ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3 Συλλόγου Συνταξιούχων Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2022

 .

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

.

Συναδέλφισσες-οι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου 2022 αποφάσισε τη σύγκλιση Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του Συλλόγου, και καλεί τα ταμειακώς εντάξει μέλη του Συλλόγου να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί με τα εξής θέματα :

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2. Τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου για να εναρμονιστεί με την ισχύουσα νομοθεσία για τις συνταξιουχικές οργανώσεις (εφαρμογή εκλογικής νομοθεσίας συνδικαλιστικών οργανώσεων ν. 1264/1982) και να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις τρέχουσες συνθήκες, ώστε να γίνει πιο εύχρηστο και λειτουργικό. 

α) Πρόταση Δ.Σ. για την τροποποίηση του καταστατικού – παρουσίαση και συζήτηση.

β) Προκήρυξη πανελλαδικής μυστικής επιστολικής ψηφοφορίας για την έγκριση της πρότασης από το σύνολο των μελών του Συλλόγου.

γ) Καθορισμός των ειδικών διαδικασιών και του χρόνου διεξαγωγής της ψηφοφορίας και εξαγωγής των αποτελεσμάτων για την ολοκλήρωση των εργασιών της Γ.Σ..

3. Εκλογή Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή της πανελλαδικής μυστικής ψηφοφορίας.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2022, ημέρα Πέμπτη, ώρα 16:00 μ.μ., στην αίθουσα “Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος”, οδός Κλεισθένους 15, 7ος όροφος (πίσω από το Δημαρχείο Αθηνών).

Για την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον ½ των μελών του Συλλόγου που κατοικούν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και είναι ταμειακώς εντάξει. Όπως προαναφέρθηκε, ως ώρα προσέλευσης ορίζεται η 16:00 μ.μ., ώστε – με βάση το Άρθρο 20 του Καταστατικού του Συλλόγου – η Γενική Συνέλευση να αρχίσει μετά την παρέλευση μίας ώρας, δηλαδή στις 17:00 μ.μ., ανεξαρτήτως αριθμού οικονομικά τακτοποιημένων παρόντων μελών. Για την τροποποίηση του καταστατικού η απαιτούμενη από το νόμο απαρτία και πλειοψηφία θα διαπιστωθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης με βάση τα μέλη που θα συμμετέχουν στην επιστολική ψηφοφορία και την ψήφο τους. 

Την πλήρη πρόταση του Δ.Σ. για την τροποποίηση του Καταστατικού θα την βρείτε το αμέσως επόμενο διάστημα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.syntaxilte.gr .

Κατά τις εργασίες που θα διεξαχθούν στις 28 Απριλίου 2022 με φυσική παρουσία θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα (αποστάσεις ασφαλείας, χρήση μάσκας, αντισηπτικών κ.λπ.) με γνώμονα την υγεία όλων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες προτείνει τη διεξαγωγή πανελλαδικής επιστολικής ψηφοφορίας ώστε να διασφαλιστεί η γνήσια έκφραση της βούλησης όλων των μελών του Συλλόγου, ιδίως εν όψει των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας του COVID-19. Η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης διαδικτυακά κρίθηκε ως ακατάλληλη για το Σύλλογό μας, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών του ΣΣΙΛΤΕ δεν έχει τα μέσα και τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ηλεκτρονικές διαδικασίες και μια τέτοια απόφαση θα είχε ως αποτέλεσμα τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό πολλών μελών από τη Γενική Συνέλευση και τη θεμελιώδη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

 

Σαράντος Φιλιππόπουλος                 Παναγιώτης Χαλικιάς