ισορροπία στην παγκόσμια κοινωνία και να μην εξωθηθούμε σε περαιτέρω και μεγαλύτερης εμβέλειας ακρότητες, ώστε να μην αποτελούν στο εξής καθημερινότητα τραγωδίες σαν τη χθεσινή.