Συνεχίζουμε ασυμβίβαστα την προσπάθειά μας για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εξυγίανση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ μέχρι την οριστική δικαίωση των χιλιάδων ασφαλισμένων μελών του, παρά την απόρριψη του σημερινού αιτήματός μας για ανάκληση της προηγούμενης προσωρινής διαταγής που είχε δοθεί στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

Συνάδελφοι,

Σας έχουμε τονίσει επανειλημμένως ότι οι προσπάθειές μας για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την εξυγίανση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους κατέστρεψαν το επικουρικό μας ταμείο, μπορεί να είναι χρονοβόρες, επίπονες και με προσωπικές θυσίες, αλλά θα συνεχίσουν απαρέγκλιτα μέχρι τέλους για τη διάσωση και αποκατάσταση της επικουρικής μας σύνταξης.

Αυτή η προσπάθεια βέβαια απαιτεί την αφύπνιση του συνόλου των ασφαλισμένων στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Σήμερα, Πέμπτη 30/1, εκδικάσθηκε στο Εφετείο Αθηνών η αίτηση αναστολής της απόφασης του Πρωτοδικείου που διόρισε την προσωρινή διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Στη διάρκεια της διαδικασίας οι νομικοί μας σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Τσοβόλας, Αγγελική Καίσαρη και Παναγιώτης Σαπουντζάκης (που παραστάθηκε εκ μέρους της ΟΣΤΟΕ) έθεσαν θέμα ανάκλησης της προσωρινής διαταγής που είχε δοθεί στη διοίκηση του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, με κεντρικό επιχείρημα ότι στο μεσοδιάστημα εκδόθηκε διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών με την οποία παραγγέλθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργηματική απιστία κατά έξι μελών της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ που αποφάσισαν την επένδυση των 55,5 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής, οι πέντε από τους οποίους παραμένουν μέχρι σήμερα στη διοίκηση του Ταμείου.

· Δυστυχώς, η Πρόεδρος του δικαστηρίου, δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά μας, με την πρωτοφανή απόφασή της να μην απομακρύνει από ένα ασφαλιστικό ταμείο μία διοίκηση που κατηγορείται επίσημα για κακουργηματική απιστία!

· Είναι απαράδεκτη η σημερινή απόφαση της προέδρου, μιας και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος ξεκινά τακτική ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση των 55,5 εκατ. ευρώ και η λογική λέει ότι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πρέπει να υφίσταται μία διοίκηση που θα παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) για να αναδείξει το σύνολο των ενεργειών της διοίκησης που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια των 55,5 εκατ. ευρώ.

· Είναι αδιανόητη η σημερινή απόφαση, αφού δεν μπορεί να υφίσταται στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ διοίκηση που τα 5 μέλη της είναι κατηγορούμενα για κακουργηματική απιστία! Δηλαδή, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει;;;;;

 .

Συνάδελφοι,

Έχετε κατανοήσει όλοι ότι οι προσπάθειες και οι στόχοι που θέτουμε δε θα σταματήσουν μέχρι να αποκαταστήσουμε την πλήρη νομιμότητα στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για την καταστροφή του και να πετύχουμε την κεντρική μας επιλογή για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ που θα σημάνει τη διάσωση και διασφάλιση της επικουρικής σύνταξης για όλα τα ασφαλισμένα μέλη του.

Θα συνεχίσουμε ασυμβίβαστα τον αγώνα μας, με τις επόμενες νομικές μάχες να δίνονται :

· Στις 6 Φεβρουαρίου στην εκδίκαση της αίτησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ για την ανάκληση της απόφασης που ακύρωσε τελεσίδικα την τροποποίηση του καταστατικού του 2015

· Στις 12 Μαρτίου στην εκδίκαση της έφεσης που έχει καταθέσει το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ εναντίον της απόφασης του πρωτοδικείου που διόρισε την προσωρινή διοίκηση

Αύριο, συγκαλούμε σύσκεψη με τους νομικούς μας συμβούλους για να καθορίσουμε το πλαίσιο των νομικών ενεργειών μας.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τους νομικούς μας συνεργάτες κ.κ. Δημήτρη Τσοβόλα, Αγγελική Καίσαρη και Παναγιώτη Σαπουντζάκη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που μας προσφέρουν, καθώς και όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συμμετείχαν σήμερα στη συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών και παρακολούθησαν τη διαδικασία της εκδίκασης.

 

Πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων την Τρίτη 4/2

Συνάδελφοι,

1. Στα πλαίσια της διαδικασίας της διαβούλευσης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τα ασφαλιστικά στελέχη των συλλόγων μας θα επικαιροποιήσουν την ολοκληρωμένη πρότασή μας – την οποία έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο ήδη από το 2017 – για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ.

2. Στις 4/2 στις 11 π.μ. καλούμε όλους τους συναδέλφους-μέλη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε κάτω από τα γραφεία του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ  (Πλατεία Κοτζιά, Ευπόλιδος 8) ώστε με πορεία να καταλήξουμε στο Υπουργείο για να επιδώσουμε το αίτημά μας στον Υπουργό και να καταστήσουμε σαφές προς όλους ότι οι ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ δεν είμαστε «συνταξιούχοι ενός κατώτερου θεού» και η Πολιτεία οφείλει να δώσει λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά χιλιάδες συναδέλφους τραπεζοϋπαλλήλους!

 .

– ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ 4/2 ΩΡΑ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ!

 .

*Η ΟΤΟΕ επιτέλους δεν έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της διοίκησης του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, όπως ατυχώς είχε κάνει στην εκδίκαση της προηγούμενης προσωρινής διαταγής.


Οι Σύλλογοι :

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ALPHA BANK ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΙΟΝΙΚΗΣ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ

· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

· ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΘΗΝΩΝ – EUROBANK