Διευκρινίσεις σχετικά με τις ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού ως συντάξιμων αποδοχών των πάσης φύσεως αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβάλει εισφορές οι παλαιοί συνταξιούχοι (προ 13/5/16)

Συνάδελφοι,

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους παλαιούς (προ 13/5/16) συνταξιούχους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση του συνυπολογισμού ως συντάξιμων αποδοχών των πάσης φύσεως αποδοχών επί των οποίων έχουν καταβάλει εισφορές, ότι στα έγγραφα που απαιτούνται από το δικηγορικό γραφείο του δρ. Απόστολου Παπακωνσταντίνου (βλ. εδώ), θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στην προσκόμιση έστω και μίας μισθοδοσίας για τα έτη που αναζητά ο καθένας ανάλογα με τη χρονιά που αποχώρησε.

Ως δεύτερη επιλογή θα πρέπει να λογίζεται η βεβαίωση της τράπεζας για τη χρονιά που αναζητείται, με την οποία δήλωσε ο ενδιαφερόμενος τα εισοδήματά του στην εφορία.

Στην περίπτωση που είναι αδύνατον να βρεθεί κάτι από τα δύο παραπάνω, τότε μόνο θα πρέπει να καταφεύγουν οι ενδιαφερόμενοι στην τελευταία επιλογή του εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας, γιατί στο εκεί αναγραφέν εισόδημα που αναγράφεται δε συμπεριλαμβάνονται οι κρατήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τέλος, εφιστούμε την προσοχή ότι στην περίπτωση που εν τέλει καταφύγει κάποιος στα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας, να βεβαιωθεί ότι αυτά αφορούν το έτος που αναζητάμε (γιατί, όπως θα θυμάστε, παλαιότερα το οικονομικό έτος που αναφερόταν επί των σημειωμάτων αφορούσε ουσιαστικά τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς).