Ξηλώθηκε το όνομα του Καβράκου απ’ το Στρατόπεδο της ΣΜΥ. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος! – Του δικηγόρου Χρήστου Σταμόπουλου

Οι τακτικοί αναγνώστες της ιστοσελίδας μας είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πολύ καλά τον πολυετή αγώνα οργανώσεων και φορέων, μεταξύ των οποίων και η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, αλλά και απλών πολιτών, όπως η συναδέλφισσά μας Χρηστίνα Σωτήρχου, για να «ξηλωθεί» το όνομα του προδότη και δωσίλογου Χρήστου Καβράκου που είχε δοθεί στο στρατόπεδο των Τρικάλων από τη Χούντα. Οι προσπάθειες ετών είχαν αίσια κατάληξη (βλ. εδώ), όπως ενημέρωσε επίσημα το Σύλλογό μας το ΓΕΣ με επιστολή του στις 7/2/19, δίνοντάς μας την ευκαιρία και την τιμή να δημοσιοποιήσουμε τη μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας μας σε όλους όσους μόχθησαν για αυτή τη μεγάλη επιτυχία. 

Η επικείμενη μετονομασία του στρατοπέδου αποτελεί μία μεγάλη δικαίωση για τη Δημοκρατία μας, για τους πεσόντες ήρωες της πατρίδας μας και κάθε για Δημοκράτη πολίτη.

Ο δικηγόρος Τρικάλων Χρήστος Σταμόπουλος, μέλος της οργάνωσης «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925» που πρωτοστάτησε σε αυτόν τον αγώνα, μας απέστειλε την κάτωθι επιστολή, τονίζοντας στο μήνυμά του πολύ σωστά ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και ο αγώνας συνεχίζεται!

Ξηλώθηκε το όνομα του Καβράκου από το Στρατόπεδο της ΣΜΥ. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

Εν αναμονή λοιπόν, της ολοκλήρωσης των απαραίτητων τυπικών διαδικασιών για τη μετονομασία του στρατοπέδου ΣΜΥ Τρικάλων, επικεντρωνόμαστε πλέον στον επόμενο στόχο, για να μετονομαστεί και ο δρόμος των Τρικάλων που φέρει το όνομα του Καβράκου. Αφού βέβαια το δημοκρατικό μέτωπο και η μαζική κινητοποίηση οργανώσεων, φορέων, ιστορικών, ερευνητών, αρθρογράφων κατόρθωσαν να πετύχουν το μεγάλο στόχο του «ξηλώματος» του Καβράκου από το στρατόπεδο των Τρικάλων, είμαστε βέβαιοι ότι τίποτα δε θα σταθεί εμπόδιο για το «ξήλωμά» του και από την πόλη των Τρικάλων.

Ο Αγώνας Συνεχίζεται!