Επιστολή της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στους πολιτειακούς θεσμούς για το μνημείο μισαλλοδοξίας και κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας «Βλαχογιάννειο Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας» στη Βέροια 

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει δραστηριοποιηθεί επανειλημμένα σε ζητήματα που άπτονται της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης, με το βλέμμα πάντοτε στο παρόν και κυρίως στο μέλλον της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας μας.

Η μεγάλη μας προσπάθεια για τη μετονομασία του στρατοπέδου των Τρικάλων, με την παρότρυνση και της συναδέλφισσάς μας Χρηστίνας Σωτήρχου, μας έχει δώσει κίνητρο να επεκτείνουμε τις δράσεις μας.

Στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας» έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, μέσα από το αποκαλυπτικό αφιέρωμα της Χρηστίνας για αυτό το «μνημείο μισαλλοδοξίας, κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας και αντιδημοκρατικής διαπαιδαγώγησης».

Η «Συλλογή Κανέλλου Ντόντου» και ο τρόπος που παρουσιάζονται τα εκθέματα στο ιδιωτικό αυτό μουσείο (αν και δημιουργήθηκε με χρήματα της Ε.Ε.!), το οποίο επισκέπτονται τα σχολεία και τα παιδιά μας, αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας!

Παρά το γεγονός ότι ο «Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών της περιόδου 1967-1974» έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να αποτραπούν οι επισκέψεις σχολείων και παιδιών στο μουσείο, οι προσπάθειές του μέχρι σήμερα έχουν αποβεί άκαρπες, αφού το μουσείο συνεχίζει την αντιδημοκρατική λειτουργία του, δηλητηριάζοντας τις ψυχές και το μυαλό των παιδιών που το επισκέπτονται με ανιστόρητη προπαγάνδα!

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, θεωρώντας πως ο σεβασμός στο Σύνταγμα και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων απέστειλε την κάτωθι επιστολή στους πολιτειακούς θεσμούς ζητώντας, στο όνομα της αλήθειας και της δημοκρατίας την άμεση αποκατάσταση της αρχικής χρήσης του μουσείου, ως «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» προκειμένου να ανταποκρίνεται στην ακηδεμόνευτη παρουσίαση της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6-21.2.20

Κάθε δημοκράτης οφείλει να καταδικάσει την ύπαρξη αυτών των εξαμβλωμάτων που λυμαίνονται και παραχαράσσουν την ιστορία, που επιχειρούν να προπαγανδίσουν στη νέα γενιά μία «εναλλακτική», ωραιοποιημένη άποψη, που αποσιωπά ανατριχιαστικά εγκλήματα κατά συμπατριωτών μας, κατά της δημοκρατίας και κατά της πατρίδας μας. Είναι χρέος όλων μας απέναντι στα παιδιά μας να μην ξεχνάμε, να γνωρίζουμε, να ενημερωνόμαστε και να κινητοποιούμαστε για να πατάσσονται και να εξαλείφονται αυτές οι προσπάθειες.