Ενώνουμε τις φωνές μας με τους Συλλόγους Συνταξιούχων Εθνικής, Εμπορικής και Εθνοκάρτας στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29) για τα εκκρεμή, χρονίζοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους συναδέλφους μας (συντάξεις – αναδρομικά – ΤΑΠΙΛΤ) την Τετάρτη 22.3 ώρα 12:00 – ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Έχουμε επανειλημμένα εκφραστεί για την ακραία δυσλειτουργία που επικρατεί στους ασφαλιστικούς φορείς που υπηρετούν τους συνταξιούχους συναδέλφους μας, με συνέπεια βέβαια την πολυετή, συχνά, ταλαιπωρία τους, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη.

Σφάλματα (πάντα σε βάρος των ασφαλισμένων), καθυστερήσεις που φτάνουν πολλά χρόνια, απουσία ενημέρωσης και επικοινωνίας, είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας, είτε όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις δυσλειτουργίες του e-ΕΦΚΑ, των υπηρεσιών και των αναδόχων εταιρειών του, είτε όταν συνειδητοποιούν την υπολειτουργία του Ταμείου μας ΤΑΠΙΛΤ, λόγω της παρατεταμένης, χρόνιας υποστελέχωσής του!

Οι Σύλλογοι της Ιονικής, δε μένουμε ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια, προβαίνουμε σε όλες τις δυνατές ενέργειες, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμοδίους, πιέζουμε τους επικεφαλής, αποστέλλουμε επιστολές, με αποτέλεσμα να έχουν επιλυθεί αρκετά από τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια (είτε λόγω των συνεχών μεταρρυθμίσεων των ασφαλιστικών νόμων, είτε λόγω της προκλητικής αδιαφορίας της τράπεζας για τη λειτουργία του ΤΑΠΙΛΤ).

Ωστόσο, επειδή υφίστανται ακόμα αρκετά εκκρεμή, χρονίζοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους συναδέλφους μας, είναι βέβαιο ότι απαιτούνται και πιο δραστικές ενέργειες για να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας!

Πολλώ δε μάλλον όταν αυτές συντονίζονται και με άλλους Συλλόγους, προκειμένου να ακουστούν οι φωνές των συνταξιούχων μαζικά και δυναμικά!

Επειδή λοιπόν τα προβλήματα πάντα ξεκινούν… από το κεφάλι, οι Σύλλογοι της Ιονικής ενώνουμε τις φωνές μας με τους Συλλόγους Συνταξιούχων Εθνικής, Εμπορικής και Εθνοκάρτας στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας για τα εκκρεμή, χρονίζοντα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους συναδέλφους μας (συντάξεις – αναδρομικά – ΤΑΠΙΛΤ) την Τετάρτη 22.3 ώρα 12:00.

Διαμαρτυρόμαστε προς τον κ. Χατζηδάκη και ζητάμε :

· Τον επανυπολογισμό σύμφωνα με το Νόμο 4670/2020  των συντάξεων των συναδέλφων που περιμένουν περισσότερα από 3 χρόνια

· Την απόδοση των χρωστούμενων αναδρομικών σε συναδέλφους που προκύπτουν από τους Νόμους 4387/2016 και 4670/2020

· Τη στελέχωση του ΤΑΠΙΛΤ με ικανό προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του

· Τη ραγδαία βελτίωση λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ για την επίλυση των επιμέρους, χρόνιων προβλημάτων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

Τετάρτη 22 Μαρτίου ώρα 12:00

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας και

Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29)

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!