Πάμε θέατρο για τον θρυλικό «ΖΟΡΜΠΑ» του Νίκου Καζαντζάκη (22.1.23) στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Καθώς αφήνουμε πίσω το 2022 και το 2023 είναι προ των πυλών, θα υποδεχθούμε το νέο έτος με μία υπέροχη θεατρική παράσταση.

Η πρώτη μας θεατρική εξόρμηση για το νέο έτος θα είναι για το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Κακλέα και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και των θεατρικών παραγωγών «Τεχνηχώρος» την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 (ώρα 18:30 μ.μ.).


Λίγα λόγια για το έργο

Ο θρυλικός Ζορμπάς ζωντανεύει στη σκηνή. Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου. Μαζί του η Όλια Λαζαρίδου στον ρόλο της Μαντάμ Ορτάνς, ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον ρόλο του συγγραφέα, ο Ιβάν Σβιτάιλο στον ρόλο του Μαυραντώνη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη στον ρόλο της χήρας και ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών και χορευτών.

Ο Γιάννης Κακλέας εμπνέεται από τον πιο πολυμεταφρασμένο σύγχρονο Έλληνα συγγραφέα σε όλο τον κόσμο και τον ήρωά του Αλέξη Ζορμπά και στήνει επί σκηνής ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα με κορυφαίους στο είδος τους καλλιτεχνικούς συντελεστές στη μεγαλύτερη θεατρική παραγωγή που έχει γίνει ποτέ για τον μυθικό ΖΟΡΜΠΑ. Μία παράσταση βγαλμένη κατευθείαν από την ελληνική ψυχή.

Ο «Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη σε μια υπερπαραγωγή με την πρωτότυπη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, μέσα από τα μάτια ενός νέου ανθρώπου που έχει μια αποκαλυτική συνάντηση με τον ομώνυμο ήρωα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ

ΜΑΝΤΑΜ ΟΡΤΑΝΣ: ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ 

ΧΗΡΑ: ΗΛΙΑΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ

ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΗΣ: ΙΒΑΝ ΣΒΙΤΑΪΛΟ

ΜΙΜΗΘΟΣ-ΤΡΕΛΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

ΠΑΥΛΗΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ

ΜΑΝΩΛΑΚΑΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΑΝΑΤΟΣ

ΛΟΛΑ: ΝΙΝΑ ΦΩΣΚΟΛΟΥ

ΓΕΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΑΙΝΑ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ

Με αλφαβητική σειρά:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΙΛΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ, ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΚΑΡΚΑΡΑΣΒΙΛΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΌΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΑΤΙΝΑ ΠΕΡΓΙΟΥΔΑΚΗ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΤΟΥ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΕΡΓΟΥΝΙΩΤΗ, ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΓΚΡΙΣΤΑΡΗΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ/ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΗΛΕΝΙΑ ΔΟΥΛΑΔΙΡΗ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ /ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΒΑΪΟΣ ΠΡΑΠΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΚΚΑΣ

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΡΕΑ ΣΑΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ


Η Επιτροπή Πολιτισμού της Ιονικής εξασφάλισε εισιτήρια για τους ενδιαφερόμενους στη Β’ Ζώνη με 26 € (από 35 €)

· Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με  τις γραμματείες των Συλλόγων μας (τηλ. 2103250692-3-4 & 2103615765) μας προκειμένου να σας κρατήσουμε θέσεις

· ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι θέσεις θα κλείνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μετά την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου.

· Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η πρώτη παράσταση για τη νέα χρονιά είμαστε βέβαιοι ότι θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους όσους συναδέλφους επιλέξουν να γνωρίζουν μαζί μας το σπουδαίο Αλέξη Ζορμπά!