
Οι αχρείαστες ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι – Ο παγκόσμιος τρόμος του πυρηνικού ολέθρου είναι ακόμα εδώ
- Posted by Σαράντος Φιλιππόπουλος
- On 10 Αυγούστου, 2022
- 0 Comments
Τις τελευταίες μέρες επικρατεί παγκόσμιος αναβρασμός, μετά την είδηση ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων Ουκρανών – Ρώσων, βομβαρδίστηκε και το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια!
Ο τρόμος του πυρηνικού ολέθρου, που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, έχει αρχίσει πάλι να μας χτυπά την πόρτα… Μέσα στην – απόλυτα δικαιολογημένη – αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, εν μέσω αυστηρών επικλήσεων, οργισμένων αντιδράσεων από Οργανισμούς, Φορείς, Κράτη και πολίτες, αλλά και αντεγκλήσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για την ευθύνη του βομβαρδισμού, εμείς συνειδητοποιούμε για μία ακόμα φορά με θλιβερό τρόπο ότι η ανθρωπότητα δε μαθαίνει από τα λάθη της και σας παραθέτουμε στη συνέχεια ένα δημοσίευμα που βρήκαμε στο facebook για την ιστορία της ατομικής βόμβας που έριξαν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία…
Στις 12 Απριλίου 1945 πεθαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούζβελτ και όλα αλλάζουν…
Ήταν σα να γύρισε κάποιος αόρατος διακόπτης στο σύμπαν που έβαζε μπροστά το κακό….
Ήταν ευχή για τον κόσμο να ηγείται των ΗΠΑ κατά τον μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα ο Ρούσβελτ και μεγάλη ατυχία που πήρε τη θέση του ένας γελοίος σφαγέας… Ο Χάρυ Τρούμαν.
Ο Χάρυ Τρούμαν μετά το τέλος του πολέμου προσπάθησε να διαχωρίσει όσο περισσότερο μπορεί τα κράτη και τις σφαίρες επιρροής και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τον ψυχρό πόλεμο.
Έδωσε και άπειρα λεφτά σε ορισμένα κράτη με το περίφημο δόγμα Τρούμαν. Πήρε και η Ελλάδα με μόνο γνώμονα να χρησιμοποιήσει τα λεφτά αυτά για να εξοντώσει τους κομμουνιστές…
Στις 8 Μαΐου του 1945, ανήμερα των 61ων γενεθλίων του, ο Τρούμαν ανακοίνωσε την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν η μέρα γνωστή ως V-E Day (Victory in Europe Day). Οι μόνοι που πολεμούσαν ακόμα ήσαν οι Ιάπωνες αλλά ήταν θέμα χρόνου να υποκύψουν κι αυτοί.
Στις αρχές Αυγούστου του 1945 οι Ιάπωνες πνέουν τα λοίσθια. Έχουν ΗΔΗ χάσει στον Πόλεμο του Ειρηνικού, έχουν ΗΔΗ χάσει το 80% πλοίων και αεροπλάνων τους, οι Αμερικάνοι τους έχουν τσακίσει παντού και έχουν ΗΔΗ καταλάβει ΙβοΖιμα, Οκινάουα κτλ…
Έτσι όμως και συνθηκολογήσουν και οι Ιάπωνες πώς θα δείξουμε ότι έχουμε έτοιμη την ατομική βόμβα και πώς θα κάνουμε τον Στάλιν να μας ακούσει; Πρέπει να πέσει ατομική κατά της Ιαπωνίας λοιπόν, όχι για την Ιαπωνία, αλλά για την κόντρα των Αμερικάνων με τους Ρώσους για το ποιος θα κάνει τον παγκόσμιο νταβατζή…
Έτσι ο Τρούμαν δίνει το ΟΚ και στις 6 Αυγούστου 1945 στις 8.15 το πρωί τοπική ώρα πέφτει η πρώτη (θα υπάρξει και δεύτερη) ατομική βόμβα της ιστορίας στο εμπορικό κέντρο της Χιροσίμα της Ιαπωνίας.
Ήταν βόμβα ουρανίου-235.
Όταν έσκασε, σε ύψος 1.900 ποδιών πάνω απ’ το εμπορικό κέντρο της Χιροσίμα, σηκώθηκε ένας καυτός άνεμος ταχύτητος 1.200 χλμ. την ώρα και γκρέμισε τους τοίχους σε μια ακτίνα 1.500 μ., θρυμματίζοντας τα τζάμια των παραθύρων ακόμα και σε απόσταση 11,3 χλμ. από το σημείο Μηδέν.
Ταυτόχρονα, ένας πύρινος κυκλώνας στροβιλιζόταν στην πόλη επί έξι ώρες. Το ωστικό κύμα της έκρηξης, σε συνδυασμό με τη θερμότητα που εκλύθηκε, κονιορτοποίησε τα πάντα σε μία περιοχή σχεδόν 12 τετραγωνικών χιλιομέτρων…
Απολογισμός :
78.150 άμαχοι νεκροί
9.284 τραυματίες
13.938 εξαφανισθέντες
Ποτέ άλλοτε στην παγκόσμια ιστορία μία μονο βόμβα δεν προκάλεσε τέτοια καταστροφή. Ακόμα και σήμερα γεννιούνται παιδιά με γενετικές ανωμαλίες. Σχετική έρευνα του Radiation Effects Research Foundation έδειξε πως μεταξύ 1950 και 2000, το 46% των θανάτων από λευχαιμία και το 11% άλλων καρκινικών παθήσεων μεταξύ των επιζώντων σε ολόκληρη τη χώρα οφείλονταν στη ραδιενέργεια.
Μετά από 3 μέρες, στις 9 Αυγούστου 1945, οι Αμερικανοί θα ρίξουν ακόμα μια ατομική βόμβα, αυτή τη φορά στο Ναγκασάκι και 15 ώρες μετά, σε διάγγελμά του ο Πρόεδρος Τρούμαν θα πει ότι η ρίψη υπηρετούσε ευγενείς σκοπούς και είχε την έγκριση του θεού!!!
ΥΓ. Σύμφωνα με τον Πήτερ Κούζνικ, διευθυντή του Ινστιτούτου Πυρηνικών Σπουδών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι «δεν ήταν απλά ένα έγκλημα πολέμου, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»
ΥΓ1. Ο Ντουάιτ Aϊζενχάουερ, 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ που διαδέχθηκε τον Τρούμαν είχε πει: «Οι Γιαπωνέζοι ήταν έτοιμοι να παραδοθούν και δεν ήταν αναγκαίο να τους χτυπήσουμε με αυτό το απαίσιο πράγμα».
ΥΓ2. Ουΐνστον Τσόρτσιλ: «Θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι η τύχη της Ιαπωνίας κρίθηκε από την ατομική βόμβα. Η ήττα της ήταν βέβαιη πριν ριφθεί η πρώτη βόμβα».
ΥΓ3. Γουίλιαμ Λεχ, Ναύαρχος πολεμικού ναυτικού ΗΠΑ: «Άποψή μου είναι ότι η χρήση αυτού του βάρβαρου όπλου στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν είχε καμία υλική βοήθεια στον πόλεμό μας ενάντια στην Ιαπωνία. Οι Γιαπωνέζοι είχαν ήδη ηττηθεί και ήταν έτοιμοι να παραδοθούν…».
ΥΓ4. Η εικόνα είναι η απόδειξη ότι όλο αυτό το κακό δεν έκανε καμία εντύπωση στην Αμερική. Αντίθετα, το πανηγύριζαν κιόλας κόβοντας τούρτες μανιτάρια… Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στην Washington Post στις 7/11/1946 και δείχνει τον Αντιναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ William HP Blandy, με τη σύζυγό του και πίσω ο Ναύαρχος Frank J. Lowry να κόβουν όλο χαρά την τούρτα…