Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα (13/12) η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου μας

Συνάδελφοι,

Η μακρά παράδοση της Ιονικής στην εθελοντική αιμοδοσία επιβεβαιώθηκε και σήμερα, με τη συμμετοχή των συναδέλφων στη δράση που οργάνωσε η Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στα γραφεία του συλλόγου μας .

Οι συνάδελφοι προσήλθαν με χαρά για να κάνουν πράξη το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη τους προς τους πάσχοντες συνανθρώπους τους που χρειάζονται αίμα. Η αιμοδοσία είναι μια ανώδυνη, απλή και ασφαλής διαδικασία για τον εθελοντή, που αφιερώνοντας μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο του μπορεί να σώσει ζωές και ελπίζουμε στην επόμενη αιμοδοσία να ανταποκριθεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων.

Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο διάστημα με τις δράσεις που θα οργανωθούν τόσο στην Αθήνα όσο και την περιφέρεια, η Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα έχει άκρως ικανοποιητική και αποτελεσματική λειτουργία, βοηθώντας τους συναδέλφους και εν γένει τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από αίμα. Ήδη, η υπεύθυνη της Υπηρεσίας, συναδέλφισσσα Αναστασία Ηλιοπούλου, σχεδιάζει τις επόμενες αιμοδοσίες του συλλόγου μας που θα λάβουν χώρα στην περιφέρεια ώστε να έχουν την ευκαιρία και οι συνάδελφοι να συνενωθούν σε αυτόν το μείζονα σκοπό.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης, φροντίδας και αλληλεγγύης, δηλαδή όλα όσα πρεσβεύει ο σύλλογός μας και συνολικά η ιονική οικογένεια. Σκοπός μας είναι να διαδώσουμε το ελπιδοφόρο μήνυμα πως κάθε συνάδελφος μπορεί και πρέπει να γίνει αιμοδότης και να σώσει ζωές.

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδωσαν λίγο… από το αίμα και το χρόνο τους για να συνδράμουν σε αυτήν τη σημαντική δράση κοινωνικού χαρακτήρα του συλλόγου μας, συμβάλλοντας αποφασιστικά στις ανάγκες αίματος των συναδέλφων και των οικείων τους προσώπων.

.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους συγγενείς, τους φίλους και τη νέα γενιά της ιονικής οικογένειας να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας για να κάνουμε πάλι πρωτοπόρα την Υπηρεσία Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου μας.

.

*Όσοι συνάδελφοι έδωσαν αίμα θα λάβουν άμεσα μήνυμα στο κινητό τους με οδηγίες για την παραλαβή της ηλεκτρονικής κάρτας αιμοδότη. Παρακαλούμε να τις ακολουθήσετε κατά γράμμα προκειμένου να παραλάβετε την κάρτα σας

** Σας ενημερώνουμε ότι όποιος συνάδελφός μας επιθυμεί να συμμετάσχει σε αιμοληψίες σε κρατικά νοσοκομεία ανά την επικράτεια και θέλει να βοηθήσει την προσπάθειά μας, πρέπει να διευκρινίζει ότι αιμοδοτεί για την Υπηρεσία του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων της Ιονικής “ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”, γνωστοποιώντας τον κωδικό υπηρεσίας της αιμοδοσίας “13451”ώστε αυτόματα το αίμα να πιστωθεί στο αποθεματικό της υπηρεσίας μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην κάλυψη των αναγκών της ιονικής οικογένειας και των συνεργαζόμενων με αυτήν φορέων.

.

Σας παραθέτουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ιστορική, σημερινή επανεκκίνηση της Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Ιονικής :