Χελιδόνι: Αγαπητός και χρήσιμος επισκέπτης – Από το facebook του συνάδελφου Χρήστου Μίχου

Το συνταξιούχο συνάδελφο Χρήστο Μίχο (Διεύθυνση Διοικητικού και Κεντρικό) πιθανώς να τον γνωρίζετε αρκετοί, αφού αποτελεί ενεργό μέλος των Συλλόγων μας και δίνει σταθερά το παρών στις συλλογικές μας διαδικασίες και δράσεις.

Σήμερα, εγκαινιάζουμε και τη διαδικτυακή παρουσία του στις ιστοσελίδες των Συλλόγων μας, αφού βρήκαμε μία ενδιαφέρουσα ανάρτησή του για τα αγαπημένα χελιδόνια και τη χρησιμότητά τους, την οποία και σας παρουσιάζουμε.

Κάνοντας τα σπίτια και τις πόλεις μας φιλικά σε αυτούς τους αγαπητούς επισκέπτες, μόνο κερδισμένοι μπορεί να βγούμε.


Το ξέρατε ότι τα χελιδόνια…

“Ζυγίζουν περίπου 20 γραμμάρια, αλλά ταξίδεψαν περισσότερα από 5.000 χλμ. εν πτήσει. Πέρασαν από την έρημο Σαχάρα. Πέταξαν πάνω από θάλασσες και χώρες χωρίς να μπορούν να ξεκουραστούν. Νίκησαν τις καταιγίδες και τους ανέμους. Έχουν κάνει κάτι εξαιρετικό Και όλα αυτά για να έρθουν και να αναπαραχθούν ακριβώς σε εκείνη τη γωνιά του σπιτιού μας κάτω από τη στέγη. Ένα μόνο χελιδόνι μπορεί να καταναλώσει έως 850 μύγες και κουνούπια την ημέρα. Αν είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε μια φωλιά αυτού του είδους στο οικογενειακό μας περιβάλλον, το ζευγάρι μόνο του θα μπορούσε να εξοντώσει περίπου 1.700 μύγες και κουνούπια την ημέρα. Πιο αποδοτικό και οικολογικό εντομοκτόνο δεν υπάρχει. “

Ας τα κάνουμε να νιώσουν ευπρόσδεκτα αν μας “επιλέξουν” και να μη χαλάμε τις φωλιές τους.