Αστρικοί Κατάλογοι – Αστροχάρτες – Του συνάδελφου Περικλή Φρούσιου

Ο συνάδελφος Περικλής Φρούσιος από το Βόλο μπορεί να υπηρέτησε επί σειρά ετών στην τράπεζα (κατάστημα Πλατείας Βάθης, Μενιδίου, Κεντρικό, Λάρισας, Βόλου), ωστόσο το μεγάλο του πάθος είναι η αστρονομία, στην οποία μάλιστα έχει εντρυφήσει δεόντως, έχοντας αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες ετών και είναι πραγματικά απολαυστική μία συζήτηση μαζί του επί της συγκεκριμένης επιστήμης.

Ο Περικλής είναι διακεκριμένο μέλος της κοινότητας της Αστρονομίας και μάλιστα αρθρογραφεί σε εξειδικευμένα έντυπα, ενώ πραγματοποιεί και ομιλίες σε σχολεία και σε άλλες εκδηλώσεις. Στο παρελθόν μάλιστα μας είχε αποστείλει και είχαμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας ένα ενδελεχές αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νικόλαου Κοπέρνικου, ενός από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Σήμερα σας παραθέτουμε ένα ακόμα άρθρο του με θέμα τους αστρικούς καταλόγους, την ιστορική πορεία τους και τους σημαντικότερους αστρονόμους! Πριν από την ανάλυση του Περικλή, προηγείται το σημείωμα του κ. Κωνσταντίνου Μαυρομμάτη, Επίτιμου Προέδρου της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου :


Ο κ. Περικλής Φρούσιος, παλαιό και τακτικό μέλος της Εταιρείας μας, με το τελευταίο αρκετά ενδιαφέρον πόνημά του, μας δίνει πλήθος αστρονομικών στοιχείων που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες μας.

Επίσης, να αναφέρω ότι λόγω της καλής μεταδοτικότητας των αστρονομικών γνώσεών του, έχει έγκριση διαρκείας από το Υπουργείο Παιδείας και την Εταιρεία μας να πραγματοποιεί ομιλίες στους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Μαγνησίας.

Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης

Επίτιμος Πρόεδρος της

Εταιρείας Αστρονομίας

και Διαστήματος Βόλου


Αστρικοί Κατάλογοι – Αστροχάρτες (πατήστε εδώ)