Διακόπηκε για τρίτη φορά η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του σκανδάλου στο ταμείο υγείας μας για τις 28 Νοεμβρίου

Συνάδελφοι,

Σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, επρόκειτο να συνεχιστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του σκανδάλου στο ταμείο υγείας μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πρωτόδικα οκτώ από τους εννέα κατηγορούμενους είχαν βρεθεί ένοχοι, ένας είχε αθωωθεί, ενώ μία από τους καταδικασθέντες δεν άσκησε έφεση και αποδέχτηκε την απόφαση. Επομένως για τη συγκεκριμένη υπόθεση δικάζονται πλέον εφτά κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Συνταξιούχων κ. Αθηνά Καραδελή.

Η εξέλιξη της δίκης διακόπηκε εκ νέου, για τις 28 Νοεμβρίου.

Δυστυχώς, αυτή η τόσο σημαντική υπόθεση για το χώρο μας προχωρά με αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση, είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους αποδειχθεί ότι ενεπλάκησαν σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που ζημίωσε οικονομικά το ταμείο μας και κατά συνέπεια τα ασφαλισμένα μέλη του.

Ο Σύλλογός μας συνέβαλε αποφασιστικά με τα δημοσιεύματά του στην αποκάλυψη του σκανδάλου, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις με περισσότερους εμπλεκόμενους, αν δεν είχαν καταστραφεί τα στοιχεία λόγω της «πυρκαγιάς» στα αρχεία του ταμείου. Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έπραξε το αυτονόητο, στηρίζοντας τις Αρχές στο έργο τους, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του Δημοσίου και των ασφαλισμένων, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, αν υπάρχουν, σε όσους ζημίωσαν τους ασφαλισμένους, κατασπαταλώντας χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπλέον, ο Σύλλογός μας θα αποστείλει επιστολή στον ΕΦΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, η οποία θα κοινοποιηθεί στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας να δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον για αυτήν τη σημαντική υπόθεση που έχει ζημιώσει τα ασφαλιστικά ταμεία και έχει επιβαρύνει τους ασφαλισμένους, καθώς πιστεύουμε ότι η εκπροσώπηση των δύο ασφαλιστικών φορέων είναι μείζονος σημασίας και πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Σύλλογός μας, σταθερά προσηλωμένος στις αξίες της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης, θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για κάθαρση, μέσω της συνέχισης της διερεύνησης της λειτουργίας του ταμείου μας.

Για την πορεία και εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα σας ενημερώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.