Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής στο ζωτικής σημασίας έργο της!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας το 2016 επανενεργοποίησε το θεσμό της Τράπεζας Αίματος που είχε προσφέρει σημαντικό έργο την περίοδο λειτουργίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Παρά τις δυσκολίες που συνοδεύουν αυτό το εγχείρημα λόγω της ηλικίας των περισσότερων μελών μας, προχωρήσαμε στην επανασύσταση της Τράπεζας Αίματος και νιώθουμε δικαιωμένοι αφού η νέα μας προσπάθεια έχει ήδη βοηθήσει δεκάδες συναδέλφους μας, παρέχοντάς τους τις τόσο πολύτιμες μονάδες αίματος, ανεξαρτήτως εάν οι ίδιοι είναι εθελοντές αιμοδότες ή όχι.

Δεν μπορούμε να μην τονίσουμε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός της αιμοδοσίας για την κοινωνία μας συνολικά, αλλά και για το χώρο της Ιονικής συγκεκριμένα, αφού βεβαίως η πλειονότητα των συναδέλφων μας πλέον είναι συνταξιούχοι και οι ανάγκες για αίμα τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένες.

.

Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι Σύλλογοι του χώρου της Ιονικής, λαμβάνοντας υπ’όψη την τεράστια σημασία αυτής της δράσης για την υγεία των συναδέλφων μας και των δικών τους ανθρώπων, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μία κοινή Τράπεζα Αίματος, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε σε αυτό το θέμα, αλλά βέβαια και για να έχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Την Επιτροπή Αιμοδοσίας της Ιονικής αποτελούν οι συνάδελφοι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΑΓΓΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ

.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

.

ΒΑΔΑΛΟΥΚΑ ΣΕΒΑΣΤΗ

.

ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

.

ΒΟΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

.

ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

.

ΜΠΑΒΕΛΑ ΕΛΕΝΗ

.

ΡΟΥΒΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

.

ΣΒΩΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

.

ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

.

 

Είναι απαραίτητο πλέον να… αιμοδοτήσουμε την Τράπεζα Αίματος με το «νέο αίμα» της Ιονικής Οικογένειας!

Κατανοώντας βέβαια τις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία για τους συναδέλφους που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία, για να καταστεί δυνατό να καλυφθούν οι ανάγκες των μελών του Συλλόγου μας και των οικείων τους, απαιτείται επιτακτικά πλέον η ενεργοποίηση του συνολικού δυναμικού της Ιονικής Οικογένειας και κυρίως της νέας γενιάς της Ιονικής.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να καταστεί συνείδηση στους συναδέλφους μας ότι όλοι μπορούμε και πρέπει να συνδράμουμε σε αυτήν την προσπάθεια για να ξανακάνουμε πρωτοπόρα την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής! Σας καλούμε να παροτρύνετε τα παιδιά, τα εγγόνια, τα ανίψια σας και όποιον μπορεί να βοηθήσει, να προσφέρουν το αίμα τους στην Τράπεζα Αίματος των Συλλόγων μας, για να δημιουργηθεί ένα Πανελλαδικό Δίκτυο που θα προσφέρει την αλληλεγγύη του σε όποιον συνάδελφο ή οικείο του το χρειάζεται!

 Κέντρα Αιμοδοσίας ανά την Ελλάδα (κατάλογος των οποίων επισυνάπτεται στο παρόν – πατήστε εδώ).

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στα Κέντρα Αιμοδοσίας που βρίσκονται στη λίστα. Ο αιμοδότης δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος των Συλλόγων μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοσίας.

 

Κάνε τη διαφορά!

Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να κινητοποιήσουμε τους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους δικούς μας ανθρώπους να αιμοδοτήσουν προς όφελος της Τράπεζας Αίματος και των συναδέλφων μας. Άλλωστε, αν κάποιος εκτός του χώρου της Ιονικής πιστώνει την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής, θα μπορεί βεβαίως να εξυπηρετεί τυχόν δικές του ανάγκες.

Πρόεδρος της Επιτροπής Αιμοδοσίας τέθηκε η συναδέλφισσα Αντιόπη Μάγγου, στην οποία μπορεί να απευθύνεται κάθε συνάδελφος που προσφέρεται να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο, για διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα της αιμοδοσίας κ.λπ.. Επίσης, όποιος συνάδελφος επιθυμεί να συνδράμει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, μπορεί βεβαίως να επικοινωνεί και με τους Συλλόγους μας. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και θα είμαστε δίπλα σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν το σημαντικό έργο της αιμοδοσίας, ευελπιστώντας ότι σταδιακά θα καταστεί ένας θεσμός που θα έχει άκρως ικανοποιητική και αποτελεσματική λειτουργία.

ΑΝΤΙΟΠΗ ΜΑΓΓΟΥ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ τηλ. 6940135339             

Τηλέφωνα ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ : 2103250692-3-4

Τηλέφωνα Συλλόγου Συνταξιούχων : 2103615765, 2103640541

 

Τέλος, σας επισυνάπτουμε και ένα Φυλλάδιο (πατήστε εδώ) με χρήσιμες πληροφορίες για την Αιμοδοσία που μας έστειλε ο συνάδελφος Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος βέβαια έχει πολυετή ενασχόληση και εμπειρία από το χώρο της Αιμοδοσίας αφού είναι Πρόεδρος και του Συλλόγου Αιμοδοτών «Ελπίδα» και τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά του.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας. Είναι στο χέρι όλων μας να ξανακάνουμε την Τράπεζα Αίματος της Ιονικής ξανά μεγάλη ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των συναδέλφων!