Σπεύσατε να συμμετάσχετε στις αγωγές για διεκδίκηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων για να έχετε δικαίωμα διεκδίκησης των αναδρομικών!

Συνάδελφοι,

Η ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την προάσπιση των συμφερόντων σας σε όλα τα επίπεδα, έχοντας μάλιστα να επιδείξει αξιοσημείωτες επιτυχίες στη δικαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας.

Γνωρίζετε ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας έχει κινηθεί η διαδικασία για τη διεκδίκηση τόσο της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων, όσο και των μνημονιακών περικοπών των συντάξεων (νόμοι 4051/2012 και 4093/2012) και ήδη έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες συνάδελφοί μας.

Η Δικηγορική Εταιρεία του δρ. Παπακωνσταντίνου που έχει αναλάβει τις υποθέσεις, συνεχίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάθεση νέων αγωγών, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι συνάδελφοι δεν έχουν ακόμα καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή στις ομαδικές αγωγές δε δημιουργεί καμία οικονομική υποχρέωση προς τους νομικούς μας συνεργάτες, μέχρι την περίπτωση του επιτυχούς αποτελέσματος με την επιδίκαση ποσού επί του οποίου η δικηγορική εταιρεία θα δικαιούται αμοιβή 18%.

Ωστόσο, θέλουμε να τονίσουμε ότι στο κάτωθι από 30/7/2018 ενημερωτικό σημείωμα, ο δρ. Παπακωνσταντίνου μας ενημερώνει πως σύμφωνα με ασφαλή πληροφόρηση του γραφείου του, το Συμβούλιο της Επικρατείας πρόκειται να εκδώσει εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος απόφαση επί της συνταγματικότητας της διατάξεως της εισφοράς αλληλεγγύης. Σε περίπτωση μάλιστα που κριθεί αντισυνταγματική, είναι πιθανό να μην αναγνωρίσει αναδρομικότητα στην αντισυνταγματικότητα, δηλαδή θα μπορούν να τη διεκδικήσουν μόνον όσοι έως την ημέρα που θα δημοσιευθεί η δικαστική απόφαση έχουν ασκήσει αγωγές.

.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

.

Επομένως όσοι συνάδελφοι δεν έχετε ακόμα συμμετάσχει στις ομαδικές αγωγές, ΣΠΕΥΣΑΤΕ το επόμενο διάστημα να καταθέσετε στο Σύλλογό μας τα απαραίτητα έγγραφα, προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε και τα αναδρομικά ποσά της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων!

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του Συλλόγου μας.

.