Τον επόμενο μήνα η έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των συντάξεων – Στο μεγάλο όγκο των επανυπολογιζόμενων συντάξεων οφείλεται η καθυστέρηση

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων δεν έχουν εκδοθεί ακόμα εκκαθαριστικά σημειώματα για να έχουμε μία οριστική και σαφή εικόνα σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δυστυχώς αυτό το σοβαρό θέμα παρουσιάζεται ανεύθυνα από ορισμένους «ειδήμονες» σε διάφορα ΜΜΕ και δημοσιεύματα χωρίς καμία αξιοπιστία, προτρέποντας μάλιστα τους ασφαλισμένους να καταθέσουν αιτήσεις προς τον ΕΦΚΑ προκειμένου να κατοχυρώσουν το σωστό επανυπολογισμό της σύνταξής τους.

Για πολλοστή φορά, θα σας τονίσουμε ότι όλα αυτά που ακούγονται πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα και της ουσία της υπόθεσης!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Συλλόγου μας, η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στο μεγάλο όγκο των συντάξεων που χρειάστηκε να επανυπολογιστούν και στην αδυναμία ανταπόκρισης των ηλεκτρονικών συστημάτων του Υπουργείου. Ωστόσο, ο επανυπολογισμός βρίσκεται στην τελική ευθεία ελέγχου για τυχόν σφάλματα και τον επόμενο μήνα τα εκκαθαριστικά θα είναι στη διάθεση των ασφαλισμένων.

Όσοι συνταξιούχοι συνάδελφοί μας μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών τους έχουν απορίες, θα μπορούν να απευθύνονται στο Σύλλογό μας για να λάβουν υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση από τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους.