Την Τετάρτη 7.12 απολαύσαμε μία υπέροχη μουσική βραδιά στη μνήμη του αξεπέραστου αρχάγγελου της Κρήτης, Νίκου Ξυλούρη!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η επιστροφή της Επιτροπής Πολιτισμού της Ιονικής στις συναυλίες ήταν πραγματικά ξεχωριστή, αφού το αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον Νίκο Ξυλούρη (Τετάρτη 7.12.22 – Christmas Theater) μας χάρισε μοναδικές στιγμές!

Στην προαναγγελία αυτής της δραστηριότητάς μας σας είχαμε υποσχεθεί ένα «άχαστο» συναυλιακό αφιέρωμα του Σταύρου Ξαρχάκου στον αείμνηστο αρχάγγελο της Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη. Και πραγματικά, η συναυλία αυτή ήταν ό,τι ακριβώς υποσχόταν και ακόμα περισσότερα!

Όσοι συνάδελφοι και φίλοι είχαμε την τύχη να δώσουμε το παρών σε αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση, απολαύσαμε σε ένα γεμάτο Christmas Theater υπό τη διεύθυνση και την επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια από διάφορες φάσεις της πορείας του μεγάλου τραγουδιστή, τα οποία ξεσήκωσαν το κοινό, αφού παραμένουν μέχρι σήμερα αναλλοίωτα στο χρόνο και αγαπητά σε κάθε Έλληνα!

Στο β’ μέρος τη σκυτάλη πήρε ο σπουδαίος Ψαραντώνης (αδερφός του Νίκου Ξυλούρη), ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και μας ταξίδεψε στα κρητικά μουσικά λημέρια, στα ρηζίτικα της Κρήτης, σε ένα πρόγραμμα που διήρκησε μια ώρα.

Η συναυλία έκλεισε με τον χαιρετισμό της Ουρανίας Ξυλούρη, συζύγου του Νίκου Ξυλούρη.

Το φινάλε δεν μπορούσε να μην ήταν αποθεωτικό, με το κοινό να χειροκροτεί όρθιο τους συντελεστές της συναυλίας. 

Παραμένετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να ακολουθείτε τις άκρως ενδιαφέρουσες δραστηριότητες της Επιτροπής Πολιτισμού της Ιονικής!