Αναβλήθηκε για τις 21.4.23 η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων για αναστολή των αποφάσεων της «Γ.Σ. δια αντιπροσώπων» του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ – Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την επικουρική μας ασφάλιση κόντρα σε όλους και σε όλα!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σήμερα, Παρασκευή 7.4.23, στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαμε καταθέσει οι Σύλλογοι που αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της επικουρικής μας ασφάλισης, με σκοπό την αναστολή των αποφάσεων της περιβόητης «Γ.Σ. δια αντιπροσώπων» του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ της 19.6.22 που, ουσιαστικά, παρείχε ασυλία στους 6 κατηγορούμενους για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Ταμείου για την υπόθεση της καταστροφικής επένδυσης των 55 εκατ. ευρώ στην ATTICA BANK.

Οι νομικοί που μας εκπροσώπησαν ήταν οι κκ. Αγγελική Καίσαρη, Γιάννης Μοροζίνης και Ανδρέας Ματθαίου, ενώ έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ μας ο νομικός σύμβουλος της ΟΣΤΟΕ κ. Παναγιώτης Σαπουντζάκης.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά στην πορεία της υπόθεσης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ζήσαμε γεγονότα που σίγουρα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους έντονα σαν πολίτες για τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης, αλλά και να αφυπνίσουν όλους τους συναδέλφους για όσα επηρεάζουν την εξέλιξη της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης της επικουρικής μας ασφάλισης.

Οι δικηγόροι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, αφού πρώτα εμφανίστηκαν στο δικαστήριο έτοιμοι για την εκδίκαση τα υπόθεσης, ξαφνικά άλλαξαν γνώμη, ζήτησαν να κρατηθεί η υπόθεση και στο τέλος εμφανίστηκαν και ζήτησαν αναβολή, επικαλούμενοι την απουσία του δήθεν βασικού μάρτυρα που θα κατέθετε στη διαδικασία, ο οποίος προέδρευε στην περιβόητη «Γ.Σ. δια αντιπροσώπων». Οι νομικοί μας εκπρόσωποι αντέτειναν άμεσα ότι είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε από την εξέταση μαρτύρων, γιατί τα θέματα που θα εξετάζονταν σήμερα ήταν πρωτίστως νομικά και το δικαστήριο μπορούσε να προχωρήσει στην εξέταση της ουσίας τους. Μάλιστα, μετά από επιμονή της πλευράς των δικηγόρων του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ να εξεταστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας, οι νομικοί μας εκπρόσωποι τόνισαν ότι θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία και εφόσον το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επιμένει να εξεταστεί ο μάρτυρας, αυτό μπορούσε να γίνει με ένορκη εξέταση εντός των προθεσμιών που ορίζει η δικονομία.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, παρόλο που η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για τη σημερινή δικάσιμο με αίτηση προτίμησης ως επείγουσα, εν τέλει δέχτηκε την αναβολή και μάλιστα αρχικά προσδιόρισε τη νέα δικάσιμο για τον… Ιούνιο, χωρίς να λάβει υπ’ όψη ότι το ποινικό δικαστήριο ξεκινά στις 26.4.23!

Η αντίδραση των νομικών μας συμβούλων ήταν ακαριαία, τονίζοντας ότι ο ορισμός για αυτήν την ημερομηνία είναι πρόκληση. Ο πρόεδρος εν συνεχεία αναδιπλώθηκε, προτείνοντας νέα ημερομηνία την 21η Απριλίου και τελικά η σημερινή εκδίκαση τελείωσε με την απόφαση αναβολής της για την Παρασκευή 21.4.23.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Δυστυχώς, στην υπόθεση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ γίναμε ξανά μάρτυρες τεχνασμάτων και αιφνίδιων ενεργειών με σκοπό να μας αποδιοργανώσουν και να κάμψουν το ηθικό μας. Δεν πρόκειται βέβαια να τα καταφέρουν…

Είναι ξεκάθαρο ότι οι 6 κατηγορούμενοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ επιθυμούν να δικαστούν στο ποινικό δικαστήριο χωρίς το Ταμείο να είναι Πολιτική Αγωγή σε μία παραλλαγή του… «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει» και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πετύχουν το σκοπό τους.

Έχει ευθύνη η ελληνική δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της να προστατέψουν τη διαδικασία απονομής της. Αλλά έχουμε ευθύνη και όλοι εμείς, οι Σύλλογοι και κυρίως οι ασφαλισμένοι του Ταμείου να ενεργοποιήσουμε τους θεσμούς για μία υπόθεση που αφορά χιλιάδες ασφαλισμένους.

Σαφώς υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας για κάθε κατηγορούμενο, ωστόσο αυτό που επιδιώκουμε και επιζητούμε από τη δικαιοσύνη είναι η αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και η διασφάλιση της ολόπλευρης διερεύνησης της υπόθεσης που επιφέρει σημαντικές συνέπειες για τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Για τον λόγο αυτό η δίκη θα πρέπει να γίνει με εκπροσώπηση του Ταμείου ως Πολιτική Αγωγή, να μη βγει ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για τη στήριξη των κατηγορούμενων για κακουργηματική απιστία σε βάρος του ίδιου του Ταμείου (όπως σκανδαλωδώς αποφάσισε η περιβόητη «Γ.Σ.») και σε περίπτωση που η υπόθεση τελεσιδικήσει και οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι, να διεκδικήσει το Ταμείο τη ζημιά που του προκάλεσαν. Οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεκτό για ένα ασφαλιστικό Ταμείο σε ένα κράτους δικαίου.  

Εν όψει λοιπόν της έναρξης της δίκης των 6 κατηγορουμένων για την υπόθεση της καταστροφικής επένδυσης στην ATTICA BANK, οι Σύλλογοι που αγωνιζόμαστε για τη διάσωση της επικουρικής μας ασφάλισης κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κόντρα σε όλους και σε όλα!

· Την Παρασκευή 21.4.23 καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρεθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την εκδίκαση των αναβληθέντων σήμερα ασφαλιστικών μέτρων για να  παρακολουθήσουμε ιδίοις όμμασι όσα εκτυλίσσονται!

· Και την Τετάρτη 26.4.23, σύσσωμοι πλέον να δώσουμε βροντερό παρών στο Εφετείο Αθηνών για να αγωνιστούμε για την προάσπιση της επικουρικής μας ασφάλισης σε βάρος αυτών που θέλησαν να την καταστρέψουν!