Νέο μπέρδεμα προκάλεσε ο e-ΕΦΚΑ με την πίστωση των συντάξεων : Η πίστωση στους νέους συνταξιούχους έγινε εν τέλει από χθες το βράδυ – Η πίστωση των υπόλοιπων συντάξεων θα φανεί στους λογαριασμούς από αύριο το βράδυ (Παρασκευή 27.10.23)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, είχε ανακοινωθεί ότι οι πληρωμές των κύριων συντάξεων μισθωτών θα γίνονταν τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 (τα χρήματα επρόκειτο να φανούν στους λογαριασμούς από το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου).

Ωστόσο ο e-ΕΦΚΑ για μία ακόμα φορά προκάλεσε σύγχυση στους συνταξιούχους, αφού διαφοροποίησε την αρχική του ανακοίνωση, χωρίζοντας αυτή τη φορά τους συνταξιούχους σε νέους και παλαιούς :


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπενθύμιση ημερομηνιών πληρωμής συντάξεων 
μηνός Νοεμβρίου 2023

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, υπενθυμίζει τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για το μήνα Νοέμβριο 2023, στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των συνταξιούχων και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

o    Την 26η/10/2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016).

o    Την 30η/10/2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα) θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ


Όπως γίνεται κατανοητό από την ως άνω ανακοίνωση, εν τέλει στους νέους συνταξιούχους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν από 1.1.2017 και έπειτα πιστώθηκαν σήμερα οι συντάξεις τους (και τα χρήματα φάνηκαν στους λογαριασμούς τους από χθες το βράδυ).

Μάλιστα, εμείς πιστεύουμε ότι η πρόωρη αυτή πίστωση πιθανώς να αφορά όλους τους νέους συνταξιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά από την έναρξη ισχύος του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016), δηλαδή από τις 13.5.2016 και έπειτα.

Όσοι συνταξιούχοι συνάδελφοι δεν είδατε τα χρήματα στους λογαριασμούς σας χθες το βράδυ, θα τα δείτε από αύριο το βράδυ, αφού θα γίνει η πίστωση με ημερομηνία Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023.