Η τράπεζα συνέχισε τα… κολπάκια της στην υπόθεση των καταλογισμών. Συνεχίζουμε βάσιμα αισιόδοξοι για την επίτευξη του μεγάλου στόχου απόδοσης πλήρους εφάπαξ

Συνάδελφοι,

Όλοι γνωρίζετε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για την επιβολή καταλογιστικών πράξεων μη καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών παρελθόντων ετών σε βάρος της Alpha Bank, προκειμένου να αποδοθεί πλήρες εφάπαξ στους προερχόμενους από την Ιονική Τράπεζα, σύμφωνα και με την υποχρέωση που έχει αναλάβει η Alpha Bank από το 2004.

Ήδη αυτή τη στιγμή έχει επιδικαστεί σε βάρος της τράπεζας το ποσό των 19.182.182,00 € με τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου για μη καταβληθείσες εισφορές παρελθόντων ετών. Οι δύο εκκρεμούσες αναιρέσεις της τράπεζας για καταλογιστικές  πράξεις συνολικού ποσού  2.504.275,00 € εκδικάστηκαν τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Δυστυχώς η τακτική κωλυσιεργίας που έχει εφαρμόσει η τράπεζα από την πρώτη μέρα σε αυτήν την υπόθεση, έκανε ακόμα μία φορά την εμφάνισή της… Αφού σε πρωτόδικο επίπεδο εξάντλησε την ανοχή των διοικητικών δικαστών παίρνοντας έξι (!!) αναβολές, ακόμα και σήμερα, μετά τις τελεσίδικες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, αρνείται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και να προσέλθει σε διάλογο – που μάλιστα θα αποβεί και προς το δικό της συμφέρον – για να διευθετηθεί αυτή η σοβαρή εκκρεμότητά της.

Στην εκδίκαση των τελευταίων αναιρέσεων (υπενθυμίζουμε ότι για τις άλλες 4 το Διοικητικό Εφετείο έχει αποφανθεί τελεσίδικα δικαιώνοντας το ταμείο και το σύλλογό μας), οι οποίες λόγω δεδικασμένου είναι βέβαιο ότι θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, η τράπεζα συνέχισε τις παλινωδίες και τα τερτίπια της.

Ο δικηγόρος της τράπεζας, ο οποίος δεν παραστάθηκε στο ακροατήριο, αλλά είχε υποβάλει γραπτό υπόμνημα, ζήτησε για μία ακόμα φορά αναβολή γραπτώς με το υπόμνημά του, με την αιτιολογία ότι έχει κατατεθεί σχετική αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί σε βάρος της τράπεζας και υπέρ του ταμείου και των ασφαλισμένων μελών του. Μετά από την επιμονή της δικηγόρου μας και της δικηγόρου του Ταμείου, το δικαστήριο δέχτηκε μεν να δικάσει την υπόθεση, αλλά διατύπωσε τη βάσιμη πιθανότητα να εκδώσει αναβλητική απόφαση χωρίς να πάρει θέση μέχρι την έκδοση των πρώτων σχετικών αποφάσεων που έχουν συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Με άλλα λόγια, για άλλη μία φορά η τράπεζα χρησιμοποιεί κάθε δυνατό τέχνασμα, χωρίς καμία διαφορά στην ουσία της υπόθεσης, για να κερδίσει χρόνο σε μία διαδικασία που δεν την έχει αξιολογήσει και δεν την έχει χειριστεί με τον κατάλληλο τρόπο ακόμα και για τα δικά της συμφέροντα.

.

Συνάδελφοι,

Η θλιβερή στάση της τράπεζας είναι ενδεικτική του τέλματος στο οποίο βρίσκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και της εμπαθούς στάσης που κρατά απέναντι στις διεκδικήσεις μας.

Ας ξεπεράσουμε την παντελή αφερεγγυότητα του κ. Μαντζούνη που ενώπιον του τότε Υφυπουργού κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου και των εκπροσώπων των συλλόγων είχε δεσμευθεί για την οριστική λύση του θέματος το 2004. Στη συνέχεια βέβαια, ο Σύλλογός μας με αδιάβλητες διαδικασίες πραγματοποίησε αναλογιστική μελέτη, την οποία δώρισε στο ταμείο, που προσδιορίζει επακριβώς τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να λάβουν το σύνολο του εφάπαξ όλοι οι Ιονικάριοι.

Δυστυχώς, η τράπεζα δεν εξέτασε ποτέ με σοβαρότητα τη συγκεκριμένη μελέτη, με αποτέλεσμα να έχει εμπλακεί σε έναν κύκλο άγονων και ανούσιων νομικών ενεργειών, επιβαρύνοντας εν τέλει την τράπεζα με καταλογισμούς που υπερβαίνουν το συνολικό ποσό που απαιτείται για την απόδοση πλήρους εφάπαξ σε όλους τους Ιονικάριους:

– Τα χρήματα που έχουν καταλογιστεί αυτήν τη στιγμή είναι 19.182.182,00 €. Μαζί με τα χρήματα που αναμένεται να καταλογιστούν λόγω του δεδικασμένου θα φτάσουν συνολικά τα  21.686.457 ευρώ, όταν, σύμφωνα με την εταιρία “Prudentialπου είχε διενεργήσει τη μελέτη, τα χρήματα που απαιτούνται για απόδοση πλήρους εφάπαξ στους προερχόμενους από την Ιονική είναι λιγότερα!

Ζητάμε από τη νέα διοίκηση της τράπεζας να λάβει σοβαρά υπ’όψη αυτά τα δεδομένα και να σταματήσει αυτήν την ατελέσφορη για όλες τις πλευρές τακτική. Σε επιστολή που θα αποστείλουμε άμεσα στη διοίκηση, θα αναλύσουμε όλο το πλέγμα της υπόθεσης και δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει κλείσει ο κύκλος του καταλογισμού εισφορών παρελθόντων ετών και υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νέες καταλογιστικές πράξεις, θα ζητήσουμε από την τράπεζα να συνετιστεί και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο και συνεννόηση, εγκαταλείποντας τις παρελκυστικές τακτικές που προκαλούν μεγαλύτερη ζημία στην τράπεζα και τους μετόχους της, ενώ ταυτόχρονα ζημιώνονται και τα δικά μας συμφέροντα.

Θα συνεχίσουμε υπεύθυνα να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας, καθώς βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι για την επίτευξη του μεγάλου στόχου απόδοσης πλήρους εφάπαξ.

Να παραμένετε πάντοτε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή σας για αυτό, αλλά και για κάθε θέμα που αφορά την Ιονική Οικογένεια.