Πάσχα με το Σύλλογό μας στην «αρχόντισσα του Αιγαίου» Σύρο! (Μεγάλη Παρασκευή 3/5 – Δευτέρα του Πάσχα 6/5)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Λίγες μέρες πριν την επιβολή της πρώτης καραντίνας της πανδημίας του κορωνοϊού, είχαμε ανακοινώσει μία πολύ όμορφη εκδρομή στη Σύρο για να γιορτάσουμε το Πάσχα. Όπως ήταν φυσικό, αυτή η εκδρομή ακυρώθηκε τότε, αλλά τόσο στο μυαλό μας, όσο και των συναδέλφων, παρέμενε αυτή η όμορφη εκδρομή και θέλαμε να ζήσουμε αυτήν την πολύ όμορφη εμπειρία…

Και ήρθε η στιγμή λοιπόν για να το κάνουμε!

Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βρεθούμε μαζί και να νιώσουμε το κλίμα κατάνυξης των ημερών συνδυάζοντάς το με μία τετραήμερη (Μεγάλη Παρασκευή 3/5 – Δευτέρα του Πάσχα 6/5) εκδρομή στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την αρχόντισσα Σύρο!


ΣΥΡΟΣ 3-6 ΜΑΪΟΥ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μεγάλη Παρασκευή 3/5

Η συγκέντρωσή μας αυτήν τη φορά δε θα γίνει στο παραδοσιακό σημείο συνάντησής μας κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας, αλλά κατ’ευθείαν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί (περισσότερες πληροφορίες αφού κλείσετε θέση) για επιβίβαση στο πλοίο – στο οποίο έχουμε εξασφαλίσει μάλιστα αριθμημένες θέσεις – και αναχώρηση για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη.

Το ταξίδι μας θα διαρκέσει περίπου 4 ώρες μέχρι να αντικρίσουμε τη νεοκλασική Ερμούπολη και να αποβιβαστούμε σιγά σιγά στο λιμάνι της. Εκεί θα μας περιμένει το πούλμαν που θα μας μεταφέρει τις επόμενες μέρες στις περιηγήσεις μας στο νησί. Λίγο πριν ξεκινήσει η ακολουθία των πασχαλινών εθίμων, πρώτος σταθμός μας θα είναι το τετράστερο ξενοδοχείο μας Dolphin Bay στο χωριό Γαλησσά, λίγο έξω από την Ερμούπολη, με την υπέροχη παραλία με ψιλή άμμο να απλώνεται στα πόδια μας, για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας.

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και θα ακολουθήσει το δείπνο μας στο ξενοδοχείο με νηστίσιμα και αρτύσιμα και εν συνεχεία, θα εισέλθουμε πλήρως σε πασχαλινή διάθεση, αφού θα επισκεφθούμε την Ερμούπολη για τη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής και τη συγκέντρωση των επιταφίων στην κεντρική πλατεία Μιαούλη. Το βράδυ πλέον, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να κλείσει η πρώτη μέρα της εκδρομής μας.

 

Μεγάλο Σάββατο 4/5

Το πλούσιο πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας θα μας δώσει δυνάμεις αφού η μέρα θα είναι αφιερωμένη για να γνωρίσουμε από άκρη σε άκρη το οικονομικό και διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων.

Το πούλμαν μας θα μας παραλάβει από το ξενοδοχείο μαζί με έμπειρο ξεναγό, ο οποίος θα μας συνοδεύσει στο tour μας, δίνοντάς μας πολύτιμες πληροφορίες για το νησί. Η αρχή θα γίνει από την Άνω Σύρο, το μεσαιωνικό οικισμό των καθολικών του νησιού. Εκεί θα μας αφήσει το πούλμαν και θα ξεναγηθούμε περπατώντας στη γραφική παλιά πόλη. Θα επισκεφθούμε έναν από τους πολλούς καθολικούς ναούς της Άνω Σύρου, στο νησί όπου συμβιώνουν αρμονικά εδώ και πολλά χρόνια Ορθόδοξοι και Καθολικοί και μέσα από τα γραφικά στενά δρομάκια με τα μαρμάρινα σκαλάκια, θα φτάσουμε στην Πιάτσα, το κέντρο του οικισμού.

Ακολουθεί η επίσκεψη στο Μουσείου Μάρκου Βαμβακάρη και στη συνέχεια επιβίβαση στο πούλμαν για να μεταφερθούμε στην Ερμούπολη, όπου περπατώντας θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της νεοκλασικής πρωτεύουσας του νησιού, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα κτίρια του 19ου αιώνα.

Ξεκινώντας από το λιμάνι, θα περάσουμε απέναντι από το κτίριο του τελωνείου, ενώ μέσα από το εμπορικό κέντρο της Ερμούπολης θα φτάσουμε στη γραφική συνοικία Βαπόρια, όπου τα αρχοντικά των καπετάνιων και των εμπόρων μιας άλλης εποχής, είναι κτισμένα ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Στην ίδια συνοικία θα θαυμάσουμε και τη μεγαλοπρεπή εκκλησία του Άγιου Νικολάου, πολιούχου του νησιού.

Κατηφορίζοντας προς το κέντρο της πόλης, θα περάσουμε από το μνημείο του άταφου αγωνιστή, από πολλά ενδιαφέροντα νεοκλασικά κτίρια και από το θέατρο «Απόλλων», το πρώτο θέατρο-όπερα της Ελλάδας. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας στους μαρμαροστρωμένους δρόμους προς τη μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη και το επιβλητικό δημαρχείο της πόλης, για μία σύντομη επίσκεψη στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο κτίριο του νησιού, που είναι έργο του Τσίλερ.

Κατόπιν, μέσα από την αγορά, όπου θα βρούμε και πολλά τοπικά προϊόντα, θα φτάσουμε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco). Θα επιστρέψουμε στο λιμάνι, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να ξεκινήσουμε το γύρο των παραλιακών χωριών της Σύρου. Καθ’ οδόν θα δείτε όλα τα παραλιακά χωριά του νησιού με τις αμμώδεις παραλίες τους : Αζόλιμνος, Βάρη, Μέγας Γιαλός, Ποσειδωνία (όπου θα θαυμάσουμε τα αρχοντικά που είναι κτισμένα μέσα σε μεγάλους κήπους) Φοίνικας, Γαλησσάς και Κίμι. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας, θα σταματήσουμε για όποιον το επιθυμεί σε παραδοσιακή ταβέρνα για να απολαύσουμε εκλεκτά εδέσματα και να πάρουμε δυνάμεις για το υπόλοιπο της ημέρας!

Πριν επιστρέψουμε στην Ερμούπολη, θα κάνουμε μία τελευταία στάση για να δοκιμάσουμε τα παραδοσιακά προϊόντα της Σύρου, το διάσημο λουκούμι και τη χαλβαδόπιτα, σε ένα παραδοσιακό λουκουμοποιείο, όπου θα μας δείξουν τον τρόπο παρασκευής τους.

Μετά από αυτή τη χορταστική ξενάγησή μας στην πανέμορφη Σύρο και την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε, θα επανέλθουμε σε κλίμα κατάνυξης, αφού θα πάρουμε το δρόμο για την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στην Ποσειδωνία για να παρακολουθήσουμε την αναστάσιμη λειτουργία. Όλοι μαζί θα υποδεχτούμε την Ανάσταση και το Άγιο Φως και θα ευχηθούμε ο ένας στον άλλον, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα μας περιμένει το αναστάσιμο δείπνο μας με την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, κρέας, κόκκινα αυγά, τσουρέκια και άλλα παραδοσιακά εδέσματα για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο μία υπέροχη μέρα κατάνυξης και πρωτόγνωρων εμπειριών.

 

Κυριακή του Πάσχα 5/5

Το Ορθόδοξο Πάσχα που γιορτάζεται με λαμπρότητα και αγαπημένα… χορταστικά έθιμα σε όλη τη χώρα μας περιμένει και θα το τιμήσουμε δεόντως. Το πρωινό πρόγραμμα θα είναι πιο χαλαρό βεβαίως μετά το ξενύχτι της προηγούμενης βραδιάς. Στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, με τη θαλασσινή αύρα να μας ανεβάζει τη διάθεση, θα υπάρχει μπουφές με ούζο και μεζέδες που θα μας κρατά «ζεστούς» ενώ θα περιμένουμε να ετοιμαστούν τα αρνιά… Το πλούσιο, παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα με αρνί σούβλας, κοκορέτσι και άλλους μεζέδες, το απαραίτητο κρασί να ρέει άφθονο, συνοδεία τοπικής ορχήστρας του ξενοδοχείου, θα μας ανεβάσει το κέφι στα ύψη!

Αφού φάμε, πιούμε και γλεντήσουμε με την ψυχή μας, θα ξεκουραστούμε βεβαίως και θα ετοιμαστούμε για απογευματοβραδινή εξόρμησή μας στην Ερμούπολη, για όποιον το επιθυμεί. Θα κάνουμε τη βόλτα μας και θα γνωρίσουμε και τη νυχτερινή όψη της αρχόντισσας του Αιγαίου!

 

Δευτέρα του Πάσχα 6/5

Πλησιάζοντας προς το τέλος της πασχαλινής εκδρομής μας, θα απολαύσουμε το πρωινό μας και θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στην Ερμούπολη νωρίς το μεσημέρι. Οι αποσκευές μας θα μεταφερθούν με βανάκι από το ξενοδοχείο στο πλοίο, επομένως θα έχουμε την ευκαιρία να αποχαιρετίσουμε την αρχόντισσα του Αιγαίου, κάνοντας μία τελευταία βόλτα και τις αγορές μας για αναμνηστικά και παραδοσιακά προϊόντα, πριν επιβιβαστούμε στις 16:00 στο πλοίο που θα μας επιστρέψει στον Πειραιά.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ *

ΤΡΙΚΛΙΝΟ                  315 €

ΔΙΚΛΙΝΟ                   340 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ           440 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

ü Εισιτήρια πλοίου σε αριθμημένη θέση

ü Όλες οι διαδρομές με πούλμαν και οι ξεναγήσεις

ü 3 διανυκτερεύσεις στο 4* ξενοδοχείο «Dolphin Bay» στο Γαλησσά

ü Πρωινό σε μπουφέ

ü Δείπνο Μεγάλης Παρασκευής, Αναστάσιμο Δείπνο, Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική

ü Φόροι διανυκτέρευσης 7 ευρώ ημερησίως

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : 

§ Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 

Ø Η ΑΝΩΤΕΡΩ  ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Επειδή η Ιονική είναι πράγματι μία Οικογένεια, απολαμβάνουμε να περνάμε όλοι μαζί τις πιο σημαντικές γιορτές. Φέτος θα ταξιδέψουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα και όμορφα νησιά μας, για να τηρήσουμε τις παραδόσεις των ημερών όλοι μαζί και να ζήσουμε το Πάσχα με την ένταση και την κατάνυξη των τοπικών εθίμων.

Επειδή είναι βέβαιο ότι το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο, σπεύσατε να δηλώσετε συμμετοχή αν θέλετε κι εσείς να ζήσετε το Πάσχα με την Ιονική Οικογένεια!*

 

*Οι θέσεις θα κλείνονται με προκαταβολή 50% και εξόφληση το αργότερο μέχρι 12.4.24