ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ : Το ασφαλιστικό Ταμείο που απαξίωσε κάθε έννοια αυτοδιαχείρισης και διοικείται από τους καταστροφείς του! Δε λαμβάνουμε μέρος στην εκλογική παρωδία! Υπογράφουμε τη ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ!

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Αυτά που έχουν εκτυλιχθεί στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ τη μεγαλύτερη περίοδο λειτουργίας του, αλλά ιδιαίτερα κατά την τελευταία 15ετία, δεν έχουν προηγούμενο, όχι απλά σε ασφαλιστικό Ταμείο, αλλά σε οποιοδήποτε φορέα ή θεσμό που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Το εξωφρενικό είναι ότι ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να διοικείται από τους καταστροφείς του. Σε αυτή την κατάσταση ασφαλώς συμβάλλει και η αδυναμία της ελληνικής δικαιοσύνης να διασφαλίσει την ταχεία διεξαγωγή των εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών (και δικών) και άρα τον έγκαιρο έλεγχο της σύννομης λειτουργίας του Ταμείου, παρότι μάλιστα εξαρχής και όλο αυτό το διάστημα έχουμε εισφέρει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία υπερβαίνοντας την επιμέλεια που θα επιδείκνυε ο μέσος συνετός πολίτης. Μάλλον δεν είναι τυχαίο το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας

Στη διοίκηση εξακολουθούν να βρίσκονται αυτοί – ή τα συνδικαλιστικά φερέφωνά τους – που ένα φορέα υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης (κατοχυρωμένη με νόμο από το 1984), τον έχουν μετατρέψει σε εταιρεία! Δεν υπάρχει πραγματικά ιστορικό προηγούμενο ένα μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων του Ταμείου να έχει «αυτομολήσει» με όλως αμφισβητούμενης νομιμότητας διαδικασίες, λαμβάνοντας πίσω περίπου το 20% των ασφαλιστικών του εισφορώνκυρίως από άγνοια – με συνέπεια η πλειονότητά τους να έχει απεμπολήσει το δικαίωμα στην επικουρική σύνταξης εφ’ όρου ζωής.

Οι κύριοι αυτοί έχουν αχρηστεύσει τον αυτοδιαχειριζόμενο χαρακτήρα του Ταμείου μας, το έχουν μετατρέψει σε ιδιότυπο Βατικανό, λειτουργώντας ανεξέλεγκτα σε σωρεία αποφάσεών τους. Αποκορύφωμα των ενεργειών τους ήταν η παράνομη επένδυση 55,5 εκατ. ευρώ από τις εισφορές μας στην ΑΜΚ της ATTICA BANK που σήμερα έχουν χαθεί οριστικά!

Αντί λοιπόν μετά από αυτήν την άθλια διαχείριση των εισφορών μας να εξαφανιστούν από προσώπου γης και αντί να αποδοθούν ευθύνες και να διαγραφούν όσοι έλαβαν αυτήν την τραγική απόφαση που προξένησε ανεπανόρθωτη ζημία στο Ταμείο μας, παραμένουν επικεφαλής του ΤΑΠΙΛΤΑΤ και συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο!

Αφού λοιπόν διέγραψαν αυθαίρετα τους μισούς περίπου συνταξιούχους συναδέλφους μέλη του Ταμείου, έχουν το θράσος να βρίσκονται ακόμα ουσιαστικά στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ οι διωκόμενοι για κακουργηματική απιστία για την υπόθεση της επένδυσης στην ATTICA BANK, χρησιμοποιώντας σαν Δούρειο Ίππο κάποιους ελάχιστους ακολούθους τους που τους στηρίζουν σε αυτήν την παρακμιακή πορεία τους.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι όταν προσπαθήσαμε να ορίσουμε διοίκηση δικαστικά, παραιτήθηκαν την τελευταία στιγμή (αφού ήξεραν πολύ καλά ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της δίκης…) και εμφάνισαν μία νέα διοίκηση που ορίστηκε καθ’ υπόδειξή τους…

Με τα συνεχή τεχνάσματα που χρησιμοποιούν έχουν κατορθώσει να βρίσκονται ακόμα – προς το παρόν … ακλόνητοι στη διοίκηση του Ταμείου μας, αποδεικνύοντας ότι δεν υπολογίζουν και δεν τους απασχολούν, ούτε η ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση της επένδυσης των 55,5 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK, ούτε τα άκρως ζημιογόνα αποτελέσματα της πολιτικής τους αυτής για την περιουσία του Ταμείου μας.

Είναι γνωστό επίσης ότι οι κύριοι αυτοί κατάργησαν την άμεση δημοκρατική λειτουργία του ταμείου και τις Γενικές Συνελεύσεις, οι οποίες πλέον γίνονται δι’ αντιπροσώπων. Εκλέγουν αντιπροσώπους γι’ αυτή τη διαδικασία και «κατόρθωσαν» από το χώρο συνταξιούχων της Ιονικής να εμφανίζουν 22 υποψήφιους αντιπροσώπους. Από αυτούς βέβαια οι 2 ήδη έχουν παραιτηθεί – αφού απέστειλαν την υποψηφιότητά τους από άγνοια και δεν είχαν κατανοήσει τη διαδικασία και ποιους θα εκπροσωπούσαν.

Οι υπόλοιποι 20 «θεματοφύλακες» του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ούτως ή άλλως ποτέ δεν είχαν και ούτε θα έχουν ουσιαστική σχέση με την Ιονική Οικογένεια και εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό τους!

Ανάμεσα στα ονόματα βεβαίως ξεχωρίζει αυτό του κ. Νίκου Νικολακάκη, που βεβαίως είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια του «Κάραβελ» που δυσφήμισαν, απαξίωσαν και τελικά αποτέλεσαν την ταφόπλακα για το συνδικαλιστικό κίνημα της Ιονικής Τράπεζας πριν από το ξεπούλημά της! Για τη δράση του εκείνη την περίοδο ανταμείφθηκε βεβαίως από την τράπεζα, αφού επί μία 15ετία δεν πάτησε το πόδι του στην υπηρεσία του, εισπράττοντας ανελλιπώς τη μισθοδοσία του κάθε μήνα, ενώ βέβαια στο τέλος αποχώρησε και με εθελούσια έξοδο…

Το έτερο «μεγαλοστέλεχος» είναι ο κ. Φώτης Δημήτρουλας, γνωστός τοις πάσι στους συναδέλφους της Ιονικής και για αυτό πιστεύουμε ότι δε χρήζει περαιτέρω σχολιασμού…

Σε κάθε περίπτωση, μέσα από αυτήν την παρωδία (της Γ.Σ. δι’… αντιπροσώπων και της επακόλουθης εκλογικής διαδικασίας), το πλέον βασικό τους μέλημα είναι για μία ακόμα φορά (όπως έχουν κάνει στο παρελθόν) να εμφανίσουν αποφάσεις Γ.Σ. προκειμένου να μην παραστεί το Ταμείο ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη για κακουργηματική απιστία για την επένδυση στην ATTICA BANK(!), που θα τους επιβραβεύουν (!!) για τη διοίκησή τους και την… ορθή απόφαση της επένδυσης (!!!), δηλαδή αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες το Ταμείο όχι μόνο δεν θα στραφεί κατά των κατηγορουμένων και των περιουσιακών τους στοιχείων για τη ζημιά που υπέστη, αλλά θα τους καλύψει και όσα δικαστικά έξοδα απαιτηθούν (χωρίς να προσδιορίζεται σε ποιο εύρος και ποσό)!!!! Εν ολίγοις, έχουν χτίσει μία «εταιρεία» που λειτουργεί ως τείχος προστασίας από τις παρανομίες τους…

 

Δε λαμβάνουμε μέρος στην εκλογική παρωδία!

Χωρίς καμία δόση υπερβολής, δεν υφίσταται αντίστοιχο φαινόμενο ασφαλιστικού φορέα στην Ελλάδα με τη λειτουργία του ΤΑΠΙΛΤΑΤ. Είναι μοναδική η περίπτωση ανθρώπων που έριξαν την ασφάλισή μας στα βράχια και παρ’όλα αυτά εξακολουθούν να διοικούν το Ταμείο!

Εμείς, όμως, τονίζουμε και δεσμευόμαστε, ότι όποιες και αν είναι «οι πλάτες» που έχουν, η μέχρι σήμερα πορεία μας θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα, μέχρι τη δικαίωση των ασφαλισμένων μελών του ΤΑΠΙΛΤΑΤ με τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης και βεβαίως την απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους του ναυαγίου του ΤΑΠΙΛΤΑΤ και της επικουρικής μας σύνταξης. Αυτήν την υπόθεση δε θα την αφήσουμε να κουκουλωθεί από τη γενική αδιαφορία και να περιπέσει σε αφάνεια και είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια μέχρι να επέλθει η δικαίωση των ασφαλισμένων του Ταμείου!

Επιπροσθέτως, ο Σύλλογός μας και οι χιλιάδες συνάδελφοι ασφαλισμένα μέλη του ΤΑΠΙΛΤΑΤ δεν συμμετέχουμε στην παρωδία που διοργανώνουν οι καταστροφείς της επικουρικής μας σύνταξης για εκλογή αντιπροσώπων και στην ακόλουθη εκλογική διαδικασία!

Αντίθετα, οφείλουμε όλοι να υπογράψουμε την κάτωθι δήλωση (που θα πρέπει να φέρει γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή μέσω gov.gr) καταδίκης και απαίτησης από την ελληνική δικαιοσύνη να πραγματοποιηθεί άμεσα η εκδίκαση της υπόθεσης των κατηγορούμενων για κακουργηματική απιστία που έχει οριστεί για τις 10.4.24 και βεβαίως να δώσουμε δυναμικό παρών στο Εφετείο Κακουργημάτων την ημερομηνία της εκδίκασης!

ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ (πατήστε εδώ)

Η υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤΑΤ αφορά την ασφάλισή μας, τις ζωές μας, τις οικογένειές μας! Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για την απόδοση ευθυνών στους καταστροφείς του Ταμείου μας και για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤΑΤ στον επικουρικό κλάδο ασφάλισης του ΕΦΚΑ που αποτελεί τη μοναδική, ρεαλιστική λύση σωτηρίας και συνέχισης απόδοσης των επικουρικών μας συντάξεων.

Μάλιστα, σχετικά με τα… μυθεύματα που διαδίδουν οι καταστροφείς του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για συρρίκνωση των συντάξεων σε περίπτωση ένταξής μας στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ, έχουμε… διαψεύσει τις Κασσάνδρες, αφού σας έχουμε τονίσει και αναλύσει στο παρελθόν (βλ. εδώ) ότι ο στόχος της ένταξης στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ είναι βεβαίως εφικτός (άλλωστε έχουν υπάρξει αντίστοιχες περιπτώσεις όπως του ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής Τράπεζας, του επικουρικού Ταμείου της Γενικής Τράπεζας κ.ά.) και απολύτως επιθυμητός, γιατί θα αποφέρει σημαντικές αυξήσεις στους συνταξιούχους ασφαλισμένους του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ και εννοείται ότι θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες συντάξεις για τους ασφαλισμένους από το «φιλοδώρημα» των 47 ευρώ!