ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ! Οι προσωπικές διαφορές βάσει του Νόμου Κατρούγκαλου

Σε συνέχεια της από 6/7/2017 ενημέρωσης σχετικά με την αναπροσαρμογή των συντάξεων και τις προσωπικές διαφορές για τους ήδη συνταξιούχους πριν από το Νόμο Κατρούγκαλου που ισχύει από τις 12/5/2016, προσθέτουμε τα εξής :

Η αναπροσαρμογή των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί επί του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών (βασικός μισθός, πολυετία, επίδομα βαθμού, επιστημονικό), όπως αναφέρονται στη συνταξιοδοτική σας απόφαση. Αυτές οι συντάξιμες αποδοχές θα αναπροσαρμοστούν με το δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως προβλέπει ο νόμος και επ’αυτών θα εφαρμοστεί το ποσοστό αναπλήρωσης, σύμφωνα με τους νέους πίνακες ποσοστού συνταξιοδότησης του Νόμου Κατρούγκαλου, προσαυξημένου με την προσαύξηση που προβλέπεται για τις επιπλέον εισφορές που έχουν καταβληθεί πάνω από το 20% του βασικού ασφάλιστρου εργαζομένου και εργοδότη.

Αν η προσωπική διαφορά είναι θετική αυτή θα καταβληθεί σταδιακά εντός της πενταετίας 2019-2023. Αν η προσωπική διαφορά είναι αρνητική, η μείωση δεν θα ξεπεράσει το 18% κι αυτή η περίπτωση θα αφορά τη συντριπτική πλειονότητα των συντάξεων του πρώην ΤΑΠΙΛΤ, αρκεί η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) να λάβει υπ’ όψη της όλα τα απαραίτητα στοιχεία, που αφορούν κάθε συνταξιούχο ξεχωριστά (τα χρόνια ασφάλισής του, το αυξημένο πλέον του 20% ασφάλιστρο και το ορθό ποσό του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών επί του οποίου έχει υπολογιστεί η σύνταξή του).

Ο σύλλογός μας ετοιμάζεται και θα απευθύνει σχετική επιστολή με τα απαραίτητα στοιχεία και επισημάνσεις τόσο προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσο και προς την ΗΔΙΚΑ, ούτως ώστε να προλάβουμε τυχόν λανθασμένους υπολογισμούς αναπροσαρμογής των συντάξεων εις βάρος των μελών του συλλόγου μας.

Με την επιστολή μας αυτή θα επισημάνουμε και όσα είναι απαραίτητα για το σωστό υπολογισμό και των νέων συντάξεων βάσει του Νόμου Κατρούγκαλου.