«Νέο αίμα» στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που αναδιοργανώνεται και συνεχίζει να προσφέρει ζωή!

Συνάδελφοι,

ü  Το 2016, μετά από συζητήσεις, σκέψεις και παρακλήσεις συναδέλφων μας, πήραμε την απόφαση για επαναλειτουργία της υπηρεσίας αιμοδοσίας της Ιονικής, αφού ο χώρος μας στο παρελθόν είχε μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

ü  Πολλοί συνάδελφοί μας βέβαια προβληματίστηκαν με το νέο εγχείρημά μας, γιατί θεωρούσαν ότι ένα Σύλλογος ως επί το πλείστον συνταξιούχων, δεν ήταν δυνατό να επιτύχει σε ένα θεσμό που συνήθως απευθύνεται σε νεότερες ηλικίες.

.

Ωστόσο, μετά από 3 περίπου χρόνια, κάνοντας τον απολογισμό μας,

νιώθουμε δικαιωμένοι για την απόφασή μας!

 

 

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τη στήριξή σας όχι μόνο κάλυψε τις ανάγκες δεκάδων συναδέλφων μας για αίμα, αλλά έχουμε θέσει τα θεμέλια για να διευρύνουμε και να αναδείξουμε ευρύτερα αυτήν τη μείζονα προσπάθεια ώστε με ορίζοντα δύο ετών να την… εκτοξεύσουμε!

 

Για το σκοπό αυτό επαναστελεχώσαμε την Υπηρεσία Αιμοδοσίας:

 
o   Ηλιοπούλου Αναστασία Πρόεδρος
 
o   Αναστασίου Αναστασία
 
o   Βαδαλούκα Τσιτσάνη Σεβαστή
 
o   Κελένη Γεωργίου Αναστασία

 

 
o   Παπαεμμανουήλ Δάφνη
 
o   Φιλιππόπουλος Σαράντος
 
o   Χριστάκη Μαρία

 

Kαι ήδη σχεδιάζουμε τις νέες πρωτοβουλίες και δράσεις μας: 

1. Χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε  περαιτέρω τη νέα γενιά της Ιονικής Οικογένειας

2. Θα διευρύνουμε τη δράση μας στους φίλους της Ιονικής Οικογένειας και θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις

3. Θα πραγματοποιηθούν νέες αιμοληψίες. Στην Αθήνα μάλιστα σχεδιάζουμε αιμοδοσία κάτω από τα γραφεία του Συλλόγου μας στην Πλατεία Κοτζιά και στη Θεσσαλονίκη σε αντίστοιχο κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να αποτελέσει μία ευρύτερη κοινωνική παρέμβαση

4. Επειδή πιστεύουμε ότι η αιμοδοσία αποτελεί μία ύψιστη κοινωνική πράξη αλληλεγγύης, θα προβάλουμε τους αιμοδότες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, με διάφορες εκδηλώσεις.

Είμαστε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις και θα είμαστε δίπλα σε όσους επιθυμούν να συνδράμουν το σημαντικό έργο της αιμοδοσίας. Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας, μπορείτε να μιλήσετε με τα μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας.

Και βέβαια, όπως πάντα, για τις έκτακτες ανάγκες σας για αίμα μπορείτε να απευθύνεστε στο Σύλλογό μας.

 

Μην ξεχνάτε ότι στο πλαίσιο της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας μας, καταβάλλαμε προσπάθειες και κατορθώσαμε προκειμένου να θεσπιστεί ένας επιπλέον τρόπος συγκέντρωσης μονάδων αίματος σε πανελλαδικό επίπεδο:

Οι εθελοντές μας και όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα μπορούν να πηγαίνουν ανά πάσα στιγμή στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας οποιουδήποτε Κρατικού Νοσοκομείου της χώρας. Ο αιμοδότης θα δηλώνει απλά ότι το αίμα προσφέρεται για την τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας και συγκεκριμένα αναφέροντας τον αριθμό “13451” που είναι ουσιαστικά η ταυτότητά μας στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

 

Συνάδελφοι,

Είμαστε σίγουροι ότι οι επόμενες δράσεις της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτήν την προσπάθεια και να τη στηρίξετε έμπρακτα. Όλοι μαζί, με κάθε μέλος της οικογένειάς μας, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, να αυξήσουμε την οικογένεια των αιμοδοτών του Συλλόγου μας ώστε να είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε περισσότερους συναδέλφους και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα.

 

Να είμαστε όλοι και σε αυτή τη πλευρά της ζωής μας,

μία γροθιά… μία Ιονική Οικογένεια