Πάμε θέατρο… στην παράσταση «Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» στο θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7) το Σάββατο 23/2 στις 21:00 μ.μ.

Η θεατρική χρονιά έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς και οι συνάδελφοι φίλοι του … παλκοσένικου είμαστε βέβαιοι ότι είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι με τις επιλογές μας.

Η επόμενη παράσταση που θα απολαύσουμε είναι «Το βαλς των δέντρων και του ουρανού» » στο θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7, στάση μετρό Πανεπιστήμιο) το Σάββατο 23/2 στις 21:00 μ.μ.

Το έργο αναφέρεται στις τελευταίες μέρες ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών, του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Μια παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Jean-Michel Guenassia για το μυστηριώδη θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη, σε παγκόσμια πρώτη σε θεατρική απόδοση της Ελένης Ερήμο σε σκηνοθεσία  Michael Seibel:


.

Καλοκαίρι 1890. Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ φτάνει σε ένα απομονωμένο χωριό με εκπληκτική θέα και ιδιαίτερους ανθρώπους. Μέσα σε σαράντα μέρες θα ζωγραφίσει εβδομήντα από τους κορυφαίους πίνακές του, αριστουργήματα που θα αλλάξουν την πορεία της ζωγραφικής, της τέχνης, της φιλοσοφίας  και της λογοτεχνίας.

Η Μαργκερίτ  Γκασέ, η κόρη του περίφημου θεράποντα ιατρού του Βαν Γκογκ, είναι μια νέα κοπέλα που ασφυκτιά στα στενά πλαίσια τα επιβεβλημένα στις γυναίκες και τους καλλιτέχνες από την ορθολογική κοινωνία. Η Μαργκερίτ θα είναι ο τελευταίος έρωτας της ζωής του Βαν Γκογκ. Η συνεύρεσή τους θα χαράξει τις ζωές και των δύο ανεξίτηλα για πάντα.

Ο Jean-Michel Guenassia, συγγραφέας της τεράστιας επιτυχίας «Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων», μας αποκαλύπτει μια ανατρεπτική εκδοχή για αυτές τις τελευταίες μέρες. Αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις για τη ζωή του μεγαλοφυούς ζωγράφου, λούζοντας με νέο φως τα μυστήρια του έργου, της δημιουργικότητας και του θανάτου του.

Μήπως ο γιατρός Γκασέ δεν ήταν πραγματικά πιστός φίλος όλων των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων αλλά ένας καιροσκόπος και ματαιόδοξος έμπορος; Η κόρη του σε τι σημεία μπορούσε να φτάσει για το πάθος και τον έρωτα; Οι πίνακες του Βαν Γκογκ που δημοπρατούνται για εκατομμύρια και εκθέτονται στα μεγαλύτερα μουσεία παγκοσμίως είναι πράγματι όλοι αυθεντικοί; Και το πιο σημαντικό ίσως, η αλήθεια για τον θάνατο του Βαν Γκογκ είναι όντως αυτή που γνωρίζουμε;

.

Συντελεστές της παράστασης :

Σκηνοθεσία : Michael Seibel

Ερμηνεύουν :

Ελένη Ερήμου

Δημήτρης Καλαντζής/Αντώνης Ραμπαούνης

Ελένη Δαφνή/Γιάννης Μπόγρης

Διάρκεια παράστασης : 90 λεπτά

.


Ειδική προσφορά για το Σύλλογό μας:

Εισιτήρια Α’ Ζώνης 11 ευρώ (από 18 ευρώ)

.

  • Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Συλλόγου μας (210 3250692-3-4) προκειμένου να σας κρατήσουμε θέσεις

  • ΠΡΟΣΟΧΗ ! Οι θέσεις θα κλείνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ μετά την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου.

  • Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.