Η ώρα της κρίσης για την επικουρική μας σύνταξη έφτασε! Δευτέρα 8.5.23, ώρα 09:00, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (οδός Λουκάρεως, 2ος όροφος) ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ στην έναρξη της δίκης των μελών της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στο χώρο του συνδικαλισμού στη χώρα μας έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών ακραίων περιπτώσεων στις οποίες οι πρωταγωνιστές ενέργησαν χωρίς λογική και σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα. Ωστόσο, το σκάνδαλο του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πιστεύουμε ότι ξεπερνά και το πιο ακραίο σενάριο προκλητικότητας και παραλογισμού!

Σας έχουμε επανειλημμένα αναλύσει την υπόθεση αυτή, αλλά πλέον έφτασε η ώρα της κρίσης αφού τη Δευτέρα 8 Μαΐου ξεκινά η δίκη των κατηγορουμένων για κακουργηματική απιστία σε βάρος του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ!

Όπως γνωρίζετε, οι διοικούντες το Ταμείο συγκάλεσαν «Γενική Συνέλευση» δια αντιπροσώπων προκειμένου να επιβάλουν τις αδιανόητες και κόντρα στα συμφέροντα των ασφαλισμένων αποφάσεις, με μοναδικό γνώμονα την προσωπική τους προστασία εν όψει της λαίλαπας που ακολουθεί στη δίκη όπου παραπέμπονται – μετά και από σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών – για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου τα μέλη της διοίκησης που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK:

Στη «Γ.Σ.» δια αντιπροσώπων αποφάσισαν:

· Στη δίκη που αφορά την κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου μας που υπέστη τεράστια ζημία, να μην παρίσταται – άκουσον άκουσον! – το Ταμείο ως Πολιτική Αγωγή! Δε χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος νομικά για να καταλάβει πόσο ακραία προκλητική και πρωτόγνωρη είναι αυτή η απόφαση!

· Το Ταμείο να καλύψει τα έξοδα των κατηγορουμένων που θα απαιτηθούν για την υπεράσπισή τους (δικηγόροι, γνωμοδοτήσεις κ.λπ.), χωρίς μάλιστα να προσδιορίζεται το ύψος του ποσού! Δηλαδή, δε φτάνουν τα 55,5 εκατ. ευρώ που έκαναν φτερά λόγω της απόφασης των κατηγορουμένων για την καταστροφική επένδυση, δε φτάνει… ο ποταμός χρημάτων που έχει πάει σε δικηγόρους όλα αυτά τα χρόνια στην εξέλιξη της υπόθεσης, τώρα εμείς οι ασφαλισμένοι θα πληρώσουμε κιόλας την υπεράσπισή τους σε ποινική δίκη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου μας! Ανήκουστο!

· Να μην κινηθούν διαδικασίες από το Ταμείο εναντίον περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων για την ζημία που υπέστη από την καταστροφική απόφασή τους. Εν ολίγοις, θέλουν να «τη βγάλουν λάδι» και… ούτε γάτα ούτε ζημιά για τα 55,5 εκατ. ευρώ που πέταξαν στον Καιάδα!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!

 

Βέβαια, κάθε λογικός άνθρωπος και ασφαλισμένος του Ταμείου οφείλει να αναρωτηθεί, αφού τα έκαναν όλα τόσο σωστά και επιμελώς, αλήθεια γιατί δε συγκαλούσαν Γενική Συνέλευση πριν την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ που πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων από τα ταμειακά διαθέσιμα και τις εισφορές των ασφαλισμένων, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν; Η απάντηση είναι προφανής, γιατί γνώριζαν ότι κανένας λογικός νους με γνώμονα το συμφέρον του Ταμείου δε θα έδινε τη συγκατάθεσή του σε αυτή την αδιανόητη απόφαση!!!

Μέχρι σήμερα, με διάφορους τρόπους έχουν κατορθώσει να μην έχουν εκδικαστεί τα ασφαλιστικά μέτρα (αναβολή λόγω απουσίας μάρτυρα – στη δεύτερη εκδίκαση είχαν παρέμβει σύλλογοι που στηρίζουν τη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προσδιορίζοντας άλλη ημερομηνία) που έχουμε καταθέσει από κοινού με άλλους Συλλόγους για να κριθεί κατά πόσον είναι νόμιμο και δίκαιο να μην παραστεί το Ταμείο ως Πολιτική Αγωγή στην εκδίκαση της υπόθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Ωστόσο, εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί!

 

Η ώρα της κρίσης έφτασε!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η ασφάλιση είναι ένας ιερός θεσμός τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους εργαζόμενους και δυστυχώς όσα έχουν συμβεί στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πιστεύουμε ότι δεν έχουν προηγούμενο σε ασφαλιστικό φορέα της πατρίδας μας. Έχουν μετατρέψει το Ταμείο ΜΑΣ από υποχρεωτικής ασφάλισης σε εταιρεία. Θεωρούν το Ταμείο ΜΑΣ «τσιφλίκι» τους και από ό,τι διαπιστώνουμε δεν έχουν καμία συναίσθηση για την τεράστια ζημία που έχουν προκαλέσει.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, ώρα 09:00 π.μ. ξεκινά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (οδός Λουκάρεως, στο δεύτερο όροφο) η δίκη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στην οποία παραπέμπονται για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, τα 6 μέλη της διοίκησής του που αποφάσισαν την καταστροφική επένδυση στην ATTICA BANK

· Πλέον, δε βρισκόμαστε απλά στην τελική ευθεία, αλλά βλέπουμε μπροστά μας τον τερματισμό σε αυτή την υπόθεση που θα κρίνει οριστικά το μέλλον της επικουρικής μας σύνταξης!

· Πρέπει όλοι να αφυπνιστούμε, να παραστούμε στη διαδικασία, να στηρίξουμε τα αιτήματα των Συλλόγων μας, να παρακολουθήσουμε όσα θα εκτυλιχθούν! Δε χωράει πλέον άλλη αδιαφορία, δε χωράει αναβολή, ούτε «ηθική στήριξη» από μακριά…

· Δεν αρκεί πια μόνο η παρουσία των νομικών μας συμβούλων, των στελεχών των Συλλόγων μας και των μαρτύρων μας. Είναι υποχρέωση κάθε ασφαλισμένου να δώσει το παρών σε αυτή τη δίκη που πιστεύουμε ότι αποτελεί τον κρίσιμο παράγοντα για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης!

· Δεν πρέπει να λείψει κανένας από αυτή τη μείζονος σημασίας διαδικασία για την ασφάλισή μας, για τη ζωή μας!

 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Δευτέρα 8.5.23 ώρα 09:00

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

(οδός Λουκάρεως, 2ος όροφος)