Καλό ταξίδι Βασίλη

Έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 97 ετών ο συνάδελφός μας Βασίλης Μαντικόπουλος. Ο Βασίλης διακρινόταν από το ήθος, τη συνέπεια και την εργατικότητα και είχε μία μακρά και άκρως επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τράπεζα που βασίστηκε στις σημαντικές γνώσεις επί του αντικειμένου της διεθνούς τραπεζικής. Ο εκλιπών είχε ως αφετηρία της πορείας του την Εμπορική Τράπεζα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά μετά από πολιτικές αναταράξεις που εξανάγκασαν πολλούς Έλληνες Αιγυπτιώτες να παλιννοστήσουν, ξεκίνησε την καριέρα του στην Ιονική Τράπεζα, τοποθετούμενος πάντα ως Διευθυντής στους Αμπελοκήπους, την Κηφισιά, τη Φίλωνος, το Ψυχικό και στο τέλος στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων Εξωτερικού. Οι άρτιες γνώσεις επί του αντικειμένου του, αλλά και πολλών ξένων γλωσσών, οδήγησαν τη διοίκηση της τράπεζας να τον τοποθετεί επικεφαλής των διαπραγματεύσεων σε όλα τα θέματα που είχαν να κάνουν με τις κάρτες και διεθνή τραπεζικά ζητήματα. Ο Βασίλης ήταν ένας από τους παλαιότερους συναδέλφους της Ιονικής και βεβαίως ενέπνεε το σεβασμό σε όλους τους συναδέλφους που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν και να συνυπηρετήσουν μαζί του.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στις δύο κόρες του, την – επίσης συναδέλφισσά μας – Καίτη και την Τζένη, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του αγαπημένου τους πατέρα.

Εκ μέρους σύσσωμης της Ιονικής Οικογένειας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Η εξόδιος ακολουθία του συναδέλφου θα γίνει αύριο, Τρίτη 15.11.22, το μεσημέρι στις 12 μ. στον Άγιο Τρύφωνα Κηφισιάς και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο Κηφισιάς.

Καλό ταξίδι Βασίλη!