Καλό ταξίδι χαμογελαστό κορίτσι της Ιονικής!

Δυστυχώς η έξαρση των ιώσεων σε συνδυασμό με την κακοκαιρία δεν επέτρεψαν σε πολλά στελέχη του συλλόγου μας να δώσουν το παρών στον αποχαιρετισμό της αγαπημένης μας συναδέλφου, Βάσως Γιαννοπούλου, που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία μόλις 53 ετών. Ωστόσο, στην εξόδιο ακολουθία που τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου, παραβρέθηκε η ταμίας της ΙΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, Φωτεινή Αναστασοπούλου, η οποία απηύθυνε εκ μέρους όλης της ιονικής οικογένειας το τελευταίο αντίο στο χαμογελαστό κορίτσι της Ιονικής: 

.

“Αγαπητή Βάσω,

Η σημερινή σύναξη όλων των αγαπημένων σου φίλων, συγγενών και συναδέλφων, δυστυχώς δεν έγινε για να αντικρίσουμε για μία ακόμα φορά το πρόσχαρο πρόσωπό σου, αλλά για να σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό.

Έδωσες τον αγώνα σου για να συνεχίσει η καλοσυνάτη σου μορφή να μας συντροφεύει, αλλά πλέον έφυγες για το μεγάλο ταξίδι.

Το δικό μου θλιβερό καθήκον να σε ξεπροβοδίσω εκ μέρους της ιονικής οικογένειας, μου μοιάζει αντιφατικό. Βλέπω παντού γύρω μου θλιμμένα πρόσωπα, ενώ όλοι οι συνάδελφοί σου που είχαν την τύχη και την τιμή να σε γνωρίσουν, έχουν από σένα την ανάμνηση της χαμογελαστής κοπέλας της Ιονικής, που με τη θετική της διάθεση σκόρπιζε γύρω της τη χαρά και έδιωχνε τη λύπη.

Η είδηση όμως για την ξαφνική σου αποχώρηση για τη γειτονιά των αγγέλων αυτήν τη φορά έσβησε το χαμόγελο από τα χείλη των συναδέλφων και φίλων σου που εκτίμησαν και αγάπησαν το εξαίρετο ήθος σου και τη ζεστασιά με την οποία τους περιέβαλες στη σταδιοδρομία σου στην τράπεζα.

Δεν μπορούμε όλοι εμείς που ζήσαμε δίπλα σου στον εργασιακό χώρο να μη σκεφτούμε πόσο άτυχη υπήρξες, αφού πρόσφατα είχες αποχωρήσει από την τράπεζα και δεν πρόλαβες να χαρείς τους κόπους της ζωής σου και την πολύ όμορφη οικογένεια που δημιούργησες με τον αγαπημένο σου σύζυγο, Γιώργο.

Γιατί βέβαια, η απώλειά σου είναι ένα βαρύ πλήγμα για την ιονική οικογένεια, αλλά σίγουρα θα μοιάζει αξεπέραστη αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Γιώργο και τα δύο σας αγόρια, το Θεόδωρο και το Νίκο.

Ωστόσο Βάσω, μπορεί να μην πρόλαβες να χαρείς τη συνταξιοδότησή σου και να δεις τα παλικάρια σου να αποφοιτούν από το Φυσικό της Πάτρας ο Θεόδωρος και από το Παιδαγωγικό της Πάτρας ο Νίκος, αλλά πρόλαβες να τους εμφυσήσεις τις αρχές που πήρες και η ίδια από την οικογένειά σου. Από τη μητέρα σου Ελένη που έχει την οδυνηρή εμπειρία να αποχαιρετά το παιδί της και από τον πατέρα σου Πάνο, τον οποίο θα συναντήσεις στους ουρανούς.

Πρόλαβες να τους μάθεις να είναι μαχητές της ζωής, όπως υπήρξες κι εσύ προερχόμενη από το Μοναστηράκι Αρκαδίας, που κατάφερες να έρθεις στην Αθήνα, να αγωνιστείς και να φτιάξεις τη ζωή σου.

Πρόλαβες να τους δείξεις την αξία της οικογένειας, όπως την έμαθες κι εσύ ως τέκνο μίας πολυμελούς οικογένειας μαζί με τα εφτά αδέρφια σου Θεόδωρο, Σπύρο, Παρασκευή, Βασίλη, Κωνσταντίνο, Αγγελική και Στέλλα.

Και όλα αυτά πάντα με το χαμόγελο στα χείλη που γέμιζε με αισιοδοξία όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται δίπλα σου.

Αυτές τις στιγμές τα λόγια παρηγοριάς πιθανόν να μοιάζουν ανούσια και περιττά Γιώργο, Θεόδωρε και Νίκο. Ωστόσο, πιστεύω ότι και η ίδια η Βάσω θα ήθελε να ακολουθήσετε τον τρόπο με τον οποίο έζησε η αγαπημένη σύζυγος και μητέρα σας και την έκανε υπόδειγμα συναδέλφου και ανθρώπου. Να παραμείνετε ενωμένοι, να στηρίξετε ο ένας τον άλλον και να συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε τη ζωή με αισιοδοξία!

Είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε το παν για να διατηρήσετε ζωντανή τη μνήμη της στην καρδιά και τη ψυχή σας, συνεχίζοντας τις ζωές σας ώστε να σας βλέπει από ψηλά και να συνεχίσει να χαμογελά!

Όσο για σένα Βάσω, άφησες μία μεγάλη κληρονομιά σε όλους εμάς που σε γνωρίσαμε, σε αγαπήσαμε και μοιραστήκαμε μαζί σου γέλια, χαρές και σπανιότερα λύπες. Μας έμαθες ότι θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουμε τη ζωή με ευχάριστη διάθεση και αλτρουισμό, ώστε να γινόμαστε οι ίδιοι και να κάνουμε και τους γύρω μας καλύτερους και να είσαι σίγουρη ότι το χαμόγελό σου δε θα σβήσει ποτέ από τις καρδιές όλων μας!

Καλό ταξίδι χαμογελαστό κορίτσι της Ιονικής!”