Η “Μαύρη Πέμπτη” της επικουρικής μας ασφάλισης!

Η χθεσινή ημέρα (1/10/15) θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη της πλειονότητας των συνταξιούχων συναδέλφων μας που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη από το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ως η “Μαύρη Πέμπτη” για την επικουρική μας ασφάλιση!

Οι τραγικοί χειρισμοί της διοίκησης τους επικουρικού μας φορέα οδήγησαν στην καταβύθιση των συντάξεών των ασφαλισμένων. Το προαναγγελθέν έγκλημα της συγκλονιστικής απομείωσης πήρε σάρκα και οστά χθες, όταν οι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας πήγαν να εισπράξουν την επικουρική τους σύνταξη και βρέθηκαν προ μίας δυσάρεστης εκπλήξεως που δεν είχαν φανταστεί ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους!

Οι κύριοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ανένδοτοι, προχώρησαν με εκδικητική διάθεση και με πολύ μεγάλη ευκολία στην πραξικοπηματική μείωση των συντάξεων, χωρίς βέβαια να συνυπολογίσουν ότι δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι για τη σημερινή κατάσταση του ταμείου, αλλά όσοι το διοίκησαν τα προηγούμενα χρόνια! Αλλά αυτή είναι μία σκέψη που υπαγορεύεται από τη λογική και όχι από το συμφέρον, σύμφωνα με το οποίο σκέφτονται, αποφασίζουν και πράττουν οι διοικούντες το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ…

Σ.σ. Στην ιστοσελίδα του επικουρικού μας φορέα www.tapiltat.gr, στον τομέα “Αποδείξεις Βοηθήματος” (http://apps.tapiltat.gr/pensionsalary/) κάθε συνταξιούχος έχει τη δυνατότητα παρέχοντας τα στοιχεία του, να ενημερωθεί για την ανάλυση του υπολογισμού της νέας του σύνταξης.

Τις πταίει για τη διάλυση του ταμείου

Και αφού το επαπειλούμενο εδώ και καιρό ψαλίδισμα αποτελεί πλέον μία πραγματικότητα, τίθενται επιτακτικά αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με “τις πταίει” για τη σημερινή εξέλιξη και τα τραγικά αδιέξοδα του ταμείου!

Οι πρωταγωνιστές αυτής της τραγωδίας είναι γνωστοί αφού η Ιονική Ενότητα έχει φροντίσει να αποκαλύψει με αδιάσειστα στοιχεία τη διαλυτική τους δράση ώστε να γνωρίζετε ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν στην απαξίωση και τελικά στη διάλυση του ταμείου.

Οι διαχρονικές παθογένειες του καταστατικού αποτελούν σίγουρα ουσιαστική παράμετρο, αλλά όσοι στέκονται μόνο σε αυτές, είτε εθελοτυφλούν κοιτάζοντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος, είτε έχουν συμφέρον να αποκρύπτουν τις μείζονες αιτίες και τα σφάλματά τους!

Η ταφόπλακα για τις συντάξεις μας είχε αρχίσει να τοποθετείται ύπουλα ήδη από το 2006, με την απόφαση που ελήφθη τότε για το διπλασιασμό των συντάξεων που ροκάνισε σταδιακά τα θεμέλια του ταμείου μας. Οι ανεύθυνοι κύριοι που έλαβαν παράνομα αυτήν τη σκανδαλώδη απόφαση με οριακή πλειοψηφία (ψήφοι 5-4) αν και αποτελούσαν διορισμένη προσωρινή διοίκηση και συνεπώς η μόνη δυνατότητα που τους είχε δώσει το δικαστήριο ήταν η κάλυψη των πάγιων αναγκών του ταμείου, προχώρησαν στο διπλασιασμό των συντάξεων σε ένα ταμείο που ήδη από τότε αιμορραγούσε οικονομικά.

Αυτοί οι κύριοι αγνόησαν τις εκκλήσεις των συναδέλφων που καταψήφισαν το διπλασιασμό. Ανάμεσα στις τέσσερις απορριπτικές της πρότασης ψήφους ήταν και αυτή του συνάδελφου και μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας Σαράντου Φιλιππόπουλου. Αγνόησαν όμως και τις απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις στις προσφυγές συναδέλφων συνταξιούχων για την αύξηση των συντάξεων, αλλά και την αρνητική εισήγηση που προέκυπτε για κάθε αύξηση από τις αναλογιστικές μελέτες, που αποτελούν καταστατική προϋπόθεση για οποιαδήποτε απόφαση οικονομικού περιεχομένου! Άλλωστε, αυτοί οι άνθρωποι είχαν τέτοια αδημονία να επιτύχουν το σκοπό τους που πέραν της παράνομης απόφασης που κατέλυσε καταστατικό και λογική, δεν είχαν τη στοιχειώδη προνοητικότητα να θέσουν το θέμα σε Γενική Συνέλευση για να μη φέρουν ακέραια την τεράστια ποινική ευθύνη που επωμίστηκαν!

Οι συνεργάτες του κου Γκιάτη που σήμερα οδήγησαν το ταμείο στον εκτροχιασμό και πετσόκοψαν τις συντάξεις, ανήκουν στην ίδια ομάδα που έλαβε τότε αυτήν την καταδικαστική, όπως απέδειξε η ιστορία, απόφαση! Είναι αυτοί που σήμερα προσπαθούν να ενδυθούν το ρόλο των ειδημόνων και σωτήρων του ταμείου και έχουν το θράσος να απευθύνουν συμβουλές στους συναδέλφους ζητώντας τους να τους εξουσιοδοτήσουν για την ανάληψη των εισφορών τους που τους διαβεβαιώνουν ότι θα τους αποδώσουν! Αλήθεια, πιο μεγάλη εξαπάτηση μπορεί να υπάρξει; Ποιος μπορεί πλέον να τους πιστέψει;

(βλ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο. 90 ΑΙΤΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΙΛΤΑΤ )

Επιπροσθέτως, ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο που συσσωρεύτηκε στα ελαττώματα και τις αναπηρίες του επικουρικού μας φορέα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αυτοχειρία του, ήταν η αποδομητική και παντελώς ανεύθυνη συμπεριφορά των κκ Κολλάτου και Βέργου που προσφεύγοντας στα δικαστήρια για διπλασιασμό των συντάξεων, προσέφεραν την τέλεια αφορμή στη διοίκηση των συνεργατών του κου Γκιάτη για να ισοπεδώσει τις συντάξεις. Μάλιστα, είχαν το θράσος να υπόσχονται στους συνταξιούχους ότι σύντομα θα ελάμβαναν και αναδρομικά. Αν αυτή η αναίδεια δεν πρόκειται για ακραία μορφή λαϊκισμού, τότε εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

(βλ. Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων για καταβολή αναδρομικών )

Δυναμική, άμεση, αγωνιστική, ενωτική αντίδραση!

Είναι δεδομένο ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με την κατάσταση να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου, απαιτούν δυναμική αντίδραση που μονάχα η Ιονική Ενότητα μπορεί να εγγυηθεί. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι μόνο ο σύλλογός μας έχει την απαραίτητη γνώση, εμπειρία και υποστήριξη για να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα και να δώσει λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στο ταμείο, με το στρατηγικό στόχο της μετάπτωσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ να βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.

  • Σας έχουμε γνωστοποιήσει ότι η τακτική που έχουμε επιλέξει για την επίτευξη του σκοπού μας απαιτεί τη συλλογή μεγάλου αριθμού αιτήσεων συναδέλφων για τη μετάπτωση του επικουρικού μας ταμείου στο ΕΤΕΑ. Κάνουμε έκκληση στους λίγους πλέον συναδέλφους που δεν έχουν υπογράψει την αίτηση να το πράξουν άμεσα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση είτε τυπώνοντάς την από την ιστοσελίδα μας (εδώ), είτε προσερχόμενοι στα γραφεία του συλλόγου μας (Ευπόλιδος 8, Αθήνα), είτε ζητώντας μας να τους την αποστείλουμε ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου, είτε, τέλος, από κάποιον άλλο συνάδελφο που την έχει ήδη στην κατοχή του.

  • Απομονώνουμε τους καταστροφείς της επικουρικής μας ασφάλισης κκ Κολλάτο και Βέργο και τους συν αυτώ και δε συμμετέχουμε σε καμία ενέργειά τους που μόνο επιπλέον δεινά μπορεί να επιφέρει.

  • Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκκινήσουμε τις νομικές διαδικασίες που έχουμε προετοιμάσει με μεγάλη υπευθυνότητα από κοινού με τους νομικούς μας συνεργάτες έπειτα από ενδελεχή ανάλυση όλων των δεδομένων της υπόθεσης. Θεωρούμε ότι έχουμε θωρακίσει απόλυτα τη θέση μας από νομικής και ασφαλιστικής άποψης και είμαστε αισιόδοξοι για την έκβαση των υποθέσεων, παρά τις μέχρι σήμερα απερίσκεπτες νομικές επιλογές των κκ Κολάτου και Βέργου που έχουν δυσχεράνει την προοπτική δικαίωσής μας, έχοντας δημιουργήσει αρνητικό δικαστικό προηγούμενο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και την άρτια προετοιμασία των νομικών συνεργατών μας και πιστεύουμε ότι οι τακτικές αγωγές που θα δικάσουμε και αφορούν την ακύρωση της έγκρισης του καταστατικού, της παράνομης Γενικής Συνέλευσης και της διαγραφής των συνταξιούχων, θα έχουν εν τέλει επιτυχημένη κατάληξη και θα μας δικαιώσουν.

  • Σας έχουμε υποσχεθεί και κρατήσει το λόγο μας ότι η Ιονική Ενότητα θα είναι πάντα στο πλευρό σας ως ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων σας. Μετά λοιπόν από απαίτηση πολλών αγανακτισμένων ασφαλισμένων που απαιτούν να ακολουθηθεί ποινική διαδικασία για την πλειοψηφία του Δ.Σ. που έλαβαν την απόφαση-κόλαφο για διπλασιασμό των συντάξεων, τινάσσοντας το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στον αέρα, θα κατατεθεί αγωγή σε συνεργασία με τους ποινικολόγους συνεργάτες μας τις επόμενες μέρες από εκατοντάδες συναδέλφους.

  • Την Τρίτη 6/10, στις 17:30 μ.μ. ο Σύλλογος Εργαζομένων και Συνταξιούχων “Ιονική Ενότητα” και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Ιονικής σε συνεργασία με τους ασφαλιστικούς και νομικούς μας συμβούλους, διοργανώνουμε ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση της πρότασης-λύσης της μετάπτωσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ. Σας καλούμε να προσέλθετε μαζικά στο ξενοδοχείο “Τιτάνια” στην οδό Πανεπιστημίου 52, προκειμένου να σας αναλύσουμε την ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη πρόταση του συλλόγου μας. Στην ημερίδα θα δώσουν το παρών ο ασφαλιστικός σύμβουλος του συλλόγου μας, τέως υπουργός κος Γιώργος Κουτρουμάνης και η νομική και ασφαλιστική μας σύμβουλος, καθηγήτρια Ασφαλιστικού Δικαίου Νομικής Αθηνών, κα Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου. Όσοι συνάδελφοι θα έχετε μέχρι τότε παραλείψει να υπογράψετε τη σχετική αίτηση υπαγωγής του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑ, θα έχετε την ευκαιρία να το πράξετε επί τόπου, ώστε να ολοκληρωθεί η συλλογή των αιτήσεων που θα καταθέσουμε μαζί με την πρότασή μας, από κοινού με άλλους συλλόγους που έχουν επίσης προσκληθεί, στο νέο Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο Αναστάσιο Πετρόπουλο. Αναμένουμε από τον Υφυπουργό να αφουγκραστεί την αγωνία μας και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, προχωρώντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτού του προβλήματος μείζονος σημασίας που αφορά 11.000 ασφαλισμένους. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να βρισκόμαστε στις επάλξεις ώστε να ξεδιπλώσουμε ένα πρόγραμμα αγωνιστικής προοπτικής που απαιτεί μαζική συμμετοχή και υποστήριξη.

Συνάδελφοι,

Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε αρχίζουν και τελειώνουν σε εσάς. Γίνονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων σας και εκπορεύονται από τη στήριξή σας.

Η αλληλεγγύη, η ενότητα και η συμμετοχή σας στις προαναφερθείσες διαδικασίες είναι οι πρωταρχικές προϋποθέσεις στις οποίες θα στηριχθεί ο αγώνας μας. Η αδιαίρετη και ανυποχώρητη στάση όλων των Ιονικάριων και των άλλων χώρων που έχουν συμπαραταχθεί μαζί μας, θα μας οδηγήσουν με αγωνιστική και δυναμική διάθεση στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου της κατοχύρωσης της επικουρικής μας ασφάλισης.

Όλοι εμείς στην Ιονική Ενότητα έχουμε αποδείξει ότι μας αρέσουν τα δύσκολα και να είστε σίγουροι ότι ο σύλλογός μας θα πράξει τα δέοντα για να σας δικαιώσει για μία ακόμα φορά με τις θέσεις και την πρακτική του.

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ !

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ !