Απάντηση του Γραφείου του Υφυπουργού κ. Τσακλόγλου στο αίτημα της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την είσπραξη του συνόλου των επιδικασθέντων ποσών εις βάρος της Alpha Bank υπέρ του κλάδου πρόνοιας της Ιονικής – Διαβίβαση της υπόθεσης στο Διοικητή e-ΕΦΚΑ και παράκληση για τις απαιτούμενες ενέργειες  

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε όλοι πλέον ότι η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ κάνει πράξη την υπόσχεσή της μέσα από πολυετή προσπάθεια προκειμένου να λάβουν οι προερχόμενοι από την Ιονική το πλήρες εφάπαξ που δικαιούνται με βάση το καταστατικό του κλάδου πρόνοιας του ΤΑΠΙΛΤ.

Όπως και άλλες περίπλοκες υποθέσεις που έχουμε διαχειριστεί και επιτύχει (ενδεικτικά αναφέρουμε την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ στο ΙΚΑ που αποτέλεσε σωτήρια εξέλιξη για το ασφαλιστικό μας καθεστώς και την κατάθεση υπομνήματος που έγινε δεκτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και οδήγησε στην αύξηση των συντάξεών μας), παρά τις όποιες αντιξοότητες, καθυστερήσεις και εμπόδια θέτουν ορισμένοι, εμείς συνεχίζουμε πιστοί στο πλάνο μας για να πετύχουμε το δίκαιο αίτημά μας.

Τις λεπτομέρειες της υπόθεσης σας τις έχουμε αναλύσει επανειλημμένα και μπορείτε να τις βρείτε σε πολλά παλαιότερα δημοσιεύματά μας (ενδεικτικά για το πιο πρόσφατο βλ. εδώ).

Σας υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι η πλέον πρόσφατη ενέργειά μας αφορούσε την υπ’αριθμ. 8-2.3.21 επιστολή (βλ. εδώ) που αποστείλαμε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, να του επιστήσουμε την προσοχή να μην παρασυρθεί από τις ενέργειες της Alpha Bank η οποία επιχειρεί να διαγραφούν τα περίπου 13 εκατ. από τα συνολικά 25 εκατ. ευρώ που επιδίκασε η δικαιοσύνη και να του ζητήσουμε να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου, να μην επιτρέψει στην Alpha Bank και διάφορους υπηρεσιακούς κύκλους του e-ΕΦΚΑ την αποφυγή συμμόρφωσης στις υποχρεώσεις της τράπεζας και να την αναγκάσει να καταβάλει το σύνολο του ποσού για την κάλυψη του εφάπαξ των προερχομένων από την Ιονική Τράπεζα, ως οφείλει και όπως έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη τελεσίδικα.

Στην επιστολή μας τεκμηριώναμε πλήρως το δίκαιο του αιτήματός μας, γεγονός που δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας στο Υπουργείο, καθόσον μέσω του Γραφείου του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Πάνου Τσακλόγλου λάβαμε απάντηση, στην οποία μας ενημερώνει ότι η επιστολή διαβιβάστηκε πλέον στον καθ’ ύλην αρμόδιο διοικητή του e-ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη, με την παράκληση να προχωρήσει σε ενέργειες:


Συνάδελφοι,

Αφού το θέμα έχει διαβιβαστεί πλέον επίσημα στο διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη με οδηγίες του Υφυπουργού κ. Τσακλόγλου για δικές του ενέργειες, θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον κ. Χάλαρη, προκειμένου να του παρουσιάσουμε αναλυτικά τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και το δίκαιο αίτημά μας και βεβαίως να διαπιστώσουμε τη διάθεση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ για υπεράσπιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων.

Μετά από την πλήρη ανάλυση της υπόθεσης στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη και την ανταπόκριση μέσω του Γραφείου του Υφυπουργού, είναι η σειρά του καθ’ ύλην αρμόδιου Διοικητή του e-ΕΦΚΑ να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας, αλλά και στην παράκληση του Υπουργείου και να ενεργήσει σύμφωνα με τα συμφέροντα του e-ΕΦΚΑ και των ασφαλισμένων, όπως επιτάσσει ο ρόλος του και όχι για τα συμφέροντα της Alpha Bank που επιχειρεί να αποφύγει τις νόμιμες υποχρεώσεις της στα ταμεία μας!

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζει τον αγώνα της και στο μέτωπο του εφάπαξ, το οποίο έχουμε εδώ και χρόνια θέσει ως μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Ο Σύλλογός μας δεν είναι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να επιτρέψει να παραγραφεί ούτε ένα ευρώ από όσα έχουν επικυρωθεί από τη δικαιοσύνη. Θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα να διεκδικούμε όσα δικαιούμαστε και παρά τις παράλογες καθυστερήσεις και τις απαράδεκτες ενέργειες της τράπεζας, δε θα υποχωρήσουμε από το δίκαιό μας και τη νομιμότητα και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιωθούμε!