Νέος κύκλος επικοινωνίας με τα μέλη μας : Ενημερωτικά βίντεο με άξονα την υγεία, τα ασφαλιστικά θέματα και την οικονομία! – Συνέντευξη με την Πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών κ. Παρασκευή Σακκά

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου ο Σύλλογός μας να εκσυγχρονίσει τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες του, συμβαδίζοντας με τους σύγχρονους διαύλους και πρότυπα επικοινωνίας – και νομίζουμε τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η προσπάθειά μας έγινε για να προσεγγίσουμε και τις νεότερες γενιές της Ιονικής, αλλά με χαρά μας είδαμε ότι έχουν ανταποκριθεί και συνάδελφοι μεγαλύτερης ηλικίας και μάλιστα «εμποτίστηκαν» και οι ίδιοι με τη χρήση των σύγχρονων Μέσων.

Εκτός λοιπόν από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιτυχημένα χρησιμοποιεί ο Σύλλογός μας, σήμερα ανοίγουμε ένα νέα κύκλο επικοινωνίας προς όλους εσάς, με την προβολή ενημερωτικών βίντεο για θέματα που μας απασχολούν όλους :

 

·         Υγεία – Ευεξία – Ευζωία

Επειδή βεβαίως οι περισσότεροι συνάδελφοι βρισκόμαστε στην Τρίτη ηλικία, θα προβάλλουμε βίντεο σχετικά με την υγεία και την ευζωία. Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι ένας μείζων παράγοντας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που εμφανίζονται σε μεγάλες ηλικίες. Σε αυτήν την ενότητα θα παρουσιάζουμε θέματα, αφιερώματα και συνεντεύξεις με ειδήμονες που διαθέτουν βαθύτατη γνώση και μπορούν να μας προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές ζωής. Επιπλέον, θα παρουσιάζουμε και θεματικές ενότητες για την αιμοδοσία, αφού όπως γνωρίζετε ο Σύλλογος της Ιονικής έχει μία σημαντική παράδοση σε αυτό το θεσμό και επιδιώκουμε με την αφύπνιση της νέας γενιάς της Ιονικής Οικογένειας να γίνουμε ξανά πρωτοπόροι, προκειμένου να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους συναδέλφους μας και όσους έχουν ανάγκη.

 

·         Ασφαλιστικά Θέματα

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Σύλλογός μας έχει το προνόμιο να διαθέτει ένα κορυφαίο ασφαλιστικό επιτελείο, με βαθύτατες γνώσεις και τεράστια εμπειρία, εξειδικευμένη μάλιστα στα ασφαλιστικά θέματα του χώρου της Ιονικής. Η ασφαλιστική μας σύμβουλος συναδέλφισσα Μαρία Φιλιπποπούλου θα σας παρέχει ενημέρωση και θα σας αναλύει τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν το χώρο μας.

 

·         Καθημερινότητα – Οικονομία

Σε μία περίοδο που το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί και έχει γονατίσει δυστυχώς τα νοικοκυριά, θα προβάλλουμε ενημερωτικά βίντεο για την καλύτερη διαχείριση αυτής της δύσκολης συγκυρίας και την παροχή οικονομικών λύσεων που μπορούν να ελαφρύνουν σημαντικά τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό, ιδιαίτερα μέσω του Συνεταιρισμού μας. Η κοινωνική οικονομία στην Ελλάδα έχει δυστυχώς το μικρότερο μερίδιο αγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ένας κλάδος με μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Μέσα από το Συνεταιρισμό μας και την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, μπορούμε να συμβάλουμε αποφασιστικά στη μείωση του καταναλωτικού κόστους για τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

 

Τα βίντεο αυτά επιδιώκουμε να είναι σύντομα, περιεκτικά, κατανοητά και διαφωτιστικά προκειμένου να επιτελέσουν με τον καλύτερο τρόπο το σκοπό της ενημέρωσής σας.

Είναι μία ακόμα δράση του Συλλόγου μας για την καλύτερη επικοινωνία με τους συναδέλφους και ελπίζουμε να τα υποδεχτείτε θετικά και βεβαίως να σας φανούν βοηθητικά και χρήσιμα.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για παρατηρήσεις, ερωτήσεις και βεβαίως προτάσεις για τη θεματολογία που θα αναπτύσσουμε. Καλή αρχή!

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάμε έναν κύκλο συνεντεύξεων, για θέματα που αφορούν την υγεία μας. Σημερινό θέμα συζήτησης το Αλτσχάιμερ. Τι είναι το Αλτσχάιμερ; Ποια είναι τα σημάδια τα οποία μπορούν να μας προειδοποιήσουν; Πού μπορούν να απευθυνθούν όσοι νοσούν; Ποια εργαλεία έχει η επιστήμη σήμερα για να το αντιμετωπίσει; Αυτά και άλλα πολλά είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την δρ. Παρασκευή Σακκά, νευρολόγο – ψυχίατρο, Πρόεδρο της Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών και Πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για το Αλτσχάιμερ και την Άνοια.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Σακκά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας για αυτήν τη συνέντευξη, προκειμένου να προσφέρουμε στα μέλη μας μία έγκυρη ενημέρωση για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

(η συνέντευξη ξεκινά στο 04:55)

Η Εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών πραγματοποιεί εκδήλωση την Τρίτη 19.03.24 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) με θέμα «ΗΜΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ ατόμων με άνοια 2024» (πατήστε εδώ).