Τετραήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας 16 -19/2 (Θεσσαλονίκη – Οχρίδα – Στρούγκα – Όσιος Ναούμ – Σκύδρα)

.

Μιας και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην επικαιρότητα και καθόσον στην ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ βρισκόμαστε πάντοτε στο… επίκεντρο των γεγονότων, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε την κοπή πίτας του συλλόγου μας στη Βόρειο Ελλάδα (16/2- βλ. εδώ) με μία τετραήμερη εκδρομή στη μαγευτική Λίμνη Οχρίδας (και όχι μόνο) της γειτονικής χώρας από την Παρασκευή 16/2 μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 19/2!

………………………………………………………………………..

Πρόγραμμα

1η ημέρα, Παρασκευή 16/2 : Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Όπως και σε κάθε εκδρομή μας, θα συγκεντρωθούμε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στις 7:30 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου μας και θα αναχωρήσουμε για το ταξίδι μας προς Θεσσαλονίκη, με τις ανάλογες στάσεις βεβαίως για ανανέωση των δυνάμεών μας. Το μεσημέρι θα φτάσουμε στην όμορφη και ζεστή Θεσσαλονίκη, όπου θα περιηγηθούμε στα φημισμένα αξιοθέατα της “Νύμφης του Θερμαϊκού”, το Λευκό Πύργο, τον Άγιο Δημήτριο, την Παλαιά Πόλη μέσα στο Κάστρο και βέβαια την παραλία της Περαίας.

Στο τέλος της περιήγησής μας, θα μας περιμένει το ξενοδοχείο μας, για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για αυτό που θα ακολουθήσει:

Το βράδυ θα φάμε, θα πιούμε, θα χορέψουμε και θα “το κάψουμε” στο Κέντρο “Τα Βλαχάκια” στο Κορδελιό, όπου θα κόψουμε την πίτα του Συλλόγου μας μαζί με τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας. Οι γιορτές και εκδηλώσεις της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ δε χρειάζονται συστάσεις και ειδικά σε μία τέτοια ιδιαίτερη περίσταση καθώς δεν έχουμε την ευκαιρία να συναντιόμαστε συχνά με τους συναδέλφους της Βόρειας Ελλάδας, είναι περιττό να σας πούμε ότι όποιος δεν παραβρεθεί, θα χάσει μία αξέχαστη εμπειρία!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση (αν και πιθανώς αυτό θα συμβεί τις πρώτες πρωινές ώρες…).

.

.

2η ημέρα, Σάββατο 17/2 : Θεσσαλονίκη – Μπίτολα – Όσιος Ναούμ – Οχρίδα

Με την καλύτερη διάθεση από το προηγούμενο βράδυ, αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στο μπουφέ του ξενοδοχείου, μαζί πλέον με τους συναδέλφους που θα μας ακολουθήσουν στην εκδρομή από τη Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσουμε για να περάσουμε το συνοριακό σταθμό της Νίκης. Θα συνεχίσουμε με ξενάγηση στην πόλη του Μοναστηρίου (Μπίτολα), την αρχαία Ηράκλεια και θα συνεχίσουμε για να φτάσουμε στη μαγευτική, όπως θα διαπιστώσετε, λίμνη της Οχρίδας. Ακολουθώντας μία πολύ γραφική, παραλίμνια διαδρομή, θα φτάσουμε στο Βυζαντινό Μοναστήρι του Όσιου Ναούμ που βρίσκεται στη νότια πλευρά της λίμνης και έχει χτιστεί το 10ο αιώνα μ.Χ., όταν η περιοχή ήταν έδρα της Ελληνορθόδοξης Επισκοπής. Θα θαυμάσουμε τις εκπληκτικές ελληνικές τοιχογραφίες των Μιχαήλ Αστραπά και Ευτύχιου και τις σωζόμενες μέχρι σήμερα ελληνικές επιγραφές στην είσοδο του Ναού και στο εντυπωσιακό ξύλινο επιχρυσωμένο τέμπλο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Οχρίδας για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα και το βράδυ θα δειπνήσουμε στο μπουφέ του ξενοδοχείου μας και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική.

.

.

3η ημέρα, Κυριακή 18/2 : Οχρίδα – Στρούγκα – Οχρίδα

 

Μετά από δύο συνεχόμενα βράδια με χορό και τραγούδι, σίγουρα θα χρειαστούμε ένα “γερό” πρωινό στο ξενοδοχείο μας, προκειμένου στη συνέχεια να ξεναγηθούμε στην όμορφη κωμόπολη της Στρούγκας. Αφού πιούμε τον καφέ μας με την υπέροχη θέα στη λίμνη, στην επιστροφή μας στην Οχρίδα θα περιηγηθούμε τα γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια της, τα αρχοντικά της, τις βυζαντινές εκκλησίες κ.λπ. Το απόγευμα θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος είτε για αγορές είτε για ξεκούραση, αφού αυτήν τη μέρα θα πάρουμε “ρεπό” από τα γλέντια (που όμως θα συνεχιστούν)…

..

.

4η ημέρα, Καθαρά Δευτέρα 19/2 : Οχρίδα – Σκύδρα – Προφήτης Ηλίας – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Η μέρα της επιστροφής θα έχει σημάνει, αλλά το πρόγραμμα μέχρι την ολοκλήρωση της εκδρομής είναι ακόμα πλούσιο… Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το συνοριακό σταθμό της Νίκης και αφού περάσουμε από την όμορφη Έδεσσα, θα κατευθυνθούμε προς τη Σκύδρα μέσα από μία καταπληκτική διαδρομή με οπωροφόρα δέντρα. Εκεί, αφού κάνουμε τη βόλτα μας και επισκεφθούμε έναν από τους παλαιότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας, θα παρακολουθήσουμε τις παραδοσιακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο τοπικός Δήμος με ζωντανή μουσική και βεβαίως θα γευτούμε τα παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας (φασολάδα, λαγάνα, κ.λπ.). Μετά το πέρας της εκδήλωσης και καθώς το κέφι θα έχει κορυφωθεί, θα κατευθυνθούμε με την καλύτερη διάθεση προς τη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετίσουμε τους συναδέλφους μας που παραλάβαμε από εκεί και πλέον θα πάρουμε το δρόμο για την Αθήνα, όπου θα φτάσουμε αργά το βράδυ, ελπίζουμε και πιστεύουμε άκρως ικανοποιημένοι και “γεμάτοι” από μία ακόμα όμορφη εκδρομή του Συλλόγου μας.

………………………………………………………………………..

Περιλαμβάνονται :

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

  • Μία διανυκτέρευση στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο “Metropolitan Ηotel”

  • Δύο διανυκτερεύσεις στην πόλη της Οχρίδας επί της Λίμνης Οχρίδας στο ξενοδοχείο “Hotel Tino – Sveti Stefan” 4 *

  • 3 πρωινά σε μπουφέ στα ξενοδοχεία

  • 2 δείπνα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο

  • Ελληνόφωνος ξεναγός στην Οχρίδα

  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης

.

***Η προαιρετική συμμετοχή στην εκδήλωση κοπής πίτας Βορείου Ελλάδας επιβαρύνεται με 15 ευρώ κατ’άτομο.

.

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η :

Απαραίτητα νέα διαβατήρια ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. 

.

Τιμή κατ’άτομο από την Αθήνα

Δίκλινο 140

Τρίκλινο 135

Επιβάρυνση για Μονόκλινο +30

.

Τιμή κατ’άτομο από τη δεύτερη μέρα (από Θεσσαλονίκη)

Δίκλινο/Τρίκλινο 100 

Επιβάρυνση για Μονόκλινο +15

..

Το ενδιαφέρον από τους συναδέλφους που έχουν ενημερωθεί τις τελευταίες μέρες για την εκδρομή είναι ήδη μεγάλο και επειδή οι μέρες είναι λίγες, θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!

Επομένως…

ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ !

.

α) στα τηλέφωνα του συλλόγου μας: 210 3250692 – 3 – 4

β) στο mail του συλλόγου μας: info@ionikienotita.gr

.

One thought on “Τετραήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας 16 -19/2 (Θεσσαλονίκη – Οχρίδα – Στρούγκα – Όσιος Ναούμ – Σκύδρα)

  1. Pingback: Με μεγάλες εκπλήξεις η εκδήλωση κοπής πίτας της “ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ” στη Θεσσαλονίκη! Την Παρασκευή 16/2 στο Κέντρο “Βλαχάκια” (Κορδελιό, Μα

Comments are closed.