Καλό ταξίδι Χάρη

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 73 ετών ο συνάδελφός μας Χαράλαμπος (Χάρης) Κάτσης, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην πλατεία Βάθης, τη Διεύθυνση Οργάνωσης, την Κυψέλη, τη Διεύθυνση Πιστοδοτήσεων Εσωτερικού και τη Διεύθυνση Λιανικής Πίστεως. Τον Χάρη διέκριναν το ήθος, η συνέπεια και εργατικότητα και ήταν πολύ αγαπητός για την καλοσύνη και τη δοτικότητά του σε όσους συναδέλφους είχαν την τιμή να συνυπηρετήσουν μαζί του και να τον γνωρίζουν, οι οποίοι θα τον θυμούνται πάντα με αγάπη και σεβασμό.

Ωστόσο, υπάρχει μία άλλη πλευρά του Χάρη, την οποία πιθανώς οι περισσότεροι συνάδελφοι δε γνώρισαν ποτέ. Ο εκλιπών είχε μία σπουδαία πορεία στην ποίηση, με το ψευδώνυμο Χάρης Μεγαλυνός, ενώ έχει χαρακτηριστεί ένας «τρυφερά προκλητικός, αναρχικός ποιητής». Όπως αναφέρει το βιογραφικό του σημείωμα σε διάφορα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί για το έργο του, ο συνάδελφος, εκ Πύργου Ηλείας ορμώμενος, μεγάλωσε και ενηλικιώθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ποτέ δεν άσκησε  το επάγγελμα του δικηγόρου προς βιοπορισμόν. Άρχισε να γράφει σε μικρή ηλικία επηρεασθείς από την αρχαία ελληνική ιστορία, τον Ιούλιο Βερν και τη “Διάπλαση των Παίδων”. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές “Κατ’ όναρ”, 1971 (δημοσιεύθηκε στην “Αντιανθολογία” του Δημήτρη Ιατρόπουλου), “Στο δρόμο της χώρας”, 1980, “Το μήλον της έριδος”, 1983, “Κοσμικόν πάθος”, 1992 και “Καλοκαίρια και ενιαυτοί”, 2002. Υπήρξε μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού “Οδός Πανός” (μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα lifo πατώντας εδώ). Μάλιστα, σε επόμενο δημοσίευμά μας, θα κάνουμε εκτεταμένη αναφορά στη ζωή και το έργο του.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στον αδερφό του Αντρέα και στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία του συναδέλφου έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Πύργο Ηλείας, στον ιερό κοιμητηριακό ναό Αγίων Πάντων και ακολούθησε η ταφή στο Α’ Κοιμητήριο Πύργου.

Καλό ταξίδι Χάρη!