Ολοκληρώθηκε (23.05.24) μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής – ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ, με τη συνδρομή της νέας γενιάς της Ιονικής Οικογένειας, να στηρίξουμε ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ την Τράπεζα Αίματός μας! (φωτογραφίες)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε η Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής διοργανώνει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο ανοιχτή εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συναδέλφων και των οικείων τους.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να δίνετε αίμα ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας σε όλη την Ελλάδα. Επειδή μάλιστα στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουμε δεν μπορούν βεβαίως να ανταποκριθούν οι συνάδελφοι της περιφέρειας, σας έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα (βλ. εδώ) μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα που βρίσκονται στη λίστα που ακολουθεί. Ο αιμοδότης δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας.

Χθες, Πέμπτη 23.05.24, ολοκληρώθηκε μία ακόμα εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γ.Ν.Α. Λαϊκού.

Ευχαριστούμε πραγματικά όλους όσους έδωσαν το παρών, αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.

Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα και πιο δυναμικά την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής!

Η διοίκηση του Συλλόγου εκφράζει ένα βαθύ παράπονο προς τους συναδέλφους που δε δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία σε αυτό το σημαντικό θεσμό, στον οποίο διαχρονικά η Ιονική ήταν πρωτοπόρος. Εκφράζουμε τη λύπη μας που η Ιονική και οι συνάδελφοι, με αυτή τη σημαντική κληρονομιά στο χώρο της αιμοδοσίας, παρουσιάζουν έλλειψη ενδιαφέροντος και μικρή συμμετοχή στις αιμοδοσίες που διοργανώνουμε για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματός μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να αφυπνιστούν, να αναζωπυρώσουν μέσα τους τη φλόγα που έκαιγε στα χρόνια της Ιονικής και να κινητοποιηθούν με κάθε τρόπο προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η Τράπεζα Αίματός μας!

Επιπλέον, επειδή έχουμε παρατηρήσει ότι πολλοί από τους συναδέλφους που βοηθήθηκαν από την Τράπεζα Αίματος, δε δείχνουν το απαραίτητο ενδιαφέρον και ευαισθησία για την ενίσχυσή της, δυστυχώς είμαστε πλέον αναγκασμένοι να αυστηροποιήσουμε τα κριτήρια προσφοράς των φιαλών αίματος.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι αν και η αιμοδοσία είναι μία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προκειμένου να ενισχυθεί και να λειτουργήσει ικανοποιητικά, εξετάζουμε την παροχή ειδικών κινήτρων στους αιμοδότες (όπως π.χ. η διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων προς τιμήν τους ή η συμμετοχή τους σε εκδρομές του Συλλόγου χωρίς οικονομική επιβάρυνση).

· Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν λίγο από… το αίμα και το χρόνο τους για να συνδράμουν σε αυτήν τη σημαντική δράση των συλλόγων μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στις ανάγκες αίματος των συναδέλφων και των οικείων τους προσώπων.

· Και επειδή βεβαίως οι περισσότεροι συνάδελφοί μας είναι συνταξιούχοι και είναι δύσκολο να αιμοδοτήσουν, οφείλουμε όλοι να επικεντρωθούμε στη νέα γενιά της Ιονικής Οικογένειας!

Είναι υποχρέωση κάθε συναδέλφου να παρακινήσει τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς του – παιδί, ανίψι, εγγόνι κ.ά. – ή από το περιβάλλον του, να αιμοδοτήσει υπέρ της Τράπεζας Αίματος της Ιονικής!

· Όλοι μαζί να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας. Είναι στο χέρι μας να ξανακάνουμε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής μεγάλη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των συναδέλφων!