ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ : Δραστική αντιμετώπιση δανειακών οφειλών μέσω των εξειδικευμένων νομικών και οικονομικών μας συνεργατών

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το πρόβλημα των κόκκινων δανείων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες που έφερε σε επιφάνεια η περίοδος της κρίσης, πλήττοντας ιδιαίτερα τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, που παραδοσιακά λόγω και της συσχετιζόμενης επαγγελματικής ενασχόλησης, είναι ο πλέον δανειοδοτημένος στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην επικοινωνία με τους συναδέλφους μας, τα παράπονα και το άγχος πολλών εξ αυτών, συνταξιούχων και εν ενεργεία, εστιάζονται στη δυσχέρεια ή ακόμα και αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών τους υποχρεώσεων προς την τράπεζα. Η διαμορφωθείσα κατάσταση βεβαίως αποδίδεται πρωτίστως στις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων και των μισθών, καθώς και στη γενικότερη επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας που έχει ως συνέπεια τη δραστική μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων. 

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ανάγκες των συναδέλφων μας για την ρύθμιση εκκρεμών υποθέσεων δανείων, (επαγγελματικών, καταναλωτικών, στεγαστικών, επισκευαστικών, προσωπικών ή χρήσεως πιστωτικών καρτών και κάθε άλλης μορφής δανείων), ο σύλλογός μας, αναζήτησε και συζήτησε με αξιόπιστους επιστήμονες (Δικηγόρους και Οικονομικούς Συμβούλους), με εμπειρία, γνώση του αντικειμένου και δυνατότητα, από κοινού, να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις των συναδέλφων μας με τις Τράπεζες και να διαμεσολαβήσουν για την ρύθμιση των δανείων και των πάσης φύσεως άλλων οφειλών, επ’ ωφελεία των συναδέλφων μας.

Τελικώς, ο σύλλογός μας επέλεξε και κατέληξε σε νομικούς συνεργάτες, που έχουν αναλάβει και έχουν διεκπεραιώσει με συνέπεια, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και με επιτυχία σημαντικά νομικά θέματά μας, οι οποίοι, σε συνεργασία με οικονομικούς συμβούλους, εξειδικευμένους στις υποθέσεις δανείων και στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, και με μεγάλη γνώση των σημερινών συνθηκών ρυθμίσεων των Τραπεζών, μπορούν, ως αξιόπιστη επιστημονική ομάδα, να παράσχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα αυτό και να καλύψουν τις ανάγκες των συναδέλφων για υπεύθυνη ενημέρωση και έμπειρη καθοδήγηση. Σκοπός είναι η εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για τις δανειακές υποχρεώσεις τους, έτσι ώστε να καταστεί ευχερέστερη η εξυπηρέτηση των δανείων, είτε με περικοπή του κεφαλαίου ή του επιτοκίου, είτε και με επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων τους (στεγαστικών και καταναλωτικών) κλπ, ανάλογα με τα στοιχεία (οικονομικά και προσωπικά) και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης, παρέχοντας παράλληλα και επιπρόσθετα και τις νομικές υπηρεσίες που τυχόν θα χρειαστούν σε υποθέσεις υπαγωγής στον Νόμο 3869/2010 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4336/2015 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα (Νόμος Κατσέλη) καθώς και στον N.4469/2017 για την Εξωδικαστική Ρύθμιση των Χρεών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν στα γραφεία του Συλλόγου για να ενημερωθούν σχετικώς και να παραλάβουν σε έντυπη μορφή τον κατάλογο των εγγράφων που θα πρέπει να προσκομίσουν για την αρχική εκτίμηση, και εφόσον το επιθυμούν, την διεκπεραίωση της υπόθεσής τους.

Οι υπερδανειοδοτήσεις και η αδυναμία εξόφλησής τους, παραμένει στον πυρήνα του προβλήματος ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται αποφασιστική λύση, ωστόσο είναι απαραίτητο να έχετε τον κατάλληλο σύμβουλο που θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε και να πραγματοποιήσετε τις πλέον συμφέρουσες για εσάς κινήσεις. Οι επιστημονικοί μας συνεργάτες είναι οι πλέον κατάλληλοι και μπορούν να φέρουν εις πέρας με συνέπεια, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα τις υποθέσεις σας, απαλλάσσοντάς σας από ένα μεγάλο μέρος των βαρών !

Ε μ π ι σ τ ε υ θ ε ί τ ε    τ ο υ ς !

.


Ακολουθεί πίνακας με τα απαιτούμενα έγγραφα : 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για την αρχική εκτίμηση και αξιολόγηση της κάθε υπόθεσης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στα γραφεία του Συλλόγου:

α)Πρόσφατη εικόνα οφειλών τους από τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν δανειοδοτηθεί.

β) Συμβάσεις δανείων τους μετά των τυχόν πρόσθετων πράξεων αυτών

γ) Φορολογικές δηλώσεις (Ε1& Ε2) τριών τελευταίων ετών. Στην περίπτωση και επιχειρηματικής δραστηριότητας να προσκομισθούν και τα αντίστοιχα Ε3. Εφόσον η επιχειρηματική δραστηριότητα τηρεί διπλογραφικά στοιχεία, να προσκομισθούν ισολογισμοί τριών τελευταίων ετών

δ) Τελευταίο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ

ε) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας με αναγραφή της σημερινής διεύθυνσης κατοικίας καθώς και αριθμού τηλεφώνου επικοινωνίας (σταθερού και κινητού)

στ) Αντίγραφο οικογενειακής τους κατάστασης

ζ) Διαθέσιμα πιστοποιητικά βαρών της περιουσίας τους

η) Αλληλογραφία με τις Τράπεζες, περιλαμβανομένων εγγράφων νομικού τύπου (καταγγελία συμβάσεως, διαταγή πληρωμής, πρόγραμμα πλειστηριασμού κ.λπ.)

θ) Λοιπά δικαιολογητικά ενισχυτικά της καταστάσεως του πιστούχου (τυχόν οικογενειακά προβλήματα υγείας, βεβαίωση ανεργίας από Ο.Α.Ε.Δ., οφειλές στο Ελληνικό Δημόσιο από taxis κ.λπ.)

ι) Έγγραφη πρόταση του πιστούχου για την πρόθεση τακτοποίησης των οφειλών του (συνολική μηνιαία δυνατότητα καταβολών, διαθέσιμο κεφάλαιο για πλήρη εξόφληση οφειλών κ.λπ.)

Εκ των ανωτέρω, τα υπ’ αριθ. γ έως θ, να προσκομισθούν και για τυχόν λοιπούς ενεχόμενους στις συμβάσεις (π.χ. εγγυητές).

Επισημαίνεται ότι, εφόσον κριθεί σκόπιμη η υποβολή πρότασης τακτοποίησης των οφειλών, θα απαιτηθεί η προσκόμιση σχετικής εξουσιοδότησης και η υπογραφή των σχετικών αιτήσεων – δηλώσεων.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση θανάτου δανειολήπτη, είναι απαραίτητο να προηγηθεί σχετική συνάντηση, πριν την προσκόμιση των δικαιολογητικών, προκειμένου να  προσεγγισθούν ακριβέστερα οι επόμενες ενέργειες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η αμοιβή για την ενασχόληση και διεκπεραίωση των υποθέσεων θα προσδιοριστεί, μετά την αρχική εκτίμηση και αξιολόγηση του φακέλου, ανά περίπτωση, πριν την οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, κατόπιν επικοινωνίας και συμφωνίας με τον κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου τελικά η οικονομική επιβάρυνση να είναι πάντοτε ανάλογη της ενασχόλησης, των στοιχείων, της πολυπλοκότητας  και της ιδιαιτερότητας της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, με εξαίρεση το ποσό που αφορά σε έξοδα για τις προκαταρκτικές ενέργειες και την δημιουργία και αρχική εκτίμηση και αξιολόγηση του φακέλου, τα οποία θα καταβάλλονται με την παράδοση των παραπάνω εγγράφων. Παρίσταται αυτονόητο ότι για τον προσδιορισμό του ύψους της αμοιβής θα ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη και η δυσχερής οικονομική συγκυρία αλλά και η παρέμβαση του Συλλόγου για την όσο το δυνατόν επιεικέστερη αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων.